National Taiwan University College of Management

Представление

Прочетете официалното описание

Visions

Националният тайвански университет е всеобхватен изследователски институт, основан на пълна и интегрирана академична основа. Учениците и преподавателите в университета са сред най-добрите в нацията, а мотото "Безпристрастност, усърдие, вярност и състрадание" послужи като основна стъпка в преследването на образователни, изследователски и административни постижения. С основата си, основана в такива идеали, NTU продължава да предлага разнообразна, конкурентна и международна учебна програма, като същевременно настоява за силно академично обучение за най-съвременни изследвания и разработки. Също така активно се стреми да си сътрудничи с индустриите в частния сектор, за да изпълни социалните си отговорности за връщане на обществото. Като един от световните виден изследователски и образователни институти, предоставящи лидерство и академични постижения в широк спектър от дисциплини, NTU визия е за бъдещето е в крайна сметка да преминете като номер едно на китайски език университета, както и да бъде включена сред най-добрите на всички международни университети. установен

 • 1928 г. като Imperial University Taihoku
 • 1945 г. като Национален тайвански университет

Факултет (от 2013 г.)

 • Факултет на пълен работен ден: 2,044
 • Факултет по непълно работно време: 1,911

Студенти (от 2013 г.)

 • Бакалавърска степен: 16,588
 • Майстор: 10,989
 • Докторат: 4,591
 • Общо: 32,168

Академични и изследователски звена

 • NTU се състои от 11 колежи, 54 отдела и 105 висши учебни заведения, предоставящи около 8000 градуса годишно. Университетът също така разполага с редица международни и национални изследователски центрове, както и над три дузини изследователски центрове на университета.

кампуси

 • Кампусът на университета обхваща приблизително 34,283 хектара в целия Тайван, като основният център се намира в сърцето на столицата на страната, Тайпе Сити.
 • Основен кампус
 • Колеж по медицина и университетска болница
 • Университетска ферма
 • Chubei клон
 • Yinlin клон
 • Експериментална ферма Xitou

Мото "Почтеност, усърдие, вярност и състрадание" Почести 1 лауреат на Нобелова награда, 3 държавни библиотечни колекции Включва над 4 милиона тома, 40 хиляди периодични селекции и над 1 милион колекции от различни форми.

Преглед

Колежът по мениджмънт на NTU е създаден през 1987 г. В ретроспекция развитието на Колежа може да се раздели на четири основни етапа: началния етап, етапа на растеж, етапа на разширяване и етапа на иновациите и високите постижения. Под ръководството както на настоящите, така и на миналия декани, Колежът сега се състои от катедрата и университетския институт по бизнес администрация, катедра и дипломиран институт по счетоводство, катедра и дипломиран институт по финанси, катедра и дипломиран институт по международния бизнес, Завършил Институт по Информационно Управление, Глобална Програма по MBA, Изпълнителна програма по МБА и английска преподавателска програма по бизнес администрация. NTU College of Management е дом на 109 изключителни члена на преподавателския състав, много от които са завършили висшите университети в света като Станфордския университет, университета в Йейл, Масачузетския технологичен институт, Чикагския университет, университета в Пенсилвания, Северозападния университет и така нататък. По отношение на академичните изследвания повече от 100 доклада се публикуват ежегодно от професорите на колежа в списанията SSCI и SCI, постижение и стабилен растеж, което укрепи международното положение на колежа. От 2012 г. студентското население е около 3 600 души, всички от които са обещаващи елити за напредъка на утрешния ден. През последните няколко години Колежът активно се ангажира с популяризирането на международен академичен обмен и формулирането на стратегии за интернационализация, които водят до спечелване на широка гама от аплодисменти от международната академия. През 2010 г. Колежът по мениджмънт на NTU беше официално акредитиран от AACSB International, чест, който помогна на колежа да остане в крак с висококачественото изследване и образование сред най-добрите университети в световен мащаб. От 2010 г. насам Колежът активно стартира редица инициативи за интернационализация, които включват подписването на меморандуми за разбирателство по програми с двойна степен с университета в Пекин и университета Фудан в континентален Китай и изграждане на партньорства със стратегически партньорски университети в САЩ и Хонг Конг по отношение на задълбочаване на сътрудничеството и насърчаване на споделянето на глобални академични ресурси. Междувременно Колежът си сътрудничи с известни местни предприятия в развитието на първото бизнес училище в света, което е включило технологията "облаци" в преподаване и учене чрез създаването на академична програма за облачно изчислителни приложения. Като цяло Колежът не полага усилия да се стреми да укрепи глобалното си положение сред най-добрите бизнес училища в света.

зрение

Нашата визия е да станем една от водещите училища за управление в Азия и да постигнем световно признание за изключителното си образование и изследвания.

Мисия

Мисията на Колежа е да развива академичните и бизнес сектори чрез висококачествена екосистема, която улеснява ученето и иновациите. Тези засилени въздействия включват

 • Въздействие върху образованието
 • Академично въздействие
 • Международно въздействие
 • Промишлено въздействие
 • Социално въздействие

Основни стойности (TAIDA)

 • Работа в екип (團隊 合作)
 • Отчетност (負責任)
 • Интегритет (誠信 正直)
 • Продължителност (勤勉)
 • амбиция

Съчетаване на първокласни таланти и съвместно създаване на колеж по мениджмънт от световна класа

Докато цялостната стратегия на университета за интернационализация има за цел 33% участие на студенти (около 1/3, основно студентско ниво) в краткосрочни задгранични изследвания, Колежът по мениджмънт нетърпеливо настоява за 100% участие на студенти чрез широк кръг от възможностите за обмен, с които разполагат. Колежът по мениджмънт на NTU очаква студентите да станат не само лидери на бизнеса в страната, но и силно търсени професионалисти в Азия и други части на света, като насочат предприятията чрез корпоративни трансформации и глобално стратегическо картографиране, укрепване на въздействието на Тайван върху световната икономика и почитане техните алма матер с техните постижения, от своя страна свидетелства за статута на NTU College of Management като водещо бизнес училище в света на говорещите мандарини.

Места

Тайпе

National Taiwan University

Address
No.1,Sec. 4,
Roosevelt Rd.,
Taipei City 106,
Taiwan(R.O.C)

Тайпе, Тайван
Телефон
+886 2 3366 1030

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Акредитации

AACSB Accredited

Програми