Executive MBA, Университет на Хавай, Виетнамски университет

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Университетът на Хавай, Шидлър Колеж по бизнес предлага първокласен Executive MBA програма, която ще обучава, ръководи и подготвя висшите ръководители на Виетнам, които искат да издигнат своите лидерски умения и управленски умения. Той е известен като VEMBA (Виетнам Изпълнителен MBA). VEMBA Hanoi стартира първата си кохорта през 2001 г. и през 2007 г. се разширява до HCMC.

Уебсайт: http://shidler.hawaii.edu/vemba

Тази 21-месечна програма за изпълнителен формат позволява на участниците, живеещи в Ханой или Хо Ши Мин Сити, Виетнам, да поддържат управленски длъжности на пълно работно време, докато печелят своята степен. Студентите ще се учат от интегрирана модерна учебна програма, която включва основни бизнес дисциплини с най-съвременни бизнес практики, включително иновации и предприемачество, управление на информационните технологии и електронния бизнес, управление на веригата за доставки, управление на богатството и брандинг. Всички класове се провеждат във Виетнам с допълнително летово обучение в Хавайския университет в Маноа в Хонолулу, Хавай, САЩ. Основна характеристика на програмата е проектът Business Practicum, който позволява на студентите да се занимават с консултации в реално време.

Програмата MBA за ръководители във Виетнам вече доказа, че е изключително успешна в развитието на кариерата на много от завършилите през последните 18 години във Виетнам. С повече от 700 възпитаници, притежаващи ключови бизнес позиции във всички икономически сектори във Виетнам и по света, MBA за изпълнители във Виетнам предлага една от най-ценните бизнес мрежи.

По този начин, със степента си от Университета на Хавай, MBA за завършилите завършилите Виетнам ще могат да докажат, че имат доверие и умения да се конкурират за висши ръководни позиции не само във Виетнам, но и навсякъде по света.

Някои факти:

 • Това е единствената акредитирана програма на AACSB, предлагана във Виетнам. AACSB е основана през 1916 г. в САЩ, за да осигури акредитация на бизнеса. Учредителите му включват Колумбийския университет, университета Корнел, университета в Харвард, университета в Чикаго, университета в Илинойс, университета в Пенсилвания, университета Йейл и други престижни университети в САЩ. Известно е, че по-малко от 5% от бизнес училищата по света притежават тази елитна акредитация. Не всички членове на сдружението са акредитирани.
 • През 2018 г. в САЩ
 • В най-голямата академична класация на глобалните университети, осъществена от Центъра за класиране на световните университети за периода 2018-2019 г., Хавайския университет в Маноа бе класиран на 306 от общо 18 000 университета по целия свят. Това прекрасно класиране поставя UH-Manoa в топ 1.7% от университетите по целия свят. Харвардският университет се нарежда на първо място в света, следван от Станфордския университет на номер 2 и Масачузетския технологичен институт на номер 3.

Две места за обучение във Виетнам са Ханой и Хо Ши Мин. Можете също така да изберете да учат две летни курсове в Хонолулу, Хавай, САЩ.

Класна стая Адрес: Апартамент 312, 3-ти етаж, Офис център, Кула C, N04 - комплекс UDIC, улица Hoang Dao Thuy, район Thanh Xuan, Ханой, Виетнам

Имейл: embaha@hawaii.edu | Тел: 84 24 7304 2688 | Мобилен: 84 (0) 947 552 688

Цели на обучението за MBA

 • Демонстриране и прилагане на знания за функционалните области на бизнеса (най-добрите бизнес практики)
 • Да комуникират ефективно в писмена и устна презентация и работа в екип
 • Разбиране и прилагане на управленски умения в азиатско-тихоокеанската бизнес среда
 • Идентифицирайте и анализирайте сложни етични и правни въпроси
 • Да демонстрира разбирането за въздействието на технологиите върху бизнеса

Функции на програмата

 • High Ranked - Университетът на Хавай Шидлър колеж по бизнес е известен с опита си в международния мениджмънт и се нарежда сред първите 25 дипломирани училища в САЩ за международния бизнес от US News
 • AACSB акредитиран - Единствената акредитирана от AACSB програма за MBA във Виетнам, която осигурява висококачествена, подходяща и международно признати MBA.
 • Топ факултет - Всички класове се преподават във Виетнам от Хавайския университет, които пътуват във Виетнам, за да доставят инструкциите и материалите си за курсове лице в лице. Факултетът използва разнообразни интерактивни учебни формати и методи, предназначени да ангажират и предизвикат опитни бизнес лидери.
 • Азиатско-тихоокеански фокус - пионер между американските бизнес училища в международния бизнес, Университетът на Хавай се отличава със своя фокус върху Азиатско-тихоокеанския регион. Факултетът по Шидлърското училище за бизнес има фокус върху изследванията в задълбочено познаване на азиатско-тихоокеанските въпроси практики.
 • Обширна мрежа от възпитаници - Има близо 30 000 университетски преподаватели в университета в Хавай, които живеят в 40 страни по света. Виетнамската програма за мениджмънт на Виетнам е в експлоатация в Ханой от 2001 г. в Хошимин Сити от 2007 г. насам и е разработила утвърдена старши алумна мрежа във Виетнам.
 • Гъвкав график - Учебните часове на Executive MBA са удобно насрочени през нощта и през уикендите, за да позволят на заетите професионалисти да посещават клас и да продължат да работят на пълен работен ден, като в същото време постигат степен MBA за 21 месеца.
 • Удобно местоположение - Уроците се провеждат в модерни съоръжения в град Хошимин и Ханой, големи търговски центрове, финанси, култура и туризъм във Виетнам.
 • Строга учебна програма - Факултет и учебен план, който предизвиква студентите да решават сложни бизнес проблеми в глобалната среда, прилагат силно аналитично и стратегическо мислене за многостранни бизнес въпроси и развиват сложни управленски умения.
 • Разни изпълнителни студенти - граждани на Виетнам или чуждестранни граждани, живеещи във Виетнам, могат да кандидатстват с класове, които обикновено се състоят от 35-40 студенти от цял ​​свят със средно между 5 и 10 години трудов стаж.
Последна актуализация Март 2020