Прочетете официалното описание

Сюлейман Дауд, Факултет по бизнес (SDSB) през годините

The Business School, създадена през 1986 г., е първият от училищата в Лахор Университета на управленски науки (Lums).

Необходимостта от предизвикателна и съответната учебна програма препоръчва използването на казуси, отколкото конвенционалните лекции, за оповестяване. Това решение бе подкрепено от тясно сътрудничество с Harvard Business School и Университета на Западно Онтарио (UWO), и двете от които са пионери в това учение философия.

В същото време, ангажимент към академично и професионално съвършенство се поддържа от "Посещение комитет", състоящ се от преподаватели и администратори от световноизвестни университети и институции, включително Харвард, UWO, IMD, Cambridge, Станфорд, McGill и азиатския институт по мениджмънт.

Училището предлага разнообразие от програми, включително и бакалавърски програми с специалности в счетоводството и финансите интензивен пълно работно време MBA, края на седмицата Executive MBA, курс на базата на д-р Management и и управление на науката. В допълнение, Центъра за Раузинг управленско развитие (REDC) предлага кратки програми с продължителност за мениджъри. Училището също извършва строг икономически и управление на научните изследвания чрез стратегическите сектори изследователски център, Център за развитие на социални предприятия и изследователски център на дело.

Lums поддържа тясна връзка със света на бизнеса, който действа като източник на съвети и информация. Това взаимодействие не само помага за запазване на учебната програма, свързана с нуждите на бизнес организации, но също така гарантира, че студентите са изложени на динамиката на корпоративния свят.

Бизнес лидери активно си взаимодействат с преподаватели, така и студенти чрез чести посещения, семинари и като гост-лектори и техните перспективи обогатяване на опита в класната стая. Освен това, индустрията връзки са засилени от участието на MBA факултет в преподаването и обучението в програмите за управленско развитие, които се посещават ежегодно от над 2000 висши мениджъри и мениджъри от корпоративния свят.

Нашата цел е да се осигури най-различни образователни нужди на културно многообразие и географски разпръсната студент тялото, като ги подготвя академично, лично, и професионално, и като им се осигурява достъп до възможности да направи разликата.

Три десетилетия и над 2000 възпитаници по-късно той е обявен за един от най-добрите бизнес училища в региона. SDSB продължава да бъде първият избор на студенти в Южна Азия. Това е, което прави за партньорство с SDSB полезно начинание.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

MBA

Suleman Dawood School of Business

Капитаните на бизнес администрация (MBA) програма на Сюлейман Дауд училище по бизнес (SDSB) при Lums осигурява интензивна и взискателна академична опит, включващ две годи ... [+]

Защо Lums MBA?

"Аз се присъединиха Lums през лятото на 1991 г. най-стария корпус. За лятната ни ориентация наред с други неща, ние се запознаха с компютри и даде две дискети всеки! Идвайки от фона на традиционните класни стаи, метода на случай на преподаване усети смущаваща. Имах щастието да са научени от създаването на факултета на Lums, с по-малко от 100 студенти на колежа. Направих през целия приятелства по време на престоя ми в Lums. Докато WAC е обратно прекъсвач на примамката на халва Пури закуска съхранява нас ще, да не забравя мачове полунощ баскетбол. не би имал нищо против да го прави отново и отново! "... [-]

Пакистан Лахор
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски