Global Executive MBA (GEMBA)

Общ преглед

3 locations available

Описание на програмата

INSEAD е модулна програма Global Executive MBA (Гемба) се извършва в напълно интегрирани кампуси в три области: Европа (Франция), Азия (Сингапур) и Близкия изток (Абу Даби). GEMBA предлага на опитни ръководители интензивен 14 до 17-месечен бърз път до върха чрез едно от най-престижните и многокултурни бизнес училища в света.

Всеки клас има несравнимо разнообразие от националности и бизнес среди, което позволява на участниците да се учат един от друг и да изграждат тясно сплотена, но глобално разпространена мрежа. Друга уникална характеристика е Програмата за развитие на лидерството (LDP), която включва програмен график за групово обучение, 360-градусови оценки и екипни дейности, създадени да развият автентичен за вас стил на лидерство, като по този начин ускорите кариерния си напредък още повече ,

Предимството на GEMBA

Високо класиран и световно признат

Както INSEAD Global EMBA (GEMBA), така и Tsinghua- INSEAD EMBA (TIEMBA) са класирани на върха в света от Financial Times (2018).

Уникален фокус върху лидерството

Нашата програма за развитие на лидерството работи по цялата програма, като се развива заедно с вашите собствени лидерски умения.

Учене чрез разнообразие

За разлика от другите училища, INSEAD няма доминираща национална култура. Това ни позволява да превърнем разнообразието в мощен инструмент за учене.

Глобални, интензивни и ефективни

Само с 51 до 60 дни, необходими за работа за период от 14 до 17 месеца, в зависимост от избора ви за стартиране на кампуса, GEMBA е един от най-ефективните маршрути до най-висок бизнес степен.

Tsinghua- INSEAD Executive MBA (TIEMBA)

MBA с двойна степен Tsinghua- INSEAD Executive MBA (TIEMBA) предоставя допълнителна опция за опитни ръководители - в партньорство с един от големите световни университети в Пекин, университета Tsinghua. Тази уникална програма развива задълбочено разбиране на бизнеса в Китай, както от международна, така и от вътрешна гледна точка, което може да се приложи и за други нововъзникващи пазари в целия свят.

Практически елементи

Обучението по мениджмънт е свързано с мост на теорията и практиката. Това е особено вярно в нашата програма GEMBA, където участниците се редуват между класната стая и реалния свят. Макар че нашите методи на обучение са твърдо обосновани на теория, те наблягат на практическото учене и полезни изводи.

Есета за изпълнение

Участниците са длъжни да изберат 2 основни курса или факултативи, на които да напишат есе за изпълнение, прилагайки обучение от курсова работа към практически въпроси и проблеми, които срещат в работата.

Peer Exchange

Като част от нашата програма за развитие на лидерството (LDP), всеки участник има възможност да прекара известно време в помещенията на друга организация. Тези структурирани обмени предоставят отлична възможност да се научите от бизнес практиките и контекста на другите. Участниците взаимно си дават обратна връзка и включват този компонент в документа си за размисъл в рамките на LDP.

Бизнес симулация на Capstone

Мощната компютърно базирана симулация ще позволи на участниците да упражнят своите дисциплинарни умения в конкурентна и изключително реалистична бизнес игра. Конкурентните резултати се оценяват чрез симулирани пазари.

Финалният проект

Финалният проект изисква участниците да прилагат съдържанието на курса, докато работят върху реални възможности за изпълнение следпрограмата. Проектите дори могат да бъдат спонсорирани от компанията.

128284_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpgHelloquence / Unsplash

Прием

Търсим опитни ръководители с интелектуално любопитство и желание да се научат и да предизвикат себе си в строга академична програма. Ние приветстваме приложения от цял свят, независимо от раса, религия, пол или финансово състояние и целта ни е да създадем най-висококачествен, вълнуващ, динамичен и разнообразен клас.

Има един прием на GEMBA годишно, разделен на три регионални секции, включващ около 210 участници и общо над 50 националности. Процесът на приемане на EMBA е един и същ за всички кандидати за GEMBA, независимо дали кандидатстват за Азия, Близкия Изток или частта за Европа. Крайните срокове за кандидатстване обаче са различни, тъй като секциите започват на различни дати.

Готови ли сте за предизвикателството?

GEMBA не е просто интензивен бизнес курс. Това е интензивно всестранно преживяване: основен ангажимент, който трябва да бъде поддържан в продължение на много месеци. Преди да започнете процеса на приемане на EMBA, моля, помислете, че трябва да присъствате - и да се подготвите за - всички модули без изключение, както и да завършите значителен обем работа между модулите.

Критерии за прием

Имаме четири критерия за прием на EMBA, които всички имат еднакво значение:

Доказано лидерство

INSEAD търси кандидати, които могат да демонстрират своя потенциал като лидери. Ще вземем предвид вашия професионален опит и предишното ви представяне, когато оценяваме вашата кандидатура. Участниците в настоящия ни клас имат средно 13 години трудов стаж и най-малко три години в ръководна роля, отговаряща за екипи и / или проекти.

Академичен капацитет

INSEAD GEMBA е интензивен, строг и предизвикателен. Трябва да имате стабилна академична основа: бакалавърска степен или еквивалент от признат колеж или университет (въпреки че при изключителни обстоятелства можем да се откажем от това изискване).

Международна перспектива

Привличаме кандидати с междукултурна чувствителност и международна перспектива. Ние считаме кандидатите, които са живели, работили или са учили в чужбина или работят за международни компании или на международно ниво с клиенти, доставчици или други заинтересовани страни.

Възможност за принос

Търсим кандидати, които демонстрират ясно желание за интелектуален растеж, както в класната стая, така и чрез работа по групови проекти. Очаква се участниците да дадат проактивен принос и да споделят прозренията, които са придобили през целия си професионален и личен опит.

Дати и крайни срокове

Въпреки че имаме крайни срокове, ние приемаме заявленията подвижно, което означава, че веднага след като изпратите, ще започнем да обработваме вашата кандидатура. Препоръчваме обаче да кандидатствате възможно най-рано, особено ако възнамерявате да кандидатствате за стипендия.

Секция Азия Секция за Близкия Изток Секция Европа
Кръг 1 17 януари 2020 г. 15 февруари 2020 г. 01 март 2020 г.
Кръг 2 06 март 2020 г. 11 април 2020 г. 10 май 2020 г.
Кръг 3 24 април 2020 г. 13 юни 2020 г. 12 юли 2020 г.
Кръг 4 05 юни 2020 г. 08 август 2020 г. 06 септември 2020 г.

Такси и разходи за MBA (GEMBA)

Програмата се провежда в модулен формат на Campus Europe, Campus Asia и Близкия Изток в зависимост от секцията, към която се присъединявате. Който и маршрут да изберете, ще изучавате и трите кампуса и ще се събирате като един клас за втората половина на програмата. Класът завършва заедно в Сингапур.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society.

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society. Свиване
Фонтенбло , Сингапур , Абу Даби , Сан Франциско + 3 Още По-малко