MBA в туризма и хотелиерството

Общ преглед

Описание на програмата

Туризъм, гостоприемство и гастрономия е много специфична област, която изисква специални умения и способности. Нашите преподаватели са опитни професионалисти. Ако търсите за това, за да успее в тази област, а след това тази програма (MBA в туризма, ресторантьорството и хотелиерството Организиране на събития) за вас.

Преподаването е около 12 почивни дни през цялата година. През годината учениците работят върху своите тези.

Най-близкото проучването започва в средата на февруари 2018 г. и приключва през февруари 2019. Студентите могат да кандидатстват до края на януари. Когато заявите по-късно пристигане, моля свържете се с нас.

уроци

На какъв език искате да учите?

Първият вариант е изцяло в чешки, английски или руски език. Вторият вариант е комбиниран форма, което означава, рецитация на английски, но материала на фона и на крайния дисертацията на английски език. Студентите запазват по-голямо внимание по време на уроците на родния си език, докато те се отвори възможността за получаване на втори MBA степен от университет в чужбина (моля свържете се с нас за повече информация.) - т.нар Двойна програма степен.

Какво чакате за семинар

 • Методология на изследването (написването на дисертация, Word и Excel)
 • Счетоводство и данъци (от данъчен консултант)
 • маркетинг
 • Управление на човешките ресурси
 • управление
 • прав
 • Мисията на Управление на туризма (две събота и неделя)
 • Мишки и управление на туризма в чужбина
 • Хотелиерски (хотели и ресторанти)
 • Продажби, обслужване и ИТ съоръжения за туризъм (две събота и неделя)

Какво ще научите

 • Анализ на продажбите портфолио от туристически агенции (Калифорния) и определя стратегията за получаване на най-високите комисионни
 • Правейки своя собствена touroperátorské услуги за намаляване на таксите и да се елиминира рискът от разпадането на туроператор. Също така, ние ще научите как да направите поръчката директно.
 • Как да изберем служители, които печелят по един за друг.
 • За разлика от други университети в Чехия в тази програма, за да разберете колко струва и как да управлявате хотела.
 • Грижа за клиента, който в продължение на много компании нямат.
 • Де факто, като изграждането на вашия собствен туристическа агенция от А до Я.
 • Как да се създаде и поддържа концепцията на хотела и ресторанта.
 • Как да се справим средства за поддържане на доходност в дългосрочен план.
 • Vyvořit предлагат пакети и хотел / ресторант на агенциите за пътуване до, например. В Webovka пасивно очакваме на резервацията.

и много други много практични неща в контекста на целия сектор, след написването на тезата получи магистърска степен.

Защо да учим в MBA CBU ?

MBA е програма от професионални почивните дни за обучение с минимум задачи между уроци

Ние вярваме, че мениджърите, които наистина искат да получат квалификация MBA на високо ниво, те предпочитат да учат в класната стая, където те могат взаимно да се обсъдят, да обменят опит и знания, като работят в групи, където те извършват специфични задачи, възложени на учителите. Ето защо е налице онлайн програми MBA.

 • Изследване се провежда в събота и неделя от 9 до 17 ч; с един час обедна почивка.
 • В края на учебния ден (17h - 19h) все още е място за дискусии с преподавателя (този блок вече не е по избор и зависи от изискванията на студентите).

Сутрин и следобед блокове са проектирани да претоварват учениците, докато сте зает и може безпроблемно да се поддържа вниманието през целия ден. Обикновено сутрин и обсъжда теорията след обедната почивка, за да премине на практически упражнения и казуси.

Ние предлагаме специални услуги, като например запис на лекции по YouTube и много други.

 • Записаните лекции по YouTube - Всеки студент може да пропусне, поради тази причина, ние записваме всички уроци, които студентите винаги на разположение (достъп до видеоклипове, се предоставят на студентите чрез система за електронно обучение).
 • След всеки урок, учениците също да предоставят записи на лекции в MP3 формат.
 • Е-платформа за обучение NEO - като студент, който ще използвате интуитивна платформа за електронно обучение, използвана от стотици училища и университети по целия свят.
 • Разбира се, студентите могат да се свържат с лектор по имейл или по скайп и други опции (в допълнение, всяка събота и неделя има няколко часа, предназначени само за дискусия с цел да се гарантира индивидуален подход).
 • През почивните дни е на разположение на студентите напитки.

гаранция за качество

 • Всяка специализация се преподава от внимателно подбрани учители - специалисти в своята област, чиито богат професионален опит ще гарантира ученици възможно най-добрите образователни услуги.
 • За всеки курс, предлагащ MBA курсове, при определени условия, в допълнение към които студентите могат да участват без допълнителни разходи. Това е така, защото учениците са изпълнени за всички ключът към успеха!
 • Всички наши MBA програми са акредитирани.

