Globis University

Представление

Прочетете официалното описание

Нашата мисия е да развиваме визионерски лидери, които създават и иновациират обществата.

През 1992 г. Globis - комбинация от думите „глобален“ и „бизнес“ - е роден под формата на единен маркетингов курс, преподаван в класната стая под наем в центъра на Токио. От тези скромни начала институцията се превърна в най-голямото японско бизнес училище, с високо класифицирани MBA програми на японски и английски език, на пълно и непълно работно време, в колежа и онлайн.

Като млад, амбициозен и изключително успешен стартиращ бизнес, Globis има за цел да вдъхновява и подхранва бизнес лидерите на утрешния ден по пътя към превръщането на първото бизнес училище в Азия.

История на Globis

Стартиращо предприятие, което се превърна в образователна институция от световна класа.

Раждането на бизнес училище

През 1992 г., на 30-годишна възраст, предприемачът Йошито Хори създава „ Globis “ от нулата (комбинирайки думите „глобален“ и „бизнес“), до голяма степен вдъхновен от програмата за МВА на Харвардското бизнес училище - от която е завършил година по-рано. Училището е намерило живот в централния апартамент в Токио на президента Хори, а президентът Хори като единствен служител. След като изпрати писма до възпитаниците на HBS в Япония и ги покани да преподават в новосформираната школа по мениджмънт на Globis президентът Хори успя да събере екип от личната си мрежа и започна да инструктира първия клас от 20 студенти, като използва известния случай. ' Днес Globis е разширена образователна институция и е инструктирала хиляди професионалисти от международния бизнес.

Най-високите стандарти за управление на образованието

Първите студенти на „ Globis бяха гладуващи за знания лица, които финансираха обучението си със собствени пари и затова настояваха за най-доброто: образование на високо качество от инструктори от световна класа. Globis изисква най-високите стандарти от всички преподаватели, изискващи инструктори да имат MBA или други магистърски степени, бизнес опит в реалния свят и способността да преподават, използвайки метода на случая - вместо традиционния стил на лекцията. Този уникален подход към бизнес образованието създаде вълна от приложения, което накара Globis да изгради още два кампуса в градовете Осака и Нагоя.

Най-голямото бизнес училище в Япония

Успехът и бързият растеж на Globis бяха продиктувани от интензивната енергия на президента Хори и от уста на уста следвайки революционния си подход към образованието. Експоненциалният растеж на Globis осигурил своето място като най-голямото училище за управление в Япония, което го прави една крачка по-близо до крайната си цел да стане най-доброто бизнес училище в Азия.

След като Globis 20-годишнината си през 2012 г., Globis продължи да се разширява и да търси нови предизвикателства, стартирайки нови кампуси в Сендай и Фукуока, както и филиали в Шанхай и Сингапур.

С пет кампуса в цялата страна и два офиса в чужбина, Globis бързо се превръща в един от най-бързо развиващите се бизнес училища в Азия.

Какво предлагаме

Globis е нещо повече от бизнес училище. Мрежата от хора, които ще се срещнете тук, безценните умения, които ще получите и личната мисия, която ще бъдете насърчавани да оформят, ще ви помогне да станете „визионерски лидер, който създава и иновации общества“.

Kokorozashi

Японският термин "Кокорозаши" се тълкува от Globis като лична мисия, същината на силата на лидера.

Лична мисия

Globis съществува, за да образова хората, които са амбициозни - не за самоагрегиращи цели, а за създаване на положителни промени в обществото. Ето защо Globis поставя особен акцент върху развитието на своите ученици Кокорозаши. По време на обучението си в Globis ще ви бъдат дадени широки възможности да мислите дълбоко за собствената си мисия и да откриете какво наистина сте страстни. Развивайки този вътрешен поток, ще можете да изградите лична мрежа и да използвате многото умения, които ще спечелите по време на обучението си.

Лична мрежа

Контактите и приятелствата, които правите в Globis могат да променят живота ви. Разнообразен набор от студенти, наистина глобален факултет и асоциации с топ бизнес лидери ще ви помогнат да започнете по пътя си към успеха. Globis връстници, възпитаници и преподаватели могат да станат ваши бъдещи бизнес партньори, инвеститори или ментори - всичко се свежда до това колко усилия полагате в разширяването на вашата лична мрежа. Опитайте да срещнете възможно най-много хора по време на обучението си в Globis , тъй като вашата мрежа от контакти ще бъде основен инструмент в подкрепата на вашата мисия и успех в живота.

Бизнес

Студентите на Globis не само усвояват трудни бизнес умения като счетоводство, финанси и маркетинг - те също изучават меките умения, необходими за иновации и създаване на стойност в глобализирания свят. Комуникацията, преговорите, критичното мислене и философията за управление са само някои от многото теми, които ще Globis по време на обучението си в Globis , като всички те ще спомогнат за вашия личен растеж.

Места

Токио

Address
Sumitomo Fudosan Kojimachi Bldg., 5-1 Niban-cho, Chiyoda-ku, 102-0084
Токио, Япония

Програми

Това училище също предлага: