UCT GSB Изпълнителен MBA

Общ преглед

Описание на програмата

GSB MBA, специализирана в Изпълнителен мениджмънт (EMBA), е приложено учебно опит за ръководители и ръководители, които ще ви помогнат да се развивате във вашата изпълнителна роля, така че тя да е по-изпълнима и целенасочена. Програмата ще развие Вашето присъствие, концептуална способност, практическа мъдрост и предпазливост, така че да сте в състояние да даде приоритет на сложни ситуации и да постигнете ефективно.

Бизнес светът предлага предизвикателства, които включват големи набори от променливи за поведението на потребителите, тенденции, регулаторна несигурност, промяна на конкуренцията и нови технологии. За да осветите проницателните действия, трябва да разработите обектив, който да ви помогне да се съсредоточите върху променливите, които са от значение. EMBA използва системи за мислене, мислене в дизайна и интегративно мислене в процеса на трансформативно учене, който позволява на учениците да изграждат нови лещи.

EMBA в GSB се предлага в модулен формат за две години. Учебният план се състои от пет контактни модула, както и дисертация. Интерактивният характер на програмата изисква да посетите всички модули за контакт и да допринесете за колективния опит.

EMBA възвръщаемост на инвестициите:

  • Развийте компетентността и майсторството в обсега на вашия управленски опит
  • Направете смисъл на цялостния разхвърлян опит в управлението на един сложен свят
  • Да преминете отвъд знанието и теорията, за да включите усещания опит в управлението
  • Станете по-автентични в начина, по който се ангажирате със себе си, вашия екип и света
  • Намерете нова цел и удовлетворение във вашата роля и развийте по-голяма устойчивост на работното място
  • Разбиране на необходимостта и успех в реализирането на успешни иновации в бизнес моделите
  • Развиване на капацитета за интегриране на различни гледни точки и стратегии за изграждане на по-цялостни и устойчиви организации
  • Присъединете се към мощна мрежа от вашите колеги

UCT GSB Изпълнителен MBA

Учебният план на EMBA се състои от пет контактни модула, както и дисертация. Интерактивният характер на програмата изисква да посетите всички модули за контакт и да допринесете за колективния опит.

Модул 1: Системна изпълнителна практика

Този първи модул ще ви даде възможност да започнете изграждането на концептуална рамка за системна управленска практика, която всички останали модули ще се развият допълнително. Учебните процеси и проекти са предназначени да въведат и внедрят системни практики във вашата собствена управленска практика.

Модул 2: Управление на стойността на акционерите

В този модул ще разгледате възможностите за бъдещо създаване на стойност. Модулът интегрира ключови концепции от областта на икономиката, финансите, глобализацията и предприемачеството в стратегическа рамка. Той ръководи създаването на стратегическо намерение и идентифицира и организира дейностите, ресурсите, способностите, структурите и процесите, необходими за осъществяването на това.

Модул 3: Управление на стойността на клиента

Фокусирайки се върху операциите, този модул ще ви даде задълбочено разбиране за това как се създава вътрешна и външна стойност на клиентите по отношение на качество, цена, обем и време. Целта на курса е да изгради кибернетичен концептуален модел на операциите и да приложи това към веригата на стойността на организацията и нейните различни функции.

Модул 4: Управление за обществена стойност

В този модул ще разширите вниманието си, за да обхванете по-широкия социално-икономически контекст, в който функционират бизнес и други институции. Тя е предназначена да внуши признание, че дадена организация е само толкова жизнеспособна, колкото и социално-икономическата система, от която тя е част.

Модул 5: Проектиране на устойчиви бизнес модели

Модулът ще се съсредоточи върху това да ви даде възможност да развиете нов начин на стратегическо управление и лидерство. Като ви позволи да се занимавате и да отразявате конкретни преживявания, като използвате подходящи теоретични концепции, както и чрез изпробване на различни евристични и мисловни експерименти, ще започнете да експериментирате с различни начини, които ще отключат нови компетенции, гъвкавост и устойчивост на работното място ,

Модул 6: Дисертация

Дисертацията маркира последната фаза на вашия EMBA. Ще бъдете задължени да напишете 25 000 думи за изследване на дума по тема, която е от значение за вашата организация или контекст, която показва Вашето разбиране за изследователския процес и способността ви да приложите това.

Последна актуализация Март 2018

За учебното заведение

The University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) is internationally renowned as one of a handful of business schools in Africa with the prestigious triple-crown accreditation with endorse ... Научете повече

The University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) is internationally renowned as one of a handful of business schools in Africa with the prestigious triple-crown accreditation with endorsements from EQUIS (the European Foundation for Management Development), AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), and AMBA (The Association of MBAs). Свиване