MBA в бизнес иновациите

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Мрежата за бизнес на иновации на ESMT Berlin непълно работно време е идеален начин да продължите да работите на пълен работен ден, като същевременно придобивате знания и компетенции, за да подпомогнете не само вашето личностно развитие, но и растежа и трансформацията на вашата компания.

Програмата е насочена към лица с професионален опит минимум три години, които желаят да бъдат ефективни агенти за промяна в своята организация. Независимо дали сте част от зряла корпорация, която се нуждае от стимулиране на разрушителни иновации или стартиращ, който търси мащабиране, тази програма може да бъде следващата стъпка в кариерата ви.

Научете за основни теми от MBA, последвани от специално разработени курсове за ориентираност към клиентите, предприемаческа стратегия и иновации, дигитален бизнес и ловкост.

Гъвкавостта е в основата на тази двугодишна учебна програма, предоставена лице в лице и на най-иновативната платформа за виртуално обучение в света от преподавателите от ESMT от световна класа. Нашият интегриран подход включва 80% онлайн проучване и 20% лично през 14 уикенда в Берлин или Мюнхен (всички студенти посещават първия модул в Берлин).

Членството на ESMT в алианса Future of Management Education (FOME) гарантира вашия достъп до най-иновативната смесена учебна среда в света.

Ключови факти

 • Смесена доставка с 80% онлайн / 20% лице в лице.
 • Водещ до ESMT Berlin MBA степен (60 ECTS).
 • 24-месечна продължителност на програмата
 • 14 модула лице в лице (четвъртък следобед - събота).
 • На базата на кохорта: започвате и завършвате с една и съща група хора, което ви позволява да изградите мрежа.
 • Местоположения: изберете да учат в Берлин или Мюнхен за всеки модул.
 • Септември 2020 г. прием.
 • Най-международната мрежа на възпитаници в Германия
 • Фокусни области: трансформация на бизнеса, дигитални иновации, гъвкавост, смущения, анализи.
 • Такса за обучение: 38 000 EUR (ставка за ранна птица от 29 500 EUR до юни 2020 г.).

Понастоящем класиран в класацията на FT Business School като №1 бизнес училище в Германия и # 9 в Европа, ESMT е едно от само двете бизнес училища в Германия, които се появяват във всяка международна класация сред най-добрите класации за бизнес училища. Погледнете къде се нареждат нашите програми.

132343_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg

Какво е "смесено" и защо е идеално?

Blended съчетава най-доброто от онлайн и лице в лице. Вие се възползвате от гъвкавостта на интерактивното онлайн обучение със собствено темпо, като същевременно се обучавате от вашите връстници и преподаватели от световна класа както онлайн, така и лично. Всеки курс има както компоненти лице в лице, така и онлайн. Запазете текущата си работа, подобрете уменията си и изградете мрежата си в една програма.

Защо е ключ лице в лице?

Комбинирането на онлайн сесии с обучение в лице ви позволява да работите по-интензивно със съучениците си и подобрява вашето последващо онлайн сътрудничество. Интерактивните елементи на онлайн дигиталния хъб на ESMT ви позволяват да развивате лични взаимоотношения между елементите лице в лице.

Изпратете ни вашето CV за преглед на профила

Любопитно ли е да разберете дали MBA на непълно работно време в бизнес иновациите е подходящ за вас и вашата кариера? Изпратете вашата линк или CV на профила на LinkedIn на нашия екип за приемане за оценка на профила.

Изисквания за прием

За да кандидатствате, трябва да имате

 • Три години следдипломна професионален опит.
 • Бакалавърска степен или еквивалентна квалификация.
 • Силни GMAT / GRE резултати или силно представяне в теста за допускане на ESMT .

Основни качества, които търсим в кандидатите

 • Международни перспективи и междукултурна компетентност.
 • Промяна и иновации.
 • Амбицията и мотивацията да работят на пълен работен ден и да учат на непълно работно време.

Сроковете

15 юни 2020 г.: Краен срок за обучение на птици

15 август 2020 г.: Краен срок за кандидатстване

ESMT подвижен процес на подбор, като местата в класа са запълнени през цялата година. Пространството в класа е ограничено и силно се препоръчва ранно кандидатстване. Заявленията се преглеждат веднага след приключването им.

Такси и финансиране

Кандидатите, които подадат попълнено заявление до 15 юни 2020 г., ще получат автоматично намаление на обучението от 8 500 EUR, намалявайки обучението от 38 000 EUR на 29 500 EUR, което включва достъп до платформата за обучение и съдържание и необходимите лицензи за проучване на казуси. След тази дата могат да бъдат представени съпътстващи резултати от теста (GMAT, GRE, тест за допускане на ESMT , оценки на английски език). Обучението се заплаща на три вноски по цялата продължителност на програмата.

Заеми: ESMT предлага достъп до образователни заеми чрез Prodigy Finance и Brain Capital.

Данъчни облекчения: Много страни, включително Германия, позволяват обучението за висше образование и свързаните с тях разходи да се отчитат като приспадани от данъци разходи.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The schools’ expertise focuses on the development of entrepreneurial leaders with a global focus on social responsibility and the management of technology. ESMT is one of the top ranked business schoo ... Научете повече

The schools’ expertise focuses on the development of entrepreneurial leaders with a global focus on social responsibility and the management of technology. ESMT is one of the top ranked business schools in Germany with a global network of alumni in over 50 countries. Свиване