Executive MBA в Дубай

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Брадфорд е утвърдена марка в Дубай от 1998 г .; Бяхме една от първите програми на МВА, за да установим присъствие в страната. Ние сме акредитирано училище Triple Crown, част от елитна група университети, която има акредитации от AMBA, AACSB и EQUIS - това означава, че вашата квалификация ще бъде призната в целия свят. Имаме и акредитация от KHDA (Органът за развитие на знанието и човешкото развитие) в Дубай.

Програмата ще ви предостави стратегическите, финансовите и уменията за хората, които ще ви трябват, за да напреднете и да се представите ефективно на висши нива. Програмата съчетава теорията за управление с реалното бизнес приложение. От първия ден ще можете да прилагате нови знания и умения на работното си място. Ще развиете широка основа на знанията в основните модули и ще фокусирате обучението си около определен сектор или дисциплина в избираеми модули.

Нашите съвременни съоръжения са разположени в Дубайския парк на знанието. Гъвкавостта на нашата MBA дава възможност за обучение в Брадфорд, Тулуза (един модул) и онлайн чрез дистанционно обучение. Всички режими използват една и съща платформа, но я доставят по различни начини, за да максимизират въздействието. Това ви осигурява отлични и трайни възможности за работа в мрежа по време и след магистърска степен по бизнес администрация.

Нашият формат за преподавателски уикенд ви предоставя период на концентрирано проучване, което има минимално въздействие върху кариерата ви. Ако не можете да направите уикенд, можете да изучавате модула онлайн, навсякъде по света. Освежената ни MBA е проектирана с оглед на бъдещата ви заетост и продължаваме да работим с големи работодатели в нашия консултативен съвет и Международния консултативен съвет, за да гарантираме, че нашата програма се занимава със съвременни проблеми.

Професионална акредитация

Горди сме, че сме в една елитна група от бизнес училища, за да задържим тройните акредитации на Equis, AMBA и AACSB, често наричани "тройната корона".

Нашето Училище по мениджмънт MBA курсове са одобрени от NHS Leadership Academy, за да доставят магистърската програма на NHS по бизнес администрация (MBA), както е обявено в реч на държавния секретар през 2016 г.

107954_logos4.png

Класиране

University of Bradford е класиран 301-400 в света за бизнес и икономика в Световната класация за висше образование 2019 Times.

107941_the-business-ranking.jpg

Изисквания за вход

Ако искате бърз преглед на Вашата пригодност и допустимост за The Bradford MBA, преди да попълните пълно заявление, просто ни изпратете автобиографията си и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро. Моля, изпратете го по имейл на mba@bradford.ac.uk

Всички кандидатури се разглеждат по индивидуални заслуги и се оценяват по колективен подход, който отчита професионалния статус и трудовия опит, както и академичните постижения.

Работен опит

Кандидатите трябва да имат най-малко три години следдипломна професионална практика, която може да бъде от всяка индустрия, включително частен и публичен сектор, и благотворителни организации.

Академични и професионални постижения

Трябва да имате добра първа степен, присъдена от британски университет или еквивалент в чужбина, или съответна професионална квалификация. Ако нямате първа степен или професионална квалификация, ще трябва да демонстрирате значителен опит в управлението или бизнес лидерството (обикновено осем години). Ще разгледаме и академична препоръка въз основа на интервюто.

Компетенции за грамотност и грамотност

Ние ще се нуждаем от доказателства за умения за численост и грамотност и може да се наложи да попълните оторизиран онлайн тест за правоспособност, като например тест за прием на кандидати за завършил магистър (GMAT) или еквивалент в училище: тест Брадфорд.

Изисквания на английски език

Ако английският не е вашият първи език, може да се нуждаем от доказателства за владеене на английски език чрез признат тест (IELTS, TOEFL или PTE-A). Ще трябва да постигнете минимален резултат от:

 • IELTS: 6.5 като цяло, без под-тест по-малък от 5.5; или
 • Интернет TOEFL: за кандидати от ЕС, които не са в Обединеното кралство: общо 94, с минимален брой слушания - 17, четене - 18, говорене 20, писане - 17
 • За международни, не-UK / EU, кандидати (изискване на UKBA): общо 94, с минимален брой слушания - 21, четене - 22, говорене - 23, писане - 21; или
 • PTE-A (Pearson Test of English Academic): общо 60, без подтест по-малък от 51

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Гъвкавостта на нашата MBA дава възможност за обучение в Дубай, Брадфорд, Тулуза (един модул) и онлайн чрез дистанционно обучение.

Моля, обърнете внимание, че за влизане през 2020 г. информацията за модула подлежи на промяна.

