Австрия

Проучване MBA в Австрия 2024

Учете в Австрия

Какъв тип бизнес науки програми са на разположение в Австрия? Austria предлага широка гама от бизнес науки програми. Студентите могат да се запишат в бакалавърска степен 'S. Този тип програма отнема 3-4 години, за да завърши. Много чуждестранни студенти могат да се запишат в програми в магистърска степен от 'S. Проучвания MBA в Австрия са много подобни на тези при условие в рамките на Европейския съюз. Международните студенти често могат да се запишат в някоя от тези програми. Има много видове MBA възможности, които съществуват, включително Global MBA и Executive MBA програми. След това учениците ще специализират тяхната степен да отговарят на техните специфични нужди, като се фокусира върху международния бизнес, маркетинг, туризъм, или връзки с обществеността. Колко струва да се Направете програма MBA в Австрия? Обучението за MBA програми варира в широки граници. В повечето случаи, разходите са почти еднакви или малко по-високи от други европейски училища.Повечето чуждестранни студенти се записват в магистърски специалности ите, които са по-скъпи, отколкото бакалавър ' специалности ите. Тези програми обикновено могат да бъдат завършени в рамките на две години. Как мога International учащите се записват? Студентите, които се интересуват в дадено училище може да представят заявление директно на училището. Студентът тогава, след одобрение и проверка на текущите неговите пълномощия, може да подаде заявление за допускане в страната, чрез издаване на виза. След като завършва Международни студенти, които завършват с диплома бизнес проучвания в Австрия могат да си намерят работа в страната, след като се дипломират. Въпреки това, има конкуренция за тези работни места. Студентите често биват наемани, когато те имат богат образование в много фокусиран площ от бизнес проучвания. Образование в Австрия се смята за високо качество, което означава, че много студенти са в състояние да използват това в друго населено място.Австрия специализанти често могат да си намерят работа с различни компании, които присъстват тук. В допълнение към това, много от тях може да реши да започне собствен бизнес.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  496
 • Дял на комуналните услуги

  106
 • Абонамент за интернет

  33
 • Местен транспорт

  50

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  4

Относно Австрия

Австрия е държава, разположена в Централна Европа, на границата на Чехия и Германия. Той е дом на около 8,5 милиона души. Страната е известна със своите курорти и спокойна начин на живот в региона Alps, но също така е силна икономика и важен център точка културно за региона. Районът е уникална смесица от култури, включително немски, Bavarian, хърватски и унгарски. Студентите, които желаят да учат в Австрия често могат да направят това, но ще трябва да разберат техните възможности и процеса.

Изисквания за виза

 1. Виза за пътуване C ("Шенгенска виза"): дава ви право да останете в Австрия и във всички други страни от Шенген за максимум 90 дни.
 2. Виза D (Австрийска национална виза, Aufenthaltsvisum D) – за престой от минимум 91 дни до максимум 6 месеца; не е необходимо, ако сте японски гражданин.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (разрешение за временно пребиваване за студенти) - за престой над 6 месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза за пътуване C; Виза D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Цена и валута

EUR 71

 • За Visa C: 71 EUR
 • За Visa D: 176 EUR
 • За разрешение за пребиваване: 141 EUR

Цените могат да бъдат променяни.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на страните членки на ЕС и ЕИП, както и гражданите на Швейцария не се нуждаят от визи за Австрия. Когато остават в Австрия за повече от 3 месеца, те обаче трябва да кандидатстват за ""Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"", което е потвърждение за регистрация в имиграционната служба в рамките на 3 месеца след влизане в Австрия.

Други чужденци трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване с цел обучение (Aufenthaltsbewilligung Studierende) в австрийския представителен орган преди влизане в Австрия след получаване на уведомлението за прием.

Къде можете да направите заявлението?

Австрийски представителен орган (посолство, генерално консулство)

Трябва да кандидатствате за студентска виза лично в представителния орган на Австрия (посолство, генерално консулство), преди да пътувате до Австрия.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Всички кандидати за виза трябва да се явят лично в австрийското посолство/консулство. Документите, които се подават за регистрация включват:

 1. Напълно попълнен и подписан формуляр за кандидатстване (може да се получи от представителния орган; може да бъде изтеглен и от интернет)
 2. Валиден паспорт (трябва да е валиден за целия ви престой в Австрия)
 3. Цветна снимка с паспортен размер (между 3,5 x 4,5 cm и 4,0 x 5,0 cm)
 4. Акт за раждане
 5. Удостоверение за добро поведение (когато е налично)
 6. Здравна осигуровка
 7. Уведомление за прием на австрийското учебно заведение
 8. Доказателство за достатъчно финансови средства за покриване на разходите за живот за 12 месеца предварително (за студенти до 24 години: 426,57 EUR/месец; за студенти над 24 години: 772,40 EUR/месец (тези суми включват наема за настаняване до 239,15 EUR през 2009 г.), напр.: спестовна банкова книжка/сметка в Австрия/декларация за гаранция на лице, живеещо в Австрия/пътнически чекове
 9. Доказателство за настаняване (договор за наем, договор за настаняване със студентско общежитие).

В Австрия е задължително да се регистрирате в общинските власти (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) в рамките на три работни дни след влизане в страната.

Кога трябва да кандидатствате?

За краткосрочни визи (виза D): Оставете 15 дни за обработка. Заявленията за виза в идеалния случай трябва да се подават най-малко 3-4 седмици преди заминаването, но не повече от 3 месеца преди заминаването.

За дългосрочни визи: Вашата молба за виза ще бъде изпратена в Австрия и решението трябва да се изчака в родната ви страна - следователно молбата трябва да бъде подадена най-малко 3 месеца преди планираното пристигане в Австрия. Общият период за обработка на разрешение за пребиваване е от три до шест месеца, докато не получите решение от австрийския орган.

Само титли за пребиваване (разрешения за пребиваване (Aufenthaltsbewilligung) и разрешения за установяване (Niederlassungsbewilligung) могат да бъдат подновени в Австрия. Трябва да кандидатствате за подновяване преди изтичането на първоначалното разрешение. Докато не бъде взето решение за подновяването, можете – дори след това изтичането на първоначалното ви разрешение – престой в Австрия.

Време за обработка

3 Months

Възможности за работа

Гражданите на страните от ЕС, както и на Лихтенщайн, Исландия, Норвегия и Швейцария не се нуждаят от разрешително за работа за работа в Австрия. Ако разрешението за работа бъде предоставено, тези студенти не са ограничени по отношение на обхвата на тяхната работа, т.е. тяхната разрешена работа не е ограничена до сезонна работа или работа с минимален доход (geringfügige Beschäftigung). Едно от изискванията за разрешението за работа е свободното място да не може да бъде заемано от безработни лица, регистрирани в службите по заетостта.

Студентите от страни извън ЕС и Хърватия подлежат на Закона за наемане на работа на чужденци и изискват разрешение за работа (Beschäftigungsbewilligung). Студентите, които са граждани на трети страни, получават разрешение за работа до 10 часа седмично, ако учат в бакалавърски програми, студентите в магистърски програми имат право да работят с разрешение за работа до 20 часа седмично. Възможна е работа на пълен работен ден за периодите, през които не се провеждат лекции. Разрешението за работа трябва да бъде подадено в службата по заетостта (Arbeitsmarktservice, AMS) от работодателя най-малко 6 седмици преди началото на заетостта и е валидно само за конкретна работа при конкретния работодател.

Часове на седмица

10

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.