Прочетете официалното описание

Добре дошли в GSEM

Женевското училище по икономика и мениджмънт (GSEM) е резултат от сливането между отделите "Икономика" и "Hautes Études Commerciales" (HEC Genève) в Женевския университет, чиято история обхваща повече от 100 години. Сливането на двата отдела доведе до укрепване на нашите учебни програми, изпълнителни образователни програми и изследователски дейности в областта на икономиката, управлението, финансите, статистиката и информационните системи.

Нашето място в Женева - регион, в който се намират много международни организации, организации с нестопанска цел, многонационални корпорации и финансови институции - подкрепя стратегическото ни позициониране в областта на глобалното управление, устойчивостта и бизнес анализа. Нашата сила е в силните връзки между тези Женевски институции и членовете на преподавателите в училището. В съчетание със силен мултидисциплинарен подход ние станахме лидери в тези три стратегически области.

Поддържани от общо персонал от около 200 посветени лица, ние използваме това "Женева Advantage", за да се възползваме от студентите, ръководителите и техните организации, както и обществото като цяло. Предлагаме повече от 2000 високообразовани студенти, които понастоящем са включени в бакалавърската, магистърската, докторската, магистърската и магистърската си степен (MBA), както и в други програми за висше образование - най-съвременно образование. Следвайки мисията ни да обучаваме отговорни лидери за разнообразно и променящо се общество, нашите учебни програми и изследователски дейности непрекъснато се подобряват чрез систематични мерки за развитие на качеството и външни акредитационни процеси.

Каним ви да изпитате Женева Advantage на нашето училище, като се включите в една от нашите програми или да си сътрудничите с нас по един от нашите изследователски проекти.

Проф. Марсело Олареага, Дийн

стратегия

ГЕНЕВАТА ПРЕДИМСТВА

Стратегията за икономика и управление на Женева 2025 се фокусира върху това, което наричаме "Женева Advantage" - фокусът на нашето училище върху интердисциплинарни области, в които нашите силни страни съответстват на уникалните възможности, които Женева предлага.

НАШАТА МИСИЯ

  • Обучаваме отговорни лидери за разнообразно и променящо се общество.
  • Ние създаваме и разпространяваме основани на доказателства знания, които правят разлика в начина, по който организациите се ръководят устойчиво.
  • Ние си сътрудничим с частния и публичния сектор чрез научноизследователско и изпълнително образование.

НАШИТЕ ВИЗИЯ

Като училище по икономика и управление в Женева, ние се стремим да бъдем лидери в областта на изследванията и образованието в областта на аналитиката, управлението и устойчивостта - области, в които Женева е уникално позиционирана.

НАШИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЛАСТИ

Ние се справяме със сложността на съвременните предизвикателства, като се съсредоточаваме върху три интердисциплинарни области, които изискват съгласувани усилия от страна на нашия факултет и персонал на Училището и университета:

анализ

Бизнес анализи, големи данни, цифровизация и количествени анализи са едни от основните силни страни на училището. Женева е глобален финансов център и седалището на много компании за потребителски и луксозни стоки, които трябва да се справят с цифровата им трансформация. GSEM е уникално позициониран, за да им помогне с това предизвикателство.

управление

Нашето училище разработи основна сила в икономиката и управлението на сложни корпорации, институции и пазари с важна глобална роля. GSEM е уникално позиционирана, за да предостави този опит на много международни организации и многонационални корпорации в Женева.

устойчивост

Устойчивостта, корпоративната социална отговорност и публично-частните партньорства традиционно са били едни от основните предимства на нашето училище, което започна като факултет по социални науки. Тъй като Женева е дом на много международни организации и неправителствени организации, които се занимават с и / или са изправени пред проблеми, свързани с устойчивостта, GSEM е уникално позиционирана да ги подкрепя.

НАШИТЕ ЦЕННОСТИ

взискателност

Ние се грижим за строгост, което означава, че всички наши дейности са завършени възможно най-стриктно. В дейността ни ние се стремим към отлични постижения и непрекъснато усъвършенстване.

уместност

Ние се фокусираме върху уместността, която е водещ принцип за всички наши дейности. Въпросите, които разглеждаме, са от значение за организациите и обществото.

отговорност

Ние действаме отговорно във всички наши дейности. Ние разглеждаме последствията от нашите действия за множество заинтересовани страни и насърчаваме това поведение в други.

Членства

Женевското училище по икономика и мениджмънт е национално и международно признато и акредитирано за качеството на учебните си програми, изпълнителното образование, научните изследвания и дейностите по подкрепа.

КАВ

Като училище в Женевския университет, GSEM е включена в системата за осигуряване на качеството от Швейцарската агенция за акредитация и осигуряване на качеството (AAQ). AAQ редовно извършва одит на всички швейцарски университети.

