Executive MBA - Global

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

The Henley Executive MBA - Global In A Nutshell

 • Начало: октомври и март
 • Продължителност: 21 месеца (с опция за удължаване за 9 месеца)
 • Работилници: 61 дни, предимно от четвъртък до неделя
 • Местоположение на семинара:
  • 32 работни дни в Мюнхен с вашата регионална група от 15 опитни мениджъри
  • 29 работни дни във Великобритания, Дания, Южна Африка и Китай / САЩ с вашата европейска група от 60 опитни мениджъри
 • Електронни ресурси: онлайн бази данни за електронно обучение
 • ECTS: 90
 • Английски език
 • Факултет: UK International
 • Преподаватели: Професори по предмета Лична поддръжка на преподаватели
 • Такса: 46.500 €, Early Bird за оферти, приети два месеца преди началото на програмата: 39.000 € - винаги без разходи за пътуване.

Бъдете лидер, който искате да бъдете

Henley Executive MBA - Global е интензивно и ползотворно изживяване. Тя е предизвикателна, стимулираща и уместна. В много случаи това променя живота.

Тройната акредитирана от AMBA, EQUIS и AACSB и сред най-известните MBA в света, Henley Executive MBA - Global е създадена да ви помогне да постигнете най-добрите възможни резултати в бизнеса и в живота. Ползите могат да бъдат ясно измерени, предлагайки значителна възвръщаемост на инвестициите лично на вас и в по-широк план на вашата компания.

Henley Executive MBA - Global е за опитни и амбициозни мениджъри, които искат да развият своите лидерски и управленски компетенции. Програмата е структурирана да ви позволи да продължите да работите на пълен работен ден и да изучавате вашата MBA на непълно работно време, свързвайки вашето обучение с актуалните глобални и съответните организационни проблеми. Той е идеален, ако не сте в състояние да отделите значително време от работното място, за да се обучавате и искате по-голяма гъвкавост относно това как, кога и къде постигате вашата MBA степен. През 21-те месеца на програмата ще изучавате и споделяте опит с съмислени професионалисти от голямо разнообразие от мениджърски произход, бизнес индустрии и международни локации.

Влезте в Henley Executive MBA - Global за обогатяващо преживяване, което ще ви свърже с глобалния бизнес и световната мрежа. Ще го намерите като една от най-ценните инвестиции в себе си, която можете да направите.

Преглед на програмата - модулен, международен

Henley Executive MBA - Global е магистърска програма на непълно работно време, предоставяна чрез индивидуално и групово проучване, семинари лице в лице и 24/7 ресурси за електронно обучение.

Програмата се състои от три ключови етапа (90 ECTS) с незадължителна структура на наградите за успешно завършване на всеки етап:

Етап 1: Основни основи на бизнеса (сертификат)

Ще научите за основните бизнес аспекти на управление на организация, като например управление на хора, операции и финанси. Този етап е свързан с разработването на здрава основа в редица бизнес функции.

Етап 2: Стратегия

На този етап ще придобиете по-големи познания за управлението на заинтересованите страни и контекста около бизнес избора, необходим за формиране на стабилна стратегия.

Етап 3: Поемане на лидерство на по-високо ниво (магистърска степен)

Ще разгледате сложността на промяната в организациите и как да влияете и да водите компания чрез тях.

Програмата поставя акцент върху общите концепции за лидерство, поради което модулът за личностно развитие преминава през всички етапи на Henley Executive MBA - Global, което позволява интегриран процес към личностно израстване.

Семинарите се провеждат от нашите преподаватели от световна класа от Великобритания и International Fellow Network. По време на обучението си ще напишете девет индивидуални задачи, предназначени да повишат вашата дългосрочна ефективност. Задачите предоставят възможности за отваряне на очите за интегриране на теорията с практиката и могат да бъдат приложени незабавно с максимално въздействие на работното място.

Henley Executive MBA - Global е подреден около учебни модули, които предоставят обширна и широка рамка за вашите изследвания:

Етап първи
 • Основни основи на бизнеса
 • ръководство
 • Управление на процесите
 • Управление на финансовите ресурси - оставане
 • в бизнеса Управление на хора - Насърчаване на креативността
Етап втори
 • стратегия
 • Стратегия - Проучване на лостовете
 • Международен бизнес - Преместване на учебно пътуване до Китай или САЩ
 • Стратегически маркетинг - Достъп до пазари
 • Корпоративна репутация
 • Учебно пътуване Южна Африка - водещо с човечеството
Трети етап
 • Поемане на лидерство на по-високо ниво
 • ръководство
 • Изследователски предизвикателства за управление - интегриране с фокус
 • Избирателен модул

В допълнение, има набор от избираеми модули, които ви позволяват да се специализирате, приложен бизнес или проект във фирмата и две международни учебни посещения

Henley Executive MBA - Global започва два пъти годишно, през март и октомври, и е насочен да продължи 21 месеца с възможност за удължаване с 9 месеца.

Обучителен опит - Тестване на теорията на практика

Програмата съчетава теоретичните и реалните знания на нашите преподаватели. Тя осигурява практическо приложно обучение с цел оживяване на бизнеса, осигуряване на строго и закръглено обучение.

Разбираме в кариерата ви, може би вече сте били там, свършете това. Това подкрепя нашето убеждение, че най-смислените прозрения идват от ученето чрез правене. Ние организираме преподаването си около реални дилеми и бизнес избор.

Тези, които работят, докато учат за своя Henley Executive MBA - Global, могат да върнат значителна стойност на своите работодатели. Знанията и уменията, които развивате от нашата високо практична програма, могат да се приложат веднага на работното място. Оценяването на задачите може да се основава на текущи проблеми, създавайки ценен принос за вашата организация.

Henley Executive MBA - Global предоставя осезаеми, значими и трайни умения, знания и връзки.

Сътрудничество

Хенли се гордее с репутацията си, че е приобщаваща, дружелюбна и подкрепяща. Хенли поставя акцент върху сътрудничеството, а не върху конкуренцията. Henley Executive MBA - Global е с висока активност и интерактивност - ние ценим както индивидуалния принос, така и обучението в екип. Членовете на програмата идват от различни сектори, с разнообразни умения и културни ориентации, което неизбежно създава предизвикателства за екипите по пътя.

Треньорска

Ние Ви обучаваме в екипната работа, управленските процеси, влияещите върху уменията, управлението на проекти, улесняването и разрешаването на конфликти - всички жизненоважни умения, за да се върнете на собственото си място на работа.

Личностно развитие

В Henley признаваме, че една от основните ви цели е да се развивате като индивид. Ние работим с вашите силни страни за развиване и усъвършенстване на управленските умения и се подготвяме за предизвикателствата на висшето ръководство. Ние виждаме личностното развитие като основата на нашата програма, а не като модул, който трябва да се изучава отделно.

Лични преподаватели

По време на обучението ви ще бъдете обучавани и подкрепяни от нашите лични преподаватели. Те работят в тясно сътрудничество с вас, за да ви подкрепят във всеки аспект на усилията ви за учене и личностно развитие и да ви помогнат да напреднете през програмата.

Вашата глобална мрежа за подкрепа - във и извън програмата

В Henley Executive MBA - Global, вие сте част от три мрежи за споделяне, обучение и развитие в програмата: регионална „домашна мрежа“, „европейска мрежа“ и уникалната глобална мрежа на възпитаниците на Henley.

Сътрудничеството в различни индустрии, функционални среди и специализации е ключов аспект на обучението в Henley Executive MBA - Global. За да насърчите този обмен, вие си сътрудничите на три нива:

Вашата „Регионална домашна мрежа“

Всеки студент избира домашен кампус от кампусите Хенли в Мюнхен, Копенхаген, Хелзинки и Хенли във Великобритания. В този домашен кампус те учат приблизително за програмата (32 дни). В Мюнхен семинарите обикновено се доставят от четвъртък до неделя в кампуса Хенли Германия на Maximilianstraße 40 в центъра на Мюнхен. В тези работилници около 15 ученици се събират за интензивни работилници. Тези умишлено малки размери на класа гарантират индивидуално внимание и силно интерактивни сесии. В момента програмите, базирани в Мюнхен, обединяват специалисти от 15 държави.

Вашата „Европейска мрежа“

Регионалните работилници се допълват от работилници, където студентите от Мюнхен се срещат с връстниците си от Копенхаген, Финландия и Обединеното кралство в съвместни работилници с 60 ученици. Те се провеждат във Великобритания (4 7 дни), Копенхаген (4 дни), Южна Африка (7 дни) и Китай / САЩ (7 дни) и позволяват богат и интензивен международен и междукултурен опит.

Вашата възпитанишка мрежа

От първия ден на програмата нашите студенти се присъединяват към мрежата на възпитаници на Хенли от над 76 000 възпитаници по целия свят. Те имат достъп до експертиза, опит и забавни хора както за работа, така и за свободното време. Свързаността между стипендиите е осигурена чрез онлайн общността на Henley на Henley Live.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Henley Business School Germany supports people in shaping the 21st century with others. The 21st century offers a wide array of opportunities and many people observe them with a mixture of enthusiasm ... Научете повече

Henley Business School Germany supports people in shaping the 21st century with others. The 21st century offers a wide array of opportunities and many people observe them with a mixture of enthusiasm and scepticism. Do they ask themselves? What shall I do? Which opportunities do I seize? Which not? And what’s the basis for my decision? Many people can’t answer these questions. They did not learn this at school or university. We at Henley support these people in answering these questions in several ways. Свиване