Lingnan International MBA

Общ преглед

Описание на програмата

Защо Линдън?


Една от водещите програми за MBA в Китай

Lingnan MBA програмата е сред първите десет програми на национално ниво и се радва на непоклатима водеща позиция в Южен Китай.


Близко партньорство с MIT Sloan

През 1998 г. Lingnan започна партньорството си с MIT Sloan School of Management и сега сътрудничеството се превърна в курс за съвместно преподаване, посещение на сестра, учебна обиколка, както и изключителна възможност за програма MIT MSMS Dual Degree. Освен това, всички дипломирали се MBA от Lingnan-MIT ще получат сертификат от MIT Sloan и ще бъдат признати за завършили MIT Sloan Affiliate Alumni.


Международни акредитации с тройна корона

Lingnan е постигнала акредитации от Triple Crown от AACSB, EQUIS и AMBA, което е изключителен показател за качество, отразяващ качеството на нашата програма. Гордеем се, че сме част от водещите 1% от всички бизнес училища в световен мащаб.


Намира се в Гуанджоу, южната врата към Китай

Китай се превърна в втората по големина икономика в света и Гуанджоу е най-големият и най-процъфтяващ индустриален и външнотърговски център в Южен Китай с приятно време и добро качество на въздуха.


ГЛОБАЛНИ ПРОГРАМИ ИМЕРСИЯ


Двустепенна програма

С цел да предостави най-съвременните бизнес перспективи и знания, Lingnan предлага редовни международни студенти по МБА с възможността да получат двойна степен от партньорските университети.


Програма MIT Sloan Visiting Fellows

За да се разшири глобалната бизнес визия на международните студенти по MBA, Lingnan ще избере до 4 международни MBA студенти като MIT Visiting Fellows да учат в MIT Sloan за един семестър всяка година, което е един от най-стратегическите ходове за международната програма MBA на Lingnan.


Международна програма за обмен

Lingnan е създала програми за обмен с 40 партньорски училища по целия свят. Студентите биха могли да кандидатстват за семестър-базиран обмен, за да разширят своите глобални визии и да обогатят опита си от MBA.


Международно учебно пътуване

В допълнение към възможностите за международен обмен, Lingnan предлага учебна обиколка в чужбина за студентите от MBA, за да разшири още повече глобалната си перспектива за бизнес. Всяко лято от началото на 2012 г. Колежът Lingnan (университет) организира международни проучвателни обиколки в САЩ и Европа. Проучвателните обиколки включват лекции, посещения на фирми и студентски събития.


КОРПОРАТИВНИ ВРЪЗКИ


Програма за обучение по действие

Международната програма MBA на Lingnan интегрира Learning Action в основата на своята учебна програма. Международните студенти по МБА се възлагат на конкретни проекти, които наблягат на прилагането на традиционните учебни занятия в реални условия, като същевременно се разглеждат критичните бизнес проблеми, пред които са изправени корпоративните клиенти.


Лекции и форуми

Университетският колеж Lingnan (университет) и Lingnan MBA Center предлагат различни лекции и форуми, като отварят прозорци за студентите, за да разберат бързо променящия се бизнес свят и да общуват с елитите и висшите ръководни кадри.


стипендия

Lingnan е установила широка и стабилна мрежа с водещи местни и международни предприятия. Много от корпоративните партньори на Lingnan, включително Deloitte, Bayer, Pepsi, GlaxoSmithKline, Cisco, Olympus и Toyota, осигуряват стипендии за първокурсниците в MBA.


УЧЕБНА ПРОГРАМА


Година първа

Първи семестър

Основни курсове

Етика и лидерство (2 кредити)

Данни, модел и вземане на решения (3 кредити)

Мениджърска икономика (3 кредити)

Финансово счетоводство (3 кредита)

Организационно поведение (3 кредити)

Задължителни курсове

Ориентация (1 кредит)

Международен опит (1 кредит)

2 семестър

Основни курсове

Управление на маркетинга (3 кредити)

Корпоративни финанси (3 кредити)

Стратегическо управление (3 кредити)

Макроикономика (3 кредити)

Задължителни курсове

Проектно базирано обучение (3 кредита)


Лятна ваканция

Незадължителни курсове


Година втора

3-ри семестър

Обмен / Двойна степен

Незадължителни курсове

Подготовка на писането на тезата

Четвърти семестър

Обмен / Двойна степен

Незадължителни курсове

Писане на теза

Допускане

  • Бакалавър
  • Ще бъде предпочитан приемлив резултат от GMAT или GRE в рамките на периода на валидност


обучение

180 000 RMB (не се включват разходите за учебник и такси за настаняване)


Документи

Приложение онлайн чрез href = "https://lxsgl.sysu.edu.cn/zsxt-student/login/index.do?en=1

  • Изпратете документи до lizhim3@mail.sysu.edu.cn: препис, сертификат за степен, копие от паспорта, две препоръчителни писма и резюме


Сроковете

За да кандидатстват за участие в есенния семестър, кандидатурите трябва да се подават преди 5 май всяка година.


процес

Януари-април: Изпратете документи за кандидатстване

Май: Интервю на Лингън МВА Център

Юни: Получете писмото за потвърждение

Юли: Получете писменото известие за записване

Август: Регистрирайте се и плащайте обучение; ориентация


Свържете се с нас

Добавя: стая 302, Lingnan MBA център, Lingnan (университетски) колеж, Сун Ят-сен

Университет, 135 Xingangxi Road, Haizhu област, Гуанджоу, 510275, Китай

Тел: 86-20-84115222

Факс: 86-20-84111918

Електронна поща: lizhim3@mail.sysu.edu.cn

Уебсайт: href = "http://mbasys.lingnan.sysu.edu.cn/en

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Originated from Lingnan University, a renowned private university in the early 20th century, Lingnan (University) College was reestablished in 1988 within Sun Yat-sen University and is now one of the ... Научете повече

Originated from Lingnan University, a renowned private university in the early 20th century, Lingnan (University) College was reestablished in 1988 within Sun Yat-sen University and is now one of the top schools of economics and management in China. Guided by the motto “Education for Service” from Lingnan University, the College provides high-quality economics and management education that draws strength from the liberal arts and is tirelessly striving for the advancement of teaching and research of the knowledge of economics and management. Свиване

Акредитации