MBA с медии

Общ преглед

Описание на програмата

Прекарайте журналистическия и медийния си опит на следващото ниво с CardAff MBA with Media.

Предоставена в сътрудничество с Школата на журналистиката, медиите и културата, CardAff MBA with Media съчетава основните съставки на нашия водещ MBA с възможност да разберем отделните предизвикателства пред управлението на медийната индустрия.

Ще спечелите солидна основа за бизнес, управление и медийни знания и прозрение, които да ви помогнат да си осигурите висши позиции в медийни организации по целия свят. Ще се възползвате от преподаване, проведено от експертни академични практици, подкрепени от актуалната теория и информирани от реалния свят, практически илюстрации и опит.

Cardiff MBA with Media е предназначен за хора със съответен трудов опит в журналистиката и медиите, които имат амбицията да ускорят преминаването си към висши ръководни роли чрез период на фокусирано проучване и личностно развитие. Програмата предлага предизвикателно изживяване, което ще разтегне и подкрепи мениджърите, които искат да постигнат положителни промени в бизнеса.

Наред със студентите с разнообразни познания, вие ще развиете своите бизнес знания, ще повишите самоосъзнаването си и ще изострите способностите си като ефективен и вдъхновяващ лидер. Ще разгледате по-широките търговски, социални и екологични последици от вземането на решения в различни практически контексти и ще имате възможността да разберете управленските предизвикателства на медийната индустрия, което е жизненоважно за успеха на много напреднали и нововъзникващи творчески икономики.

Кардиф MBA с Media ще ви помогне да направите разлика.

Отличителни черти

 • Трамплин в програмата за обучение на МВА Cardiff и учебна общност с индивидуална програма за ориентация и изграждане на екип.
 • Услугата за кариерно предимство: достъп до кариерен консултант и личен треньор за персонализирано професионално развитие.
 • Обща, обширна програма за развитие на лидерството, която да ви помогне да оцените лидерските си способности, да развиете личен път за развитие и да изградите ключови лидерски умения.
 • Cardiff Connections ще ви помогне да станете част от бизнес общността чрез мрежови събития, достъп до бизнес лидери и възпитаници, които говорят за техните мотивации и избор на кариера и фирмени посещения.
 • Международно проучване, което предоставя възможност за изучаване на бизнес практика в непознат контекст.
 • Съвременни интегрирани теми, преминаващи през всички модули, като бъдещето на работата, отговорното лидерство и дигиталната трансформация.
 • Възможности за промяна на обществото и икономиката чрез изучаване и извънкласна дейност в съответствие с обществената стойност.

Оценка, разработена за справяне с предизвикателствата в реалния свят:

 • Предизвикателство за симулатора на бизнес стратегия
 • Предизвикателството за хората
 • Международното предизвикателство за консултации
 • Предизвикателството за иновации
 • Медийното предизвикателство
 • Предизвикателството за симулиране на криза

Проектът за ускоряване - отговор на сложен, многостранен проблем, поставен от бизнес клиент.

Критерии за приемане

Очаква се кандидатите да имат минимум 2: 1 (GPA 3.0 / 4.0) на ниво бакалавър, от призната институция и най-малко 3 години трудов стаж. Не-завършилите с одобрена професионална квалификация и / или значителен трудов опит също могат да бъдат обмислени.

Процес на събеседване: Кандидатите, включени в белия списък, ще бъдат интервюирани лично или по Skype, за да се установи нивото на техния трудов опит, способността им за програмата и мотивацията им.

Кандидатите, чийто първи език не е английски, са длъжни да получат минимален IELTS резултат от 7.0 като цяло с 6,0 във всяка категория (или еквивалентна квалификация по английски език).

структура

Cardiff MBA with Media е структурирана около серия от шест фокусирани на предизвикателството модули, базирани на многофункционални и базирани на действията сценарии, които обикновено се намират на работното място. Те могат да включват отговорно лидерство, цифрова трансформация и бъдещето на работата.

Обучението, необходимо за справяне с предизвикателствата, се осъществява в потапящи блокове, предназначени да стимулират вашето любопитство, да информират процеса на проучване и да засилят прилагането на вашето обучение.

Този подход предоставя обогатяваща възможност за:

 • Използването на множество и разширени дейности за подобряване на разбирането.
 • Взаимодействие на учениците в подкрепа на споделеното усещане.
 • Водено задълбочено проучване.
 • Сътрудничество между студенти и програмния екип.
 • Чест преглед на прозренията и развитието.
 • Фокусирано обучение, а не отвличащи вниманието изисквания на множество модули.
 • Структурирано независимо обучение.

Предизвикателствата включват симулация на бизнес стратегия, ограничено във времето решение за кратко от старши мениджърски екип и разработване на иновативно бизнес решение. След това специализиран модул за разработване и управление на цифрови медийни продукти представя серия от сценарии на живо, които ще ви предизвикат да разработите нови начини за мислене и работа с конкретна аудитория и да развиете фокусирани перспективи в условия на непрекъсната промяна.

Проектът за ускоряване е проект в реални условия, осъществяван в партньорство с медиен клиент за разработване на решения на важен стратегически проблем. След това завършващият модул използва симулация за управление на кризи, за да разгледа множеството аспекти на настоящите лидерски предизвикателства. Той също така предвижда бъдещата пейзажна и трансформативна промяна, която това изисква.

Тази потапяща структура, базирана на предизвикателства, ще увеличи вашите възможности в четири взаимосвързани области. Ти ще:

 • Развийте цялостно разбиране на основните бизнес области и процеси, въз основа на контрастиращи функционални, дисциплинарни и контекстуални перспективи.
 • Интегрирайте теорията и практиката за насърчаване на критическото мислене и решаване на проблеми.
 • Включете се в сложния, динамичен и двусмислен характер на стратегическото вземане на решения.
 • Натрупайте по-добра представа за личния си потенциал и развийте усъвършенствани лидерски умения.

Провеждането в цялата програма е подкрепящ пакет от дейности, осигурени от програмата за развитие на лидерството на MBA. Те директно се занимават с личните и професионални умения, необходими за да се справите ефективно във всяко предизвикателство и в следващия етап от кариерата си.

Показаните модули са пример за типичния учебен план и ще бъдат прегледани преди учебната 2020/21 година. Окончателните модули ще бъдат публикувани до септември 2020 г.

Основни модули

Заглавие на модула Код на модул Кредити
Глобални предизвикателства и вземане на стратегически решения BST901 20 кредита
Перспективи на хората BST902 20 кредита
Финансови и бизнес анализи BST903 20 кредита
Креативност, иновации и предприемачество BST904 20 кредита
Проектът за ускоряване BST906 40 кредита
Водещи бъдещи промени и трансформиране BST907 20 кредита
Програма за развитие на лидерството BST908 10 кредита
Творческо въведение в разработването и управлението на цифрови медийни продукти MCT596 30 кредита

128696_photo-1497015289639-54688650d173.jpgСам Макги / Unsplash

Обучение и оценка

Как ще ме научат?

Активният подход за обучение е вграден в MBA Cardiff с Media. Вярваме, че ефективното обучение се основава на две неща - участието ви в разнообразни и предизвикателни преживявания и начина, по който осмисляте тези преживявания, както индивидуално, така и с другите. Екип, който включва преподаватели от различни дисциплини и практикуващи, представляващи редица функции и сектори, ще улесни всеки модул. Това ще отрази практиката на работното място и ще насърчи кръстосаното торене на различни перспективи.

Ще откриете, че всеки блок на обучение включва богато разнообразие от дейности, включително посещения на компании, лектори в индустрията, ограничени във времето предизвикателства, игра на роли и симулации. Всички те са предназначени да преразгледат съществуващото ви разбиране и да изследвате проблемите от различни гледни точки. Разнообразният опит в студентската кохорта дава ценен принос тук.

Ние ще ви помогнем да подобрите вашите отразяващи умения от по-висок ред, включително наблюдение, анализ и синтез, за да разработите изчерпателни заключения за тези преживявания.

Също така ще ви насърчим да обмислите съвместно работа с връстници, учени и практикуващи, за да оспорите съществуващите си структури на знания, предположения, ценности и умения. Това също ще ви даде възможност да преговаряте и да изграждате нови познания за естеството на лидерството и бизнес практиката и да развивате творчески отговори на бизнес проблемите.

Ще имате възможности да интегрирате и прилагате нови разбирания, заедно с умения от семинарите за развитие на лидерството, в практически задачи, вградени във всеки учебен блок, и формални предизвикателства за курсовата работа, около които е проектиран всеки модул.

Как ще получа подкрепа?

Университетът предлага богата подкрепа за специализанти. Те включват:

Централно обучение

Центърът за обучение е виртуалната среда за обучение на университета. Всички програмни и модулни материали са публикувани тук за достъп на студентите преди, по време и след лекции.

библиотеки

За участниците в програмата са достъпни разнообразни твърди и електронни копия на книги, списания и бази данни. Библиотеката на Aberconway се намира в основния сайт за бизнес училища, а допълнителни ресурси са достъпни в други библиотеки в кампуса. Много списания и книги също са достъпни по електронен път.

Лична система за преподаватели

На всеки ученик се предоставя личен учител. Този член на академичния състав ще поддържа преглед на вашия учебен и образователен опит. Ако изпитвате затруднения, вашият личен учител ще бъде там, за да слуша и където е възможно да ви предостави професионални насоки или по друг начин да ви насочи към подходящия източник на подкрепа.

Студентската консултативна служба

На студентите се предлага безплатна, безпристрастна, неосъждана и поверителна услуга по широк спектър от лични, финансови и академични въпроси.

инвалидност

Поверителни съвети и подкрепа се предоставят на студенти с увреждания или със специфични затруднения с учене (напр. Дислексия) или дългосрочно медицинско състояние.

Консултантска служба

Cardiff University служба за консултации в Cardiff University предоставя на членовете на университетската общност възможност да проучат въпроси, които им пречат да увеличат максимално своя потенциал и да проучат възможностите за промяна. Консултантската служба е конфиденциална и безплатна. Има международно признание като Център за върхови постижения за индивидуални и групови консултации.

Как ще бъда оценена?

Структурата на блоковата програма предоставя много възможности за размисъл върху вашето учене и развитие неформално. Кратки дейности за преглед на знания / умения са вградени във всеки модул, за да ви помогнат да проверите напредъка си и да подобрите подхода си към обучението. Това ще изгради вашата увереност и ще подобри вашия подход към официалните задачи за оценка.

Реалистичните проблеми на работата са в основата на официалните оценки на модулите. От вас се очаква да покажете разширено академично размисъл върху всяка задача, както и да приемете типични бизнес формати, за да представите своите констатации, включително устни презентации и писмени доклади.

Задачите за оценяване изискват да работите индивидуално и като част от екип, точно както бихте работили на работното място.

Всички официални оценки се извършват във всеки модулен блок. Това дава възможност за по-задълбочена консолидация и прилагане, необходими за успешното изпълнение на задачите за оценка въз основа на сложната работа, предприета от бизнес лидерите. Той също така отразява реалистични срокове на работното място за изпълнение на задачите.

Какви умения ще тренирам и развивам?

Резултатите от обучението по тази програма описват какво ще можете да направите в резултат на обучението си в Cardiff University . Те ще ви помогнат да разберете какво се очаква от вас.

Резултатите от обучението за тази програма можете да намерите по-долу:

знание

След успешното завършване на програмата ще можете:

 • Използвайте знания и опит в управлението, за да проектирате интегрирани решения на сложни организационни проблеми.
 • Критично оценявайте текущите управленски рамки, модели, дебати и доказателства и интегрирайте с практиката.
 • Критично оценявайте контрастните изследователски и консултантски умения за ангажиране с многостранни бизнес проблеми.
 • Анализирайте сложния екологичен контекст, който информира стратегическото вземане на решения в организациите и практиката.
 • Демонстрирайте холистична осведоменост за предизвикателствата, пред които стоят предприятията, като дават както икономически, така и социален принос.
 • Критично оценявайте предизвикателствата при управлението на операция с цифрови медии във взаимосвързана, взаимозависима и все пак фрагментирана медиасфера.
 • Демонстрирайте задълбочено разбиране за това как да превърнете констатациите от изследвания в ценно медийно съдържание.

Интелектуални умения:

 • Намерете и разграничете между конкуриращи се източници на изследвания и консултации.
 • Анализирайте методите за генериране на първични данни и информация за управление.
 • Критично анализирайте и синтезирайте контрастни гледни точки и техните подкрепящи доказателства.
 • Интегрирайте теорията и разнообразния трудов опит.
 • Разработете убедителни аргументи в подкрепа на жизнеспособни и креативни планове за действие, за да убедите и да информирате широк кръг от аудитории.

Професионални практически умения:

След успешното завършване на програмата ще можете:

 • Оценете практическите приложения на теорията и практиката за генериране на решения, базирани на практиката, за неструктурирани проблеми.
 • Демонстрирайте проактивността и способността да поемете инициативата.
 • Демонстрирайте отговорно и етично лидерство.
 • Определяне и справяне с нуждите на личното и професионално развитие.
 • Разработване на надеждни методи за събиране на първични данни.
 • Способност за вземане на решения в предизвикателни ситуации.
 • Работете ефективно в лидерски екип.
 • Създайте жизнеспособно предложение за нов медиен бизнес.

Прехвърляеми / ключови умения:

След успешното завършване на програмата ще можете:

 • Решете проблемите творчески.
 • Комуникирайте с разнообразна аудитория чрез различни медии.
 • Демонстрирайте себеотражение и самосъзнание.
 • Работете независимо и съвместно.
 • Използвайте цифрови технологии.
 • Управлявайте себе си и другите.

Кариерни перспективи

Тази програма е предназначена за тези със съществуващ трудов стаж. Успешното завършване на програмата ще ви позволи да кандидатствате за по-висши позиции или да потърсите трансформативна промяна в кариерата.

Такси за обучение

 • Студенти от Великобритания и ЕС: 19 950 паунда
 • Студенти извън ЕС: 27 650 британски лири
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Нашите водещи в света изследвания бяха класирани на 5-то място сред университетите в Обединеното кралство в най-новата рамка за научни постижения за качество и на 2-ро място по въздействие. Ние предос ... Научете повече

Нашите водещи в света изследвания бяха класирани на 5-то място сред университетите в Обединеното кралство в най-новата рамка за научни постижения за качество и на 2-ро място по въздействие. Ние предоставяме изключително образователно изживяване за нашите студенти. Свиване