UCT GSB Изпълнителен MBA

Общ преглед

Описание на програмата

УЕБИНАР ЗА АКАДЕМИЧЕСКА ПРОГРАМА ИНФОРМАЦИЯ: href = "https://bit.ly/2Jg1wuW

UCT GSB MBA, специализирана в Изпълнителния мениджмънт (EMBA), е приложен опит за обучение на ръководители и ръководители, който ще ви помогне да се развивате във вашата изпълнителна роля, така че да бъде по-пълноценна и целенасочена. Програмата ще развие вашето присъствие, концептуални способности, практическа мъдрост и благоразумие, така че да можете да давате приоритет в сложни ситуации и да постигате ефективно.

Деловият свят предлага предизвикателства, които включват големи набори от променливи в потребителското поведение, тенденциите, регулаторните несигурности, изместващата се конкуренция и новите технологии. За да осветите проницателни действия, трябва да разработите обектив, който да ви помогне да се съсредоточите върху важните променливи. EMBA използва системно мислене, дизайнерско мислене и интегративно мислене в процеса на трансформативно обучение, което дава възможност на студентите да изграждат нови лещи.

EMBA в GSB се предлага в модулен формат за две години. Учебният план се състои от пет контактни модула, както и дисертация. Интерактивният характер на програмата изисква да посетите всички модули за контакт и да допринесете за колективния опит.

EMBA възвръщаемост на инвестициите:

  • Развийте компетентността и майсторството в обсега на вашия управленски опит
  • Направете смисъл на цялостния разхвърлян опит в управлението на един сложен свят
  • Да преминете отвъд знанието и теорията, за да включите усещания опит в управлението
  • Станете по-автентични в начина, по който се ангажирате със себе си, вашия екип и света
  • Намерете нова цел и изпълнение в своята роля и развийте по-голяма устойчивост на работното място
  • Разбиране на необходимостта и успех в реализирането на успешни иновации в бизнес моделите
  • Развиване на капацитета за интегриране на множество перспективи и стратегии за изграждане на по-цялостни и устойчиви организации
  • Присъединете се към мощна мрежа от вашите колеги

UCT GSB Изпълнителен MBA

Учебният план на EMBA се състои от пет контактни модула, както и дисертация. Интерактивният характер на програмата изисква да посетите всички модули за контакт и да допринесете за колективния опит.

Модул 1: Системна изпълнителна практика

Този първи модул ще ви даде възможност да започнете изграждането на концептуална рамка за системна управленска практика, която всички останали модули ще се развият допълнително. Учебните процеси и проекти са предназначени да въведат и внедрят системни практики във вашата собствена управленска практика.

Модул 2: Управление на стойността на акционерите

В този модул ще проучите възможностите за бъдещо създаване на стойност. Модулът интегрира ключови концепции от областта на икономиката, финансите, глобализацията и предприемачеството в стратегическа рамка. Той ръководи установяването на стратегическо намерение и идентифицира и организира дейностите, ресурсите, възможностите, структурите и процесите, необходими за реализирането му.

Модул 3: Управление на стойността на клиента

Фокусирайки се върху операциите, този модул ще ви даде задълбочено разбиране за това как се създава вътрешна и външна стойност на клиента по отношение на качество, цена, обем и време. Курсът има за цел да изгради кибернетичен концептуален модел на операциите и да го приложи към веригата на стойността на организацията и нейните различни функции.

Модул 4: Управление за обществена стойност

В този модул ще разширите фокуса си, за да заемете по-широкия социално-икономически контекст, в който работят бизнеса и други институции. Той е предназначен да внуши разбиране, че една организация е толкова жизнеспособна, колкото и социално-икономическата система, от която е част.

Модул 5: Проектиране на устойчиви бизнес модели

Модулът ще се фокусира върху това да ви даде възможност да разработите нов начин да бъдете в стратегическото управление и лидерство. Позволявайки ви да се спрете и разсъждавате върху конкретни преживявания, използвайки съответните теоретични концепции, както и като изпробвате различни евристични и мисловни експерименти, вие ще започнете да експериментирате с различни начини на битие, които ще отключат нова компетентност, пъргавина и устойчивост в работно място.

Модул 6: Дисертация

Дисертацията бележи последната фаза на вашата EMBA. Ще бъдете задължени да напишете доклад за изследване на 25 000 думи по тема от значение за вашата организация или контекст, която показва вашето разбиране на процеса на изследване и способността ви да прилагате това.

Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

The University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) is internationally renowned as one of a handful of business schools in Africa with the prestigious triple-crown accreditation with endorse ... Научете повече

The University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) is internationally renowned as one of a handful of business schools in Africa with the prestigious triple-crown accreditation with endorsements from EQUIS (the European Foundation for Management Development), AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), and AMBA (The Association of MBAs). Свиване