Прочетете официалното описание

Историята на бизнес образованието на Шанхай университет по финанси и икономика (SUFE) може да се проследи назад до 1917, когато дадена програма търговия е създадена в Nanjing висше Нормално училище. YANG Xingfo, добре познатата общественият деец и патриотична демократична личност, е програмен директор. През 1921 г. програмата е прехвърлена на изток до Шанхай и се превръща в Шанхай университет Commerce. Този университет е първият търговски университет в обучението по история на Китай. GUO Bingwen, известният просветител, е първият канцлер. MA Yinchu, известният икономист, стана първият директор на учебната дейност.

Като институция на Китай първо висше образование на бизнес проучвания, SUFE препоръчва, тъй като тя е създадена "да се обучават и развиват тези таланти, които имат ръководни и организационни способности и могат да поемат водещата роля в промишлеността и търговията." Придържайки се към тази традиция и дух, SUFE на няколко поколения отлични педагози са поели ангажимент да се бизнес изследвания, проучване на истината и допринасят за обществото със своите изследователски и образователни постижения чрез формиране на тясно партньорство с обществото.

След няколко поколения непрестанни усилия бизнес възпитатели ", SUFE се превърна в мулти-дисциплинарен университет, който се фокусира върху приложна икономика и управление на науката и поддържа координирано развитие на финансите, икономиката, управлението, правото и науката. През 1981 г. SUFE стана първата финансова университет спечели правото да издават докторски степени. През 1992 г. SUFE бе сред първите училища, за да се установи мобилни станции. През 1996 г. се присъединява към SUFE "211 проекта," програма за изграждане на 100 ключови университети. През 2000 г. и 2007 г., SUFE получи "изключителен" студент преподаване преценява от Министерството на образованието. Университетът записани в националните програми на високо равнище университет (985 проекта) през 2007.

Университетът в момента има 3 национални ключови дисциплини - счетоводство, финанси и историята на икономическата мисъл, 1 национален ключови грижовна дисциплина - финанси, 4 основни дисциплини на Министерство на финансите и 6 Шанхай дисциплини ключови. Университетските къщи 3 национални бази, които са в основата на обучение на националните икономика таланти, националната образователна база за студенти културно качество, и ключовото изследователска база на хуманитарните и социални науки на Министерството на образованието - в Института по счетоводство и финанси. SUFE вече има 4 докторски програми градусова дисциплини на първо ниво, които са теоретични икономика, приложна икономика, бизнес администрация и управление на науката и инженерството, 3 мобилни станции за пост-докторантски изследвания на теоретични икономика, приложна икономика и бизнес администрация, съответно, 44 докторска градусови програми на дисциплини от второ ниво, 6 магистърски програми градусова дисциплини на първо ниво, 74 магистърски специалности на дисциплини от второ ниво, и 36 бакалавърски програми.

Според ориентация за развитие на университета на "е мултидисциплинарен изследователски университет с отличителни финансови възможности", общата цел за "изграждане на първокласен социалистическата университет под модернизирана, извън границите на една и informationized рамка на развитие", концепцията за отворени врати, и международни тенденции на бизнес образование, SUFE възобновени колеж на бизнес в началото на 2011 г., за да се интегрират сила и предимства дисциплините ", изграждане на водещ проект на бизнес образование, подобряване на съдържанието и качеството на бизнес образованието си, и се ангажират с високо ниво и иновативни бизнес лидерите "отглеждане на Китай и света. Ние вярваме, в близко бъдеще, Колеж по бизнес, Шанхