Sciences Po Tunis

Представление

Прочетете официалното описание

Акредитации и партньорства

В Института за политически науки в Тунис развива партньорства престижни проекти в сътрудничество с международните институции и агенции, Международната асоциация по политически науки, на Европейската асоциация за защита на правата на човека, Международния социологическа асоциация и Асоциацията Френски Политически науки.

Конференции, срещи, обмен и интервенции на преподаватели и експерти, са организирани в училището в партньорство с институции, училища и университети партньори на Института за политически науки в Тунис.

Програмите на Института за политически науки са одобрени от Министерството на висшето образование и научните изследвания в Тунис, но също така и от страна на EABHES, Европейския Accriditation съвет на висшето образование училища, което позволява на европейско и международно признание.

на EABHES е орган за акредитация, който позволява изпълнението на Европейските препоръки за по-високо образование résulatant на Болонската декларация на 19-ти юни, 1999 и отговаря на правилата и процедурите, установени от борда на директорите.

Мобилност на студенти в чужбина:

Международната откритост е потвърден от мобилност, която предлага на нашите студенти възможност да прекарат един семестър или една година в чужбина в Sciences Po във Франция и партньорските училища и университети по целия свят.

Европейският контекста на университета дава възможност на учениците да работят в международна среда, което позволява тя да се отвори към света и да научат за други култури чрез програми, разработени в сътрудничество с нашите партньори и обучение rependant нормите и стандартите на най-големите европейски училища.

Всяка година Европейският университет в Тунис приветстваме студенти от различни националности, което дава възможност на студентите да се развиват както в мултикултурен контекст.

Мултидисциплинарни програми и иновационни педагогически

Мултидисциплинарният обучение:

Учението разработена в Института за политически науки в Тунис, е свързан с режима на елитен подготовка, включваща новите икономически и геополитически въпроси на момента.

Обучението се захранва от високите научни постижения, култура и мултидисциплинарен подход в правото на социална наука, която обединява политически науки към икономика, управление и информационно-комуникация.

Професионален програма:

Длъжностни лица специалисти, включени в обучението под формата на лекции и насочена работа, върху които упражняват надзор студенти по време на техните стажове и набират в края на тяхното обучение.

Изследвания и педагогически иновации:

В страната на на Института за политически науки в ТунисНай-изследователски център на Европейската университета в Тунис предлага пространство за размисъл и работа за изследователи преподаватели, студенти и професионалисти, чиято цел е да допринесе за новите икономически, политически и социални права в Тунис и в международен план.

Европейските институции и международни партньорски организации на Института за политически науки на Тунис активно ангажирани в изследвания и са важен компонент на развитие.

Гражданското общество, неправителствени организации, фондации и сдружения, също допринасят за различни програми на Института за политически науки в Тунис.

Elite, Think Tank Sciences Po Тунис:

"Елит" е лаборатория на идеи от политически науки Институт Европейския университет Тунис (първо Института за политически науки в Тунис), на групата в сътрудничество с Международната мрежа по политология, "Международна политика наука асоциация "и водещ академично сътрудничество.

След успеха на международната конференция "Мисленето на тунизийската революция" от 14 януари 2017 г., организирана от Института за европейски изследвания на университетските политики Тунис, Think Tank "Елит" беше обявен за осигуряване на приемственост научни изследвания и мониторинг на работата на теми на симпозиума с участието на студенти, преподаватели и изследователи от институт за политически науки де Тунис, както и професионалистите и гражданското общество да се мисли не само за революцията Тунис, но също така и да се мисли за бъдещето на Тунис.

"Елит" се интересува от политически, социални и икономически проблеми на революцията и се разглеждат въпросите, свързани с процеса на демократичен преход в национални и международни измерения, както и вътрешна гледна точка и в сравнение с него чрез организация на работа и мислене семинари за подобряване на подхода и действията на обществения ред; важен лост за политическото, социалното и икономическото развитие в Тунис.

А качеството на околната среда

С модерен и приятен кампус, Европейският университет се намира в покрайнините на Картаген до самия бряг на езерото Тунис, в новата сфера на дейност на Khair-Eddin, в района на Сиди BouSaid, Salammbo и исторически обекти Картаген и на 15 минути от летище Тунис Картаген.

Кампусът на Европейския университет в Тунис включва класни стаи, оборудвани с видео проектори и интерактивни бели дъски, връзка с интернет през оптични влакна, конферентни зали, традиционна библиотека, голяма компютърна зала, интернет клуб, лазарет и студентски места в рамките на и извън сградата.

Услуги:

  • Офис стажове и наставничество
  • Офис помощ за чуждестранни студенти
  • студенти Интранет
  • Виртуална библиотека
  • студентите и завършилите Club
  • спортен център партньор близкия университет

живот на Общността:

Клубът предлага на студентите възможност да се включат в студентския живот и в различни области: дома на чуждестранните студенти; конференции; международна среда; Junior бизнеса; обиколка на забележителностите; музика; фотография; спорт ...

Конференции и проекти:

За да се развива аналитичните и ръководството, училища в Тунис Европейския университетски редовно организира конференции и научни семинари. Предприемачески проекти също са организирани в рамките на Европейския университет в Тунис и в международен план в сътрудничество с европейски училища по партньори на университета.

Места

Тунис

Université Européenne de Tunis

Address
Campus de l’ Université Européenne de Tunis
Zone d' activité Khaireddine, Les Berges du Lac III. 2015

Тунис, Тунис, Тунис
Уебсайт