AACSB

GSEM е член на Асоциацията за предучилищни колежи по бизнес администрация (AACSB). AACSB осигурява услуги по осигуряване на качеството, разузнаване в бизнеса и услуги за професионално развитие на повече от 1600 организации-членки и близо 800 акредитирани бизнес училища в целия свят.

AMBA

Асоциацията на MBA (AMBA) е акредитирана от Изпълнителната MBA програма и международните организации MBA от 2006 г., което отразява качеството на нашите учебни програми и изпълнителната власт.

EFMD

GSEM е член на Европейската фондация за развитие на управлението (EFMD). EFMD възлага престижната акредитация на EQUIS.

PRME

GSME е старши подписал на принципите за отговорно управление на образованието (PRME) от 2017 г. PRME е инициатива, подкрепена от ООН, създадена през 2007 г. като платформа за повишаване на устойчивостта в училищата по света и за оборудване днешните бизнес студенти с разбиране и способност да донесат промяна утре.

Нашето наследство

Женевското училище по икономика и мениджмънт (GSEM) е едно от деветте училища на Женевския университет, което Jean Calvin основава през 1559 г. Наречена за Académie de Genève, институцията първоначално е била замислена като теологична и хуманистична семинария, пазител на доктрината за реформа. По време на Просвещението утвърдени учени се оказаха вдъхновени и бяха въведени нови дисциплини като физически и природни науки, право и философия. Академията прославя своята църковна призвание по време на политически и социални промени в 19-ти век и след създаването на Медицински факултет през 1873 г. става университет.

През 1914 г. е създаден Факултетът за икономически и социални науки (SES). През годините факултетът се превръща в едно от най-големите училища в Женевския университет и включва седем отдела: икономика, иконометрия, бизнес администрация (HEC) Genève, география, политически науки, международни отношения и социология. През 1999 г. завърши новата сграда на Uni Mail в сърцето на град Женева и отвори врати. Оттогава е домакин на Факултета за европейски учебни заведения и на GSEM.

През 2014 г. Женевският университет реши да укрепи своите компетенции в областта на икономиката и управлението, като обедини отделите на Факултета за икономически и социални науки (HEC) за създаването на ново автономно училище - Женевското училище по икономика и управление (GSEM). Тази инициатива има за цел да укрепи икономическото и управленското образование на града и кантон Женева, както и научните изследвания.

Оттогава насам GSEM се разраства значително и набира няколко нови професори, които съчетават най-модерните изследвания с превъзходство в преподаването, за да подобрят допълнително качеството на учебните програми на GSEM. През 2015 г. бакалавърската програма по икономика и мениджмънт бе реформирана, за да отговори на търсенето на висококачествено, двуезично бакалавърско образование. GSEM също разработи своите магистърски програми по-нататък, предлагайки както последователни (предварително) опит, така и професионални програми (след придобиване на опит).

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

EMBA

Geneva School of Economics and Management GSEM

Нашият Изпълнителен MBA предоставя на ръководни кадри първокласно общо управленско образование без прекъсване на кариерата им. Програмата е разработена така, че да баланс ... [+]

УНИКАЛЕН ОБУЧЕНИЕ

Нашият Изпълнителен MBA предоставя на ръководни кадри първокласно общо управленско образование без прекъсване на кариерата им. Програмата е разработена така, че да балансира теорията и практическото приложение и да съчетава обучението в класната стая с интерактивното личностно развитие. Нашият опитен факултет е наясно с необходимостта от днешните мениджъри и бизнес лидери да разработват и прилагат ефективни оперативни решения, като същевременно осигуряват стратегическото обновяване на техните организации. Програмата надхвърля основите на бизнеса и подготвя участниците за предизвикателствата и отговорностите на висшето ръководство.... [-]

Швеция Женева
Запитване на информация
Английски
Задочно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски

MBA

Geneva School of Economics and Management GSEM

Намира се в сърцето на Женева, в близост до Организацията на обединените нации и други престижни международни институции, IO-MBA предлага мултидисциплинарна учебна програ ... [+]

Намира се в сърцето на Женева, в близост до Организацията на обединените нации и други престижни международни институции, IO-MBA предлага мултидисциплинарна учебна програма, преподавана от международен факултет от водещи университети по света и практици от международни организации и неправителствени организации. Програмата свързва контекста на организациите със съвременни инструменти и техники за управление. Осигуряваме достъп до Организацията на обединените нации и много други организации в Женева и излагаме студентите на най-новите теоретични и приложни знания, съчетани с най-съвременните методи на преподаване. Чрез жизнена и активна Асоциация на завършилите IO-MBA, студентите имат достъп до нашите завършили над 300 възпитаници, работещи в различни сектори на международното развитие, включително бизнес, правителство, неправителствени организации и социални предприятия.... [-]

Швеция Женева
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски

L'UNIGE en images