Keystone logo
Бразилия

Проучване MBA в Бразилия 2024

Учете в Бразилия

Днес, много бизнес студенти се насочват към Бразилия, тъй като те търсят бизнес степен от икономика, възникващ. И все пак, все бизнес степен в Бразилия носи някои значителни предизвикателства. Тези, за това, майстор "е в бизнеса от Бразилия трябва да разберем тези предизвикателства. Повечето университети предлагат МВА програми на непълно работно време, не на пълно работно време. Високите лихвени проценти по студентски заеми и това прави трудно за националните гимназия да следват определена степен на пълно работно време в тази област, така че повечето ученици са работещи студенти. Това означава, че "е трудно да се каже колко време, конкретно, програмата ще вземат. Повечето програми се предлагат на португалски, така че владеенето на родния език на Бразилия е необходимо за успех в тази област. Бразилия има много университети, но само една шепа сме отворени за чуждестранни студенти и само шепа има MBA програми. Намиране на университета, който прави както е предизвикателство за тези, които искат да учат бизнес в Бразилия.Законът на директиви и базите на бразилския образование изисква всички академични години, включително университетите, за да има 200 дни. Повечето университети започват учебната година през първата седмица на февруари, след което сложи край на първата седмица на декември, с двуседмична почивка през юли за зимата. В северните райони на Бразилия, обаче, учебната година може да последва тази на северните страни, като се започне през септември и завършва през юни. Академични термини се събират или периоди или семестъра в Бразилия. Разходите за MBA в Бразилия ще варира в зависимост от избрания университет. Стипендиите са достъпни. След завършването си с степен MBA в Бразилия, можете да очаквате да намерите по-добри възможности за заетост в предприятия в цяла Южна Америка.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  185
 • Дял на комуналните услуги

  23
 • Абонамент за интернет

  19
 • Местен транспорт

  41

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  7
 • Чаша местна бира

  2

Относно Бразилия

Известен като дома на Amazon Rainforest, Бразилия е най-голямата страна в Латинска Америка. Той е и най-големият, говорещи португалски език страна в света, което го прави разлика между с португалски език народ. Бразилия също има разлика, граничеща всички южноамерикански страни, с изключение на Еквадор и Чили. Тъй като Бразилия съдържа световната 'седмата по големина икономика е в БВП, така и на покупателната способност, и е един от световните ' S-бързо развиващите се икономики, бизнес в Бразилия е обещаваща област. Смята се за появата на световна сила и е на път да има силна позиция в световната икономика в близко бъдеще.

Изисквания за виза

Всички студентски визи в Бразилия се наричат временна виза IV или VITEM-IV.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (VITEM-IV)

Цена и валута

Цените на студентските визи за Бразилия варират в зависимост от националността на кандидата. Следната цена може да подлежи на промяна:

 • За граждани на Обединените арабски емирства: 95 USD
 • За граждани на Франция: 140 USD
 • За граждани на Обединеното кралство, чиято виза е валидна до 180 дни: 40 USD
 • За граждани на Обединеното кралство, чиято валидност на визата надвишава 180 дни: 195 USD
 • За граждани на Съединените щати: 160 USD
 • За граждани на всяка друга държава: 40 USD

Кой може да кандидатства за виза?

Всички чужденци, които искат да учат в Бразилия - без имиграционни цели или намерение да извършват платени дейности, които не са стажове - трябва да кандидатстват за студентска виза. Основното изискване за получаване на студентска виза е да сте записан в бразилски университет, който е регистриран в Министерството на образованието в Бразилия.

Къде можете да направите заявлението?

В най-близкото генерално консулство или бразилско посолство

Можете да кандидатствате за студентска виза за Бразилия в най-близкото генерално консулство или бразилско посолство.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Трябва да се консултирате с уебсайта на вашето генерално консулство, за да получите заявление за студентска виза, списък с изисквания и да проверите процеса на кандидатстване и графика. Определено уговорете час във вашето консулство или посолство възможно най-скоро.

За да кандидатствате за VITEM-IV, е необходимо да подготвите следната документация:

 • Паспорт на кандидата, който не може да изтече в рамките на 6 месеца и трябва да има поне две празни страници
 • Един формуляр за кандидатстване за виза на кандидат, генериран онлайн
 • Две снимки с размери 3 х 4 см
 • Доказателство за пребиваване в рамките на юрисдикцията на консулския отдел на посолството през последните 12 месеца
 • Удостоверение за несъдимост, издадено от местното полицейско управление на кандидата за кандидати на възраст над 18 години, издадено по-малко от 90 дни преди кандидатстването
 • Доказателство за стипендия, ако не, доказателство за финансова възможност за плащане за цялата продължителност на курса
 • Доказателство за записване в институцията, удостоверяващо, че кандидатът ще посещава курс на обучение, като ясно посочва броя на учебните часове на седмица
 • Нотариално заверен акт за раждане или декларация
 • Удостоверение, издадено от предишната образователна институция, посочващо нивото на образование на кандидата
 • Ако кандидатът е на възраст под 18 години и не пътува със своите родители или настойници, нотариално заверено копие от удостоверение за раждане, заверено преведено на португалски или английски език, и разрешение за издаване на бразилска виза за непълнолетни, подписано от двамата родители или законни настойници при нотариус
 • Здравна застраховка, валидна в Бразилия, предлагаща покритие за лечение и хоспитализация, или PB4 в случай на студенти от Португалия

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка може да бъде бързо и да отнеме само няколко дни, но това зависи от държавата.

VITEM-IV са валидни до една година в даден момент, в зависимост от курса, в който е записан студентът, и могат да бъдат подновявани толкова пъти, колкото е необходимо, за да може студентът да завърши курса. Искането за удължаване на визата трябва да бъде направено във Федералното полицейско управление или в Министерството на правосъдието в рамките на 30 дни преди изтичането на настоящата виза. За да подновите визата след една година, ще трябва да покажете документация от университета, която доказва, че имате приемливо присъствие и представяне, за да продължите курса.

За стажанти студентската виза е валидна за една година и не може да бъде подновена.

След като студентската виза бъде предоставена на кандидата, студентът има три месеца да влезе в Бразилия. След като влезе в Бразилия, студентът има до 30 дни, за да се регистрира във Федералното полицейско управление на града, в който ще живее.

Време за обработка

Възможности за работа

Тези, които идват в Бразилия с VITEM-IV, нямат право да участват в платени дейности, които не са стажове. Въпреки това чуждестранните студенти, които желаят да стажуват в Бразилия, имат право да извършват платени дейности. За стажове до четири месеца не е необходима официална връзка с бразилска образователна институция. За стажове, продължаващи повече от четири месеца, официалната връзка с бразилска образователна институция е задължителна.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?