Прочетете официалното описание

Училището за бизнес на университета Адолфо Ибанес е основано през 1953 г. в град Валпараисо и с повече от 65 години опит се е превърнало в едно от най-престижните бизнес училища в Чили и Латинска Америка. отнасящи се до регионално и глобално ниво.

Това е единственото чилийско бизнес училище, което има тройна корона от международна акредитация (AACSB, EQUIS и AMBA), което я поставя в избраната група от 1% от най-добрите бизнес училища в света.

Нейното международно признание се подкрепя и от позиционирането на програмите му на известни места в световната класация, като América Economía, Innovation Management, Financial Times и QS класацията, наред с други.

Понастоящем бизнес училището има офиси в градовете Валпараисо (Чили), Сантяго (Чили) и операциите в Лима (Перу) и Маями (САЩ).

УАИ бизнес училище се характеризира с образователен модел, базиран на либералните изкуства, който има за цел да обучи студентите с критично мислене, способно да генерира положително въздействие и да бъде средство за промяна в техните организации, интегрирайки теоретични знания с практически опит в тяхното обучение. и силен етичен ангажимент.

Сред стратегическите му стълбове се открояват създаването на знания, устойчивост, иновации, предприемачество, академично лидерство и глобализация. Понастоящем бизнес училището има повече от 5000 студенти, както в пред- и следдипломната си програма, така и в мрежа от повече от 13 000 завършили студенти, работещи в 40 страни.

Тя има академичен състав от 92 редовни преподаватели, 30% от които са чужденци от страни като Аржентина, Бразилия, Китай, Коста Рика, Ел Салвадор, Испания, Франция, Мексико, Перу, Уругвай, САЩ, Венецуела. , Нейните преподаватели са докторанти в основните университети по света, сред които са Харвард, Масачузетски технологичен институт, Принстън, Кеймбридж, Оксфорд, Калифорния в Бъркли, Калифорния, Калифорния, Чикаго, Колумбия, Мериленд, Мичиган, Бостън, Джорджия Тех, Тексас в Остин , Карнеги Мелън, наред с други. 48% от факултета идват от топ 100 университета, според класирането на QS.

"Нашето Училище за Бизнес се стреми да бъде институция от световна класа, извлечена от нашите преподавателски компетенции, опит в света на бизнеса и знанията, придобити от нашите изследвания, за да развиваме иновативни лидери, които вдъхновяват и трансформират нейните организации и обществото като цяло, като бизнес училище като модел на етично поведение, критично мислене и ефективна комуникация.

изглед

Бизнес училището на Адолфо Ибанез се фокусира върху:

 • Станете глобално бизнес училище чрез разработването на образователния си проект, изграждането и поддържането на интегриращи стратегически съюзи в научните изследвания и преподаването на международно ниво.
 • Укрепване на най-новите научни изследвания в областта на бизнеса, привличане на преподаватели от световна класа и създаване на изследователска среда, която улеснява и насърчава мултидисциплинарните изследвания.
 • Принос към разработването и изпълнението на учебни планове, които да помогнат на учениците да достигнат максималния си потенциал, като направят разлика на пазара.
 • Разпространяване на интелектуалния принос на училището чрез разширяване на образованието и разширяването на изпълнителната власт с цел въздействие и влияние върху индустрията.
 • Разработване и използване на комуникационната мрежа, с която училището трябва да подобри участието и връзката с бизнес лидерите и политиците.114551_25.jpg

Образователен модел

В съответствие с образователния модел на Университета Адолфо Ибанес, УАИ бизнес училище включва програма за либерални изкуства, вдъхновена от най-добрите университети в света. Този модел се стреми да насърчи учениците да обмислят най-често срещаните проблеми на човечеството и на живота заедно, което позволява не само да се обучават в една професия, но и да развият по-сложно, критично и мултидисциплинарно мислене.

Горепосоченото се превежда в Core Curriculum, набор от 8 курса, вдъхновени от 100-годишния опит на Колумбийския университет, където студентите четат, анализират и обсъждат класически текстове на философията, политиката, литературата и науката.

По-конкретно, в случая с Business School, всички програми на субекта търсят, чрез различните учебни мрежи, да допринесат за формирането на следните умения:

 • Лидерство.
 • Критично мислене
 • Ефективна комуникация
 • Етично поведение

В конкретния случай на кариерата на търговското инженерство, тя основава обучението си на два стълба, които се превръщат в академични постижения и методологии, които насърчават "Учене чрез правене", привеждане на студентите по-близо до света на бизнеса и вземането им извън чистото придобиване на знания, което им позволява да навлязат в света на бизнеса с предимство.

По този начин методологията на обучението се фокусира върху ученика, променяйки парадигмата на учителя, който предава знанието на този, в който учениците са мениджъри на собственото си обучение.

Поради тази причина образователният модел включва методологията на работилниците, в които се изпълняват проекти, които позволяват взаимодействие с реалния свят на бизнеса. В допълнение, общото обучение се комбинира с две възможности за степен: бизнес администрация и икономика, и магистърска програма в края на кариерата.

Интегрирането на тези елементи позволява да се обучат специалисти, способни да се адаптират и да бъдат успешни във все по-динамична среда. По този начин търговските инженери от университета Адолфо Ибанес са "обучени да решават проблеми, които все още не съществуват".114552_CAMPUSDESDEARRIBA.jpg

Програми с обучение на:
 • Английски
 • испански

Това училище също предлага:

EMBA

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Executive MBA LATAM е програма на непълен работен ден, която интернационализира и насърчава кариерите на своите участници, създавайки непосредствена стойност за техните о ... [+]

Executive MBA LATAM е програма на непълен работен ден, която интернационализира и насърчава кариерите на своите участници, създавайки непосредствена стойност за техните организации.

Тя се характеризира с това, че е единственият с широка и изключителна насоченост в Латинска Америка под модулен формат. Програмата е насочена към професионалисти с управленски опит от поне 5 до 6 години, които имат за цел да видят Латинска Америка като пазар и да търсят нови хоризонти в кариерата или организацията си.... [-]

Чили Peñalolén
Запитване на информация
испански
Задочно обучение
1 година
Комбинирано в кампус и онлайн
Научете повече на английски

Global MBA

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Многонационалната магистърска програма има повече от 10 успешни години опит на пазара и се счита от завършилите за най-добра магистърска степен за висши мениджъри в регио ... [+]

Многонационалната магистърска програма има повече от 10 успешни години опит на пазара и се счита от завършилите за най-добра магистърска степен за висши мениджъри в региона. Тази двойна образователна програма с ESADE се състои от 8 модула по 1 седмица на всеки 2 месеца и се осъществява между развитите и развиващите се страни.

Програмата е разрушителна и е структурирана около 8-те стъпки от процеса на генериране и изпълнение на бизнес стратегии.... [-]

Чили Peñalolén
Декември 2019
испански
Задочно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски

MBA

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Станете лидер, за да посрещнете бъдещите предизвикателства. В магистърската програма Full Time MBA ви даваме възможност да растете и да станете лидер, способен успешно да ... [+]

Искате ли да направите разлика?Използвайте професионалния си опит и укрепете лидерството си, за да направите скок в кариерата си.Разбиране на динамиката на пазарите и икономическите, социално-политическите и технологичните промени.Разширете управленските си умения, научете инструменти, които ще ви позволят да оцените и да се изправите пред бизнес предизвикателства с увереност.Увеличете самочувствието си и развийте своя морален компас, за да се ориентирате в управленските дилеми.Възползвайте се от персонализирано обучение и индивидуална треньорска програма, споделяне на опит и знания с избрана група от изключителни колеги и водещи международни ръководители.Живейте истински процес на промяна и трансформация.Присъединете се към една от най-важните мрежи на ръководителите в Латинска Америка.Високо селективна и трансформираща програма10 месеца интензивно проучване, което съчетава авангардни знания, индивидуални последващи уроци и международни консултантски проекти с водещи компании в Latam.Персонализиране на програмата чрез избираеми, секторни проекти и интердисциплинарни семинари.Международно пътуване за запознаване с най-новите световни тенденции, разбиране на развитието на пазарите, обсъждане на нововъзникващите бизнес модели и адаптирането му към управлението на заинтересованите страни.Индивидуални и групови тренировки, фокусирани върху личното и кариерното развитие за насърчаване на бизнес нагласа, умения, самопознание и лидерство.Селективна и трансформираща програма за професионалисти, които искат да направят разлика в четвъртата индустриална революция.известни личности29... [-]
Чили Peñalolén
Март 2020
испански
Редовно обучение
10 месеца
Кампус
Научете повече на английски

Bienvenidos a la UAI: Escuela de Negocios

Universidad Adolfo Ibáñez - Pensar con Libertad