MBA

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Обобщение на курса

Нашата иновативна MBA е предназначена за амбициозни бизнес професионалисти - и скорошни възпитаници на която и да е дисциплина - които не искат да чакат, докато имат богат опит от работа, преди да направят първите стъпки към управленската кариера.

Разделяйки ви на конкурентен пазар на труда, вие ще завършите с пряк опит от тримесечен стаж и цялостния бизнес знания, способности и най-съвременна цифрова експертиза, изисквана от съвременните работодатели.

В бързо развиващата се глобална бизнес среда работодателите изискват много квалифицирани, дигитално компетентни висшисти със сложно разбиране на бизнеса и неговия променящ се контекст, който пресича традиционните бизнес дисциплини, които включват човешки ресурси, управление и маркетинг. За да успеете, се нуждаете от подход с голяма картина. Трябва да сте способни да се адаптирате към новите бизнес модели, да създавате нови предприятия, да ръководите и управлявате ефективно хората и да подобрявате процесите с цифрови решения.

В Westminster Business School признаваме, че бъдещите бизнес професионалисти се нуждаят от пълния набор от технически и личностни умения за развитие - по-отговорни, издръжливи, адаптивни и гъвкави от всякога. Нашата цел е да ви помогнем да станете амбициозен лидер и предприемач, някой, който може да добави стойност към всеки тип организация. Но ние вярваме, че е от съществено значение този процес на трансформация да започне рано, преди да имате богат опит в работата или да сте възприели мисленето на един конкретен работодател или бизнес сектор. Стартирайки този процес рано, е много по-лесно да развиете уменията си, да се научите да мислите извън рамките и независимо да водите промени в света на бизнеса - където и да ви отведе кариерата ви. Това е и това, което контактите на нашите работодатели ни казват, че биха предпочели.

В отговор на изместващия се пазар, Westminster MBA предлага практически ориентирано, междудисциплинарно, напреднало образование в съвременния бизнес: той съчетава академична строгост, ускорено обучение, стимулиращи преподавателски подходи и практически опит в бизнес лидерството, включително тримесечен стаж. Ще ви подкрепим на вашето пътуване да станете част от следващото поколение успешни бизнес мениджъри и предприемачи.

Ще ви запознаем с най-новите бизнес методи и технологии по начин, който по-точно отразява корпоративната и предприемаческата среда - чрез интердисциплинарни, тематични модули за изграждане на капацитет, които обхващат всичко - от иновации и дизайнерско мислене до съвременни предизвикателства, устойчивост, сложност на управление , анализ на данни и финанси. След това ще приложите обучението си към практически базирани бизнес проблеми и живи бизнес проекти и по този начин ще придобиете търсени меки умения, като креативност, критично мислене, лична пъргавина, адаптивност и устойчивост.

Признавайки нарастващото значение на технологиите и подготвяйки ви за кариера в дигитален свят през 2020 г., ще разгледаме някои от най-новите разработки, включително блокчейн, големи данни, изкуствен интелект, облачна технология, AR / VR, разрушителни иновации, растеж на екосистеми и икономика на споделяне.

Очакваме завършилите ни MBA да продължат да осигуряват управленски и лидерски роли в корпорации, стартиращи фирми, МСП, публичния сектор и организации с нестопанска цел.

Основни причини да учите с нас

 • Този MBA е идеален за скорошни висшисти и амбициозни професионалисти в ранна кариера с решимостта да продължат кариерата на мениджмънта.
 • Станете готов за бизнес чрез интензивен практически опит и ускорено обучение.
 • Тримесечен стаж или проект за „Мениджмънт в действие“ у дома или в чужбина, за да подобрите вашето CV.
 • Седмичен международен консултантски проект, базиран в чужбина с клиентска компания.
 • Семинари за кариерно развитие и майсторски класове подобряват вашата глобална перспектива и работоспособност.
 • Преподавани от служители с експертиза в областта на стратегическото управление, предприемачеството, дизайна, иновациите, маркетинга, информираността на потребителите, социалните медии, операциите, дигиталния бизнес, психологията, човешките ресурси, организационното поведение, икономиката, финансите, управленското счетоводство и лидерството.
 • Вълнуващи подходи за преподаване и учене с казуси на живо, симулации, ролеви семинари и хакатони.
 • Ангажиране на методи за оценка, включително симулации, бизнес предизвикателства, проучване на информационни материали, групови игри и видео презентации.
 • Отличните удобства включват зала на MBA Boardor, цифрови класни стаи и нашата най-съвременна виртуална търговска зала Bloomberg.

StockSnap / Pixabay

Структура на курса

MBA следва силен разказ с пътуване до откриване, започващо с диагностика на бизнес проблеми / проблеми, проектиране на иновативни решения, потапяне в дигитални приложения и развитие на стремеж, устойчивост и дипломация като част от личното израстване на студента. В допълнение към оценката на модула, научените способности се прилагат по време на клиентските проекти за предприемаческия ум, международната консултантска консултация и стажът „Мениджмънт в действие“. Ще изучавате модули за решаване на проблеми и изграждане на възможности за общо 180 кредита.

Семестър 1 (септември-декември)

Започваме с научаването как да провеждаме бизнес диагностика, развивайки уменията си за анализиране на финансови данни, данни за резултатите и пазара, както и критично мислене. Ще се научите да идентифицирате уверено симптомите на недостиг и да анализирате бизнес проблеми, използвайки преценката си, за да вземате информирани решения за подобряване на бъдещите пазарни резултати. Ще разгледаме как дизайнерското мислене и креативност могат да преосмислят бизнес моделите и да помогнат при проектирането на нови продукти, услуги и процеси. Освен това ще получите по-добро разбиране на цифровите информационни системи и как те влияят върху бизнес операциите, бизнес услугите и производителността.

 • Бизнес диагностика (20 кредита)
 • Проектна стойност (20 кредита)
 • Дигитални възможности (20 кредита)
 • Предприемачески наглас (10 кредита, блок седмица)

Семестър 2 (януари-април)

Преминаваме към структурата на бизнеса и съвременните стратегии в променящия се свят, както и чертите, поведението и процесите на управление, необходими на устойчивите и гъвкави организации. Ще разгледате някои от съвременните предизвикателства пред бизнеса, от предимствата на устойчивия глобален растеж до глобалната перспектива за развитие на бизнеса и необходимостта от чувствителна, съвместна работа в мултикултурни проектни среди. Ще разгледате най-новата информация за иновациите и новите бизнес модели, преди да участвате в едноседмичен международен консултантски проект, съветващ чуждестранни клиенти / и за решаване на стратегически въпрос или проблем.

 • Устойчиви организации и екипи (20 кредита)
 • Устойчив глобален растеж (20 кредита)
 • Стратегическа иновация в дигиталния свят (20 кредита)
 • Международно проучване консултации (10 кредита, блок седмица)

Семестър 3 (май-август)

За стажантите или проекта за управление в действие ще проучите проблем / проблем, свързан с иновации и / или дигитализация за клиентска организация в Обединеното кралство или в чужбина - всичко от това как цифровият стартъп може да се конкурира с цифрови / конвенционални конкуренти, за въздействието на цифровизацията върху работата и работата на организацията. Това е идеална възможност да демонстрирате своята находчивост и способност да „мислите на крака“.

Изисквания за вход

Минимум висша степен от втори клас (2: 1) във всяка дисциплина. Работен опит не се изисква, но е добре дошъл. Успешните студенти ще демонстрират в личното си изявление амбиция и способност да се отличат на ръководни позиции в рамките на големи корпоративни организации, малки и средни предприятия (МСП) или собствено стартиращо предприятие. Можем също да интервюираме кандидатите лично или чрез Skype.

 • Кандидатите са длъжни да представят една справка.
 • Ако първият ви език не е английски, трябва да имате IELTS 6.5 с поне 6.5 писмено и говорещо.

Андреа Пиакуадио / Пексели

Кариери

В основата на нашето мислене MBA е фокусът му да ви подготви за днешния бърз, технологично ориентиран свят на работа, чрез високо практична и опитна програма, предоставена в партньорство с редица организации на клиента.

Преподавани в сърцето на Лондон, в близост до много от националните, международни и глобални работодатели в града, нашият акцент върху умения, способности и качества - с множество възможности през целия курс да се приложат тези способности към реални бизнес проблеми - ще осигури пряк трудов опит на подобрете CV и разказ при кандидатстване за нови позиции. Тези приложени проекти и окончателният стаж / проект не само ще разширят вашите професионални мрежи, но и пряко ще повишат перспективите за ранна пригодност за работа след завършване.

Като се съсредоточим върху уменията, готови за бизнес, твърди и меки, очакваме широк кръг работодатели да проявят интерес към нашите завършили. Ще имате възможности и увереност да се адаптирате към бързо променящия се бизнес свят, характеризиращ се с дигитализация, свръх конкуренция, недостиг на ресурси, променливост, сложност и непрекъснато прекъсване на бизнес модела.

Промишлени връзки

Westminster Business School е един от водещите центрове за бизнес образование в Лондон, базиран в сърцето на Лондон и неговата сцена на политически, медийни и финансови услуги.

Персоналът, който в момента преподава на този курс, има богат професионален опит, обхващащ роли като:

 • старши консултант по мениджмънт на McKinsey & Company
 • мениджър в Savoy Hotel Group
 • експорт мениджър за Labaronne-CITAF
 • заместник генерален мениджър на QSR Franchise Development Group
 • капиталов и структуриран финансов анализатор за Bergstrom Capital

Работни роли

Този курс ще ви подготви за роли като:

 • Водещ бизнес дизайн
 • Ръководител на бизнес развитие
 • Бизнес / финансов анализатор
 • CMS мениджър
 • CRM мениджър
 • Дигитален мениджър маркетинг
 • Собственик на дигитален продукт
 • Мениджър-консултант
 • Архитект на решения
 • Стартиращ предприемач
 • UX мениджър

Завършили работодатели

Завършилите бизнес училището в Уестминстър са намерили работа в организации, включително:

 • Амазонка
 • Citibank
 • Орган за финансово поведение
 • Paribas
 • Santander
 • Сбербанк
 • Société Générale
 • Standard Chartered
 • Световен икономически форум
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Научете повече

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Свиване