Съдържанието на индивидуални курсове за туризъм на MBA програма и гостоприемство

Методология на изследването (писане на дисертация и анализ в Excel)

Този курс е предназначен да ви предостави информация за да се даде възможност напиша добро изследователски проект, както и подобряване на знанията си за Microsoft Word и Excel.

Този курс се състои от две части: Първата част е посветена на програмата Microsoft Word, която е посветена на крайната теза и форматирането, работата е в кавички, и така нататък. Лекторът ще ви преведе през различни стилове, работа с връзки и други подробности за Microsoft Word, така че ще бъде в състояние да се повтаря основните характеристики за форматиране. За различните анализи всички използват Microsoft Excel. Поради тази причина, темата на събота следобед и в неделя, за да обхване всички теми, от основни умения, като абсолютни и относителни препратки, чрез по-напреднали формули, като VLOOKUP, INDEX, LOOKUP, MATCH, GETPIVOTDATA, SUBTOTAL, SUMIFS, IFERROR и т.н., допълнителни функции като различни начини за работа с външни данни (CSV, TSV, HTML, маси, PHP, бази данни (OLAP, OLTP, импортиране на данни, интерпретация - данни "Сурови", осеви таблици, Обобщените диаграми, PowerPivot) и мощност BI) ... и още много други. Дори и да се работи с Excel на дневна база в напреднало ниво, много е вероятно, че ще научи нещо ново!

Счетоводство и данъци (от данъчен консултант)

Този курс е въведение в основните понятия и основните стандарти за финансови счетоводни системи. Няколко важни понятия ще бъдат изследвани в детайли, включително: признаване на приходите, инвентар, дълготрайни активи и настоящата стойност на задълженията. Курсът набляга на създаването на основни финансово-счетоводни отчети - отчет за доходите, баланс и отчет за паричните потоци - както и тяхната интерпретация, че всеки мениджър трябва да бъде в състояние да се справи без проблеми. Не се страхувайте да рисува "точка" няма. Водещи на семинара от опитен данъчен консултант.

маркетинг

Преподавател по време на прегледа на курс и да се оцени настоящата маркетингова стратегия, литература и опит, за да ви осигури цялостно разбиране на маркетинга и бизнес стратегия. Ще се научите да мислите достъп професионален маркетинг персонал, четене и анализ на специализирана литература и маркетинг прилага стратегически маркетингови концепции на глобалната дигитална икономика.

Ще се научите как да се трансформира постоянен поток от потенциални клиенти в настоящите клиенти как да се намерят възможности за вашите услуги и да ги убеди, че вашата компания е тази, която по някаква причина те се нуждаят. Научете как можете разходите си за реклама може да се отплати с нови приходи и увеличаване на търговията и да се постигне максимална възвръщаемост; нататък като в своя полза, за да използвате четири Пс на маркетинга. Като служител в областта на маркетинга и ще се научите как продукта (Product), цена (цена), място (Place) и промоция (промоция), определете вашата маркетингова стратегия и да ви насочи към по-продуктивни кампания.

на човешките ресурси

В този курс ще се съсредоточим върху това как да се определи и кой имате нужда и как да се намерят такива служители.

Управление на човешките ресурси (човешки ресурси - HR) е площта на процесите в една организация, която се занимава с управлението и развитието на човешките ресурси. Поради това включва всички управленски методи и аналитични техники, използвани в областта на управлението на човешките ресурси и работа с хора в организацията. Целта на този курс е да се развие разбирането на основните свойства на HR във всяка организация и основните функции на HR. Темите на обучението се включва примери на организационно поведение на личността / функции, емоции и влияние, мотивиране, концепция и социална идентичност, вземане на решения и знания, честност и доверие, организация и обич за работа, лидерство, групи и екипи, организационната култура и климат. Теми примери за човешки ресурси включват анализ на работни места, набиране, подбор, обучение и развитие, оценка на изпълнението, обезщетение, качеството на трудовия живот, разнообразието на работната сила и стратегическо управление на човешките ресурси. В допълнение, експерти от човешки ресурси, които действат като партньори другите отбори колеги посланици ЧР стратегия и продавачите на продукти и услуги, HR. Справяне с ангажиране на работната сила с цел подобряване на финансовите резултати на компанията. Курсът е буквално надупчена с различни задачи и казуси.

управление

Това разбира се илюстрира значението на управленски умения, които участват в ръководни функции. Той посочва конкретни примери за това какво се случва, когато основните принципи за управление на нарушени.

Студентите ще придобият основна информация за управлението на хора и организации, занимаващи се с критични ситуации, ключови принципи за управление и интересни съвети, необходими за да се справят няколко типа управление, като например управление на проекти, стратегическо управление, управление на информация и управление на човешките ресурси.

Подготвя студентите да поеме ролята на вземане на решения, както е позицията на топ мениджърите, и да им помогне да бъдат ефективни сътрудници на всяка организация, без ограничение на околната среда, стратегия, структура, култура, места, задачи, към хората и резултатите. Студентите, минават през няколко случая на изпитване, които ще им помогнат да се справят с много ситуации, които всеки мениджър трябва да управляват. В допълнение към това, студентите ще получат полезна информация, свързана с управление на времето, за да им помогне да се справят със стреса, времеви ограничения и самоорганизация.

прав

Законът е общ и съществен аспект от ежедневния живот в съвременните общества. Този курс разглежда централните функции на правото като социална институция и като характеристика на популярната култура. Ще разгледаме същността на правото като съвкупност от социални системи, централни участници в системата, правни съображения и отношението на правна форма и мотиви за социална промяна. Ние ще се фокусира върху Чешката република и да го покаже в европейски контекст. Курсът набляга на връзката между бизнес партньори, включително умения за преговори, както и най-важните законодателни актове, което е отразено в търговски споразумения, включително и последиците от тяхното неизпълнение.

Изходящ туризъм (две събота и неделя)

Знанието на международен туризъм са много важни за всички, които работят във всяка структура на туризма, независимо дали е туристическа агенция, входящо фирма или хотел. След успешното завършване на курса студентите да направя, за да започнат свой собствен бизнес план и успешно го управляват. Благодарение на опита, свеждане до минимум риска за бизнеса в бъдеще и може да подобри сегашната ситуация.

 • УВОД - определение, концепции, форми на организация и структура, история и развитие, текущото състояние на европейските пазари, тенденции, популярни дестинации, господстващото предприятие, основни термини
 • ОРГАНИ - туроператори, агенции, туроператори, настаняване, застраховка, лицензи, ниво на цените и ценообразуването на продуктите, както и форми на пряко сътрудничество, конкуренция, транспорт
 • Дестинации в Европа - Испания, Италия, Гърция, България и др, дължината на сезона и спецификата, партньори, създаване на продукти комуникацията, стратегии за подбор и политика на дружеството
 • Продукти и услуги - на стойност методи, начисления, изграждане на портфолио, продажби, такси, управление на риска, жалби, добра воля, за обслужване на клиенти, вземания, планиране, преговори стратегия
 • УПРАВЛЕНИЕ международен туризъм - организационна структура, персонал, комуникации, договори, закони, инструменти, счетоводство, резервиращи системи, консултации по специфика, мотивация система, доходи от дестинации като законодателство, делегатски услуги и обслужване
 • Маркетинг - социални мрежи, каталози, продавачи, комисионна, планиране, реалните доходи
 • КАЗУС

Мишки и външен туризъм

Представете си, че разширява портфолиото си от услуги, които се предлагат на друго място, където бизнесът Ви работи и да имат на CK изгради своя собствена алея агенция, която ще управлява и предоставяне на услуги на други хора. В този курс ще се научите необходимата информация за нейното създаване и успешно управление. Оферта екскурзии могат да бъдат удължени до конкретни събития, насочени към избрани групи. Ефективно функциониране на обществото също се основава на провала на трети страни и отразява на финансовите резултати на компанията.

 • Въведение - услуги структура приближение и отдалечаване, предимства и недостатъци, възможности и заплахи дефиниция
 • СРЕДА CESTOVÍHO външен туризъм - PEST и SWOT анализ на портфолиото от услуги, изчислителни услуги, предоставяни и в сравнение с конкуренцията
 • ОРГАНИ PCR - транспортни фирми, планиране и организация, ръководства и делегати, екскурзии, групови екскурзии, потенциални партньори, на стойност, обработка на таксите, доставчици, клиенти, дестинации реалната цена, рискът от отклонения, външни аспекти на бизнеса, избора на подходящо място
 • УПРАВЛЕНИЕ От гледна точка на ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНЦИИ - управление на туристическите дестинации и всичко необходимо за това MICE дестинация в Европа, подготовка и селекция, събития, проучвания и статистически методи, важна информация, преди пускането на пазара на старта събитие, насърчаване на социални мрежи, уеб дизайн и клиентела
 • Организиране на събития - служители, длъжностни лица, служители, закони, партия, местни агенции и потенциални партньори, спонсори, в сравнение с конкуренцията, търговията
 • КАЗУС

гостоприемство

Във всяка сфера на туризма, е необходимо да се знае как работи гостоприемство, какви са разходите, които аспекти могат или не могат да работят както по отношение на собственика на хотела и на Партията на туристически агенции. Благодарение на знанията може да се оцени настоящата ситуация и да осигури подходящи решения и стратегии над намаляване на мащаба на разходите.

 • ДЕЙНОСТИ в цяла Европа и специфика на сегментирането на пазара, разпространение на хотели, хотел мрежа, различни видове уреди за управление и единици, сътрудничество с туроператори, подходящ избор на стратегии в зависимост от дължината на основния сезон
 • резервации ПРЕДНИ офис мениджмънт и избор на подходяща система за резервация, пристигащи и заминаващи, доставки, доставчици, поддръжка, методи за управление
 • ХРАНА - функция за управление на ресторант храни и напитки в хотела, стандарти BB-HB-FB-AI-UAI, финансовото управление, ниво на обслужване, интериор, атмосфера в ресторант, персонал и обслужване, тенденции в туристическата индустрия
 • изглед КЛИЕНТИ на хотела от трета страна клиент се нуждае, комуникация
 • HR в служители за управление на гостоприемство, система за стимул, разходи смяна планиране, избор на подходяща структура за управление въз основа на броя на стаите и лица, тийм-билдинг
 • Икономика, финанси и маркетинг счетоводство, пари в брой, карти, данъчни плащания, все повече собственици и разпределение на печалбата за хотел, инвестиции, избор на мениджъри, оперативни разходи, избор на доставчици и плащания, изграждане на подходящи маржин услуги, полезни инструменти за управление, прогнозиране типовете резултати на отдел и аутсорсинг продажби, приходи и разходи, точка на прекъсване, агенти, реклама и маркетингови кампании
 • Стратегически партньори мениджмънт, управление на договори, туристически агенции и туроператори, съвети за дълги периоди и иновации, които предлагат модерни услуги и пакети
 • КАЗУС

Продажби, обслужване, ИКТ и информационните технологии, маркетинга в туризма (две събота и неделя)

В този курс ще демонстрираме най-важните процеси за управление на всяко предприятие. Когато се получават качествен продукт или услуга, не винаги е гарантирано продажба. Без съвременни технологии в динамичната среда на туризма не е възможно в дългосрочен план да работи успешно.

 • ИКТ УПРАВЛЕНИЕ - технология, която компанията използва, връзка, възможност за избор на иновациите, ценообразуване, комуникационни устройства, приложения, мрежи, аутсорсинг
 • Резервация системи за туристически агенции (CeSys, Magicware ...) за хотели (Mevris, Horespus, HotelTime) предлага XML, развойна дейност и разходи, внедряване, архивиране на данни за обратна връзка, сървъри и доставчици
 • Системи за резервация - урок за работа с данни, статистически анализ, отговорно лице, лични данни, сигурност, точност и обработка на данни
 • СИСТЕМИ ЗА ВЪТРЕШЕН на сложността на процеса решения резервация, управление и маркетинг
 • Първични и вторични ПОДКРЕПА особено за CK, валидиране на данни повече служители да минимизират риска и възможността за загуба, бек-офис
 • Изработка на Web сайтове, ИНОВАЦИИ всичко необходимо за създаване на сайтове, анализ на настоящата ситуация, включително и собствения си уебсайт резервация двигател, SEO, PPC, и т.н.
 • Социални мрежи и Маркетинг презентационен особено важни за продавачи, директен маркетинг, клиентелизъм, начини да се отличават от конкуренцията, ползите за клиента
 • Маркетингова кампания от графичен обработката след достигане на целевата група (тук се изгради върху пускането на пазара)

Окончателно дисертация

Учениците трябва да напишат и изпратят окончателен теза. Супервайзор него с който ще съветва и подпомага. Работата ще бъде около 50 страници дълго (обикновено се препоръчва дължина, в зависимост от съдържанието). Фокус Студент ще избере въз основа на техните професионални интереси по отношение на по-нататъшно развитие на кариерата в контекста на темите MBA проучвания. Подходящ ръководител избира отделно изследване CBU след обсъждане със студента. Окончателната работа може да има различни форми: структурата в близост до съвременния тезата, създаване на бизнес план, казуси, или доклади или комбинация от опциите. Студентите ще получат шаблон в Word формат с други съвети и правила за форматиране (което ги предава по време на изследователската методология на урок преподавател).

Последна актуализация Ян. 2018

За учебното заведение

European Institute of Applied Science and Management (EIASM) seats in the building of the Institute of Information Theory and Automation (UTIA), Academy of Sciences of the Czech Republic, offers high ... Научете повече

European Institute of Applied Science and Management (EIASM) seats in the building of the Institute of Information Theory and Automation (UTIA), Academy of Sciences of the Czech Republic, offers high quality educational environment for education so EIASM leases offices and lecture rooms here in Prague, capital of the Czech Republic. Свиване