модули

Core (20 кредита)

 • Конкурентоспособност чрез технологии и иновации
 • Лидерство за трансформационни промени
 • Дигитален маркетинг, брандинг и стратегия
 • Счетоводство и икономика за вземане на решения
 • Опция (която може да се изучава в Дубай, Брадфорд, Тулуза или онлайн)
 • Корпоративни финанси и краудфрендинг (Executive) (AFE7038-A) (налични в Брадфорд и онлайн)
 • Предприемачество и творчество (EAE7010-A) (достъпно в Брадфорд, Дубай и онлайн)
 • Международно финансово управление (изпълнителен директор) (AFE7034-A) (достъпно онлайн)
 • Сливания и придобивания (AFE7010-A)
 • Управление на финансовия риск в европейското банкиране (AFE7001-A) (налично в Тулуза)
 • Международен бизнес в развиващите се икономики (дистанционно обучение) (SIB7013-A) (достъпно онлайн)
 • Международна бизнес стратегия (Executive) (SIB7016-A) (налична в Брадфорд, Дубай и онлайн)
 • Управление на промените (изпълнителен директор) (HRM7021-A) (налични в Брадфорд, Дубай и онлайн)
 • Корпоративен маркетинг (Exec) (MAR7003-A) (наличен в Брадфорд и онлайн)
 • Европейско управление на бизнеса (MSC) (SIB7007-A) (налично в Брадфорд и онлайн)
 • Глобално управление на веригата за доставки (OIM7007-A) (налично в Брадфорд)
 • Управленско консултиране (OIM7012-A) (налично в Брадфорд)
 • Дигитално здраве и информатика (LEM7030-B) (достъпно онлайн)
 • Материали, ресурси, енергия и конкурентоспособност (OIM7019-A) (достъпно онлайн)
 • Бизнес модели за кръгова икономика (дистанционно обучение) (OIM7020-A)
 • Разнообразие, мащаб и развитие (OIM7021-A)
 • Предприятия и иновации (дистанционно обучение) (EAE7005-A) (достъпно онлайн)
 • Тест за осигуряване на готовността на проекта за управление (MAL7039-R)
 • Проект за управление на MBA (MAL7037-E)

Обучение и оценка

Преподаването за ядрото е достъпно като блоково обучение в четвъртък, петък и събота, 9:00 - 18:00. Учебните блокове са разположени на разстояние минимум пет седмици, като в някои случаи се стига до девет седмици. Това е за настаняване на официални празници.

Повечето модули са достъпни онлайн. Това означава, че ако не можете да направите уикенд, можете да изучавате модула онлайн, като по този начин ви осигурява по-голяма гъвкавост.

Оценяването се извършва главно чрез задание от 4000 думи за ядрото и 2 000 думи за избираемите. Проектът за управление е 15 000 думи. Освен това има формативни задания и въпросници с множество възможности за избор, които ви помагат да развиете вашата увереност и познаване на темата, без да допринасяте за оценка към вашата крайна оценка

Такси, финанси и стипендии

Такса за обучение

 • Начало / ЕС / Международен: £ 21,525

Финансова подкрепа

Ще бъдете автоматично оценени за стипендия като част от процеса на кандидатстване. За да бъдете разгледани за стипендия, моля уверете се, че молбата Ви е подадена до 31 август. Заявленията за курса ще останат отворени след тази дата, но няма да бъдат разглеждани за стипендия.

Пътуващи стипендии

На разположение са студентите за пътуване, за да кандидатстват за учебни блокови избори в кампуса на Брадфорд. Погребанът ще бъде между 250-750 британски лири и ще бъде изплащан на студентите при доказателство за разписки, покриващи съответните разходи за пътуване и настаняване, направени при посещение на блоковия модул (и). Кандидатурите се оценяват от директора по изследвания на MBA и се възлагат за всеки отделен случай, а формулярите за кандидатстване ще бъдат предоставени, когато студентите започнат обучението си.

Стипендии

Всяка година ние присъждаме многобройни безвъзмездни стипендии на Великобритания, ЕС и чуждестранни студенти въз основа на академични постижения, лични обстоятелства или икономически трудности. За повече информация посетете нашия уебсайт за стипендии.

Подкрепа за кариера

На разположение е програма за онлайн кариерно развитие, която обхваща:

 • Разбиране и идентифициране на вашите умения
 • Използване на вашето MBA
 • Продайте себе си в автобиография
 • Как да използвате LinkedIn за работа
 • Как да си намериш работа, която обичаш
 • Работа в мрежа за успех в кариерата
 • Представяне на професионален имидж
 • Успех при интервютата

Освен това, ако не сте в състояние да дойдете в университета, ние провеждаме индивидуални сесии за онлайн обучение.

Кариерни перспективи

MBA е възможност или за промяна на посоката на кариерата, или за консолидиране на опита, след това за връщане и напредък в предишна индустрия или работа. Класациите на Financial Times Global MBA показват, че средно 20% от завършилите достигат позиции на борда на директорите в рамките на три години след завършването им.

След завършване на програмата участниците преминават в голямо разнообразие от функции и сектори, като IT / телекомуникациите, финансите и банкирането и индустрията са сред най-популярните.

Уча в чужбина

Студентите могат да учат блокови модули в Брадфорд или Тулуза.

Подкрепа за проучването

Всички материали са достъпни онлайн. Това включва учебни книги, лекции, аудио и видео.

В допълнение към преподаването лице в лице, след модула за уикенда са на разположение четири онлайн урока. Те обикновено се ръководят от преподавателя, който е провеждал модула.

Освен това, ние имаме Ефективна Учебна Служба, която ще Ви помогне в области като критично мислене и рефериране.

изследване

Материалът се води от съвременни материали за текущи управленски и бизнес въпроси. Обосновката за преработения MBA е, че тя се картира към четирите изследователски центъра на Училището по мениджмънт.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Научете повече

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Свиване

Акредитации