AACSB Accredited

MM FEB UGM е водещо бизнес училище в Индонезия, предлагащо висококачествено бизнес обучение, характеризиращо се със силни и компетентни преподаватели, динамична учебна програма, съвместен и творчески учебен процес и приятна академична атмосфера. Тъй като е акредитирана в международен план от AACSB (Асоциацията за развитие на университетските училища), програмата е единствената представителна програма на MBA в Индонезия, която е призната в световен мащаб.

Това показва нашия ангажимент за непрекъснато подобряване на качеството на образованието. Програмата подхранва и усилва лидерския потенциал на студентите чрез най-съвременна учебна програма, съчетана с иновативни учебни процеси и интензивна програма за развитие на умения, обогатена от международната ни мрежа от 37 уважавани международни партньорски университета в университета Джокякарта и Джакарта.

зрение

Обогатен от нашата динамична международна мрежа, но вкоренена в местната мъдрост, ние развиваме стратегически бизнес лидери с почтеност, креативност и знания, необходими за обществото.

Мисия

Да бъде водещото бизнес училище в Индонезия в напредването на познанията за бизнеса и насърчаване на устойчиви и етични бизнес практики чрез повишаване на международните предизвикателства.

Програма MBA

MMUGM предлага три вида академични програми за бизнес степени: Редовната програма, Международната програма и Изпълнителната програма. Изпълнителната програма се изпълнява в два модела на клас: Executive Class A, който е насрочен в следобедните часове и Executive Class B, който е насрочен за събота (Джакарта, петък - събота).

Лекциите и изпитите по Редовната програма и изпълнителната програма са дадени на индонезийски език. Що се отнася до международната програма, лекциите, дискусиите по случаи, изпитите и дисертациите са изцяло на английски език.

Студентите в Международната програма трябва да правят или двойна степен, обмен на студенти или кратка програма за курсове в университетите-партньори в чужбина.

В същото време учениците от Редовната програма също имат възможност да кандидатстват за такива международни експозиции, изключвайки програмата за двойна степен, но те подлежат на приложни изисквания и условия.

Програмата MMUGM работи на семестриална система с прием през февруари и август. Така една академична година се състои от 2 семестъра, като един семестър се състои от около 6 месеца.

Учебният план на MMUGM е разработен по такъв начин, че учениците да могат да завършат обучението си в рамките на разумен период от време. Нормалната продължителност на обучението е 18 месеца за редовната програма, 24 месеца за изпълнителната програма, 24 месеца за международната програма за студентски обмен и 30 месеца за международната програма за двойна степен. Максималната продължителност на проучването е два пъти по-голяма от нормалната продължителност на обучението.

За завършване на MBA програмата студентът трябва:

 1. Попълнете поне 48 кредита, включително дисертация.
 2. Попълнете задължителни некредитни субекти.
 3. Да имат минимум 3,00 кумулативни GPA без D и максимум две Cs / C s.
 4. Защитавай тезата.

48-те кредитни часа се състоят от 35 задължителни курса, 9 семестриални кредитни часове (SCH) на курсовете за концентрация, дипломна работилница 1 SCH и 3 SCH на дипломната работа.

Структура на курса

Видове курсове

Изисквания за прием на чуждестранни студенти

Документи

 1. Пълен формуляр за кандидатстване;
 2. 4 цветна снимка с паспортен размер;
 3. Автобиография (CV);
 4. Мотивационно писмо;
 5. Сканирайте копието на валиден паспорт. То трябва да е валидно за периода на обучение;
 6. Писмо за препоръка от училището / институцията на кандидата;
 7. Писмо за препоръка от индонезийското посолство / консулство;
 8. Легализиран сертификат за бакалавърска степен и препис (на английски език);
 9. Декларация за добро здраве от лекаря на кандидата;
 10. Тест за владеене на английски език (минимум TOEFL PBT: 550 / IBT: 80 / IELTS: 6.0);
 11. Лично изявление (формулярът се предоставя);
 12. Декларация за финансова подкрепа (формулярът е предоставен).

Необходими документи за изпращане по електронна поща (софткопия) и поща (на хартиен носител)

Всички документи по-горе трябва да бъдат на английски език. Ако документите са във Франция, те трябва да бъдат преведени на английски език.

Процес на регистрация стъпка по стъпка

 1. След като получите документите си за кандидатстване, Службата за международни отношения (OIA) MM FEB UGM ще я обработи за писмо за оферта (LO) от университета. Кандидатите ще получат LO, който ги моли да уредят невъзвръщаема административна такса 632 USD.
 2. След като се съгласят и уредят плащането, OIA FEB UGM ще поиска от кандидатите да изпратят по имейл копие от разписката за получаване. След като входната такса бъде потвърдена от банката, OIA FEB UGM ще обработи документите за писмо за приемане (LoA) от UGM.
 3. Кандидатите ще получат ПУ и друга информация, свързана с предлаганите курсове, академично регулиране, студентски приятел и др. По електронната поща.
 4. Службата за международни отношения в UGM ще обработи документите за кандидатстване до Дирекцията за висше образование на Индонезия за разрешение за обучение. Обикновено отнема два месеца, за да се издаде разрешението за проучване.
 5. Когато има разрешение за обучение, университетът ще съдейства на студентите да уредят одобрението на Службата за имиграция в Джакарта за ограничена виза за престой (VITAS / Visa Tinggal Terbatas). Ще са необходими поне три / четири месеца, за да се уреди разрешителното за обучение и одобрението на VITAS.
 6. След потвърждаване на одобрението за VITAS (VISA Authorization), Имиграционната служба ще го изпрати до индонезийското посолство, където ще кандидатствате за виза. За да получите VISA разрешение в индонезийското посолство, моля да ни информирате чрез посолството, за което ще кандидатствате.
 7. OIA FEB UGM ще Ви изпрати одобрението на VITAS (VISA Authorization) по имейл. С това одобрение на VITAS можете да кандидатствате за виза за ограничен престой (VITAS / Visa Tinggal Terbatas) в Посолството на Индонезия / Генералното консулство, което сте ни информирали.
 8. Препоръчваме Ви да отпътувате за Индонезия само с виза за ограничен престой (VITAS / Visa Tinggal Terbatas). Затова трябва да изчакате одобрението на VITAS, преди да кандидатствате за VISA.
 9. Не се препоръчва използването на друга виза, като например Културна социална виза (VKSB). VKSB е валиден само за 60 дни и трябва да се удължава всеки месец по време на престоя ви. Максималното разширение е четири пъти. Ако искате да останете по-дълго, трябва да кандидатствате за нова виза извън Индонезия. Това струва повече време и пари, за да имате месечно VKSB разширение и може да отвлечете вниманието ви от вашето обучение тук. Следователно; ние силно препоръчваме VITAS вместо VKSB.

Невъзвръщаемата административна такса обхваща неакадемична такса: разрешение за обучение, разрешение за виза, разрешително за ограничен престой (KITAS), полицейски доклад (STM и SKLD), разрешение за временно пребиваване (SKPPS), разрешение за многократно излизане и здравна застраховка в университета.

В рамките на 7 дни след пристигането си в Индонезия, международните студенти, които притежават виза за ограничен престой (Visa Ijin Tinggal Terbatas / VITAS), трябва незабавно да докладват на Службата за международни отношения в UGM.

Програма с обучение на:
 • Английски
Последна актуализация Юни 9, 2019
Този курс е Редовно обучение
Duration
18 - 24 
Редовно обучение
Price
68,000,000 IDR
Редовен клас: 68,000,000Rp; Международна програма за редовен клас: 80,000,000Rp; Изпълнителен клас: 79,000,000Rp
Deadline
Запитване на информация
3rd batch of registration and document submission deadline
Запитване на информация
По място
По дата
Крайна дата за записване
Запитване на информация
3rd batch of registration and document submission deadline
Start Date
Февр. 2020
Крайна дата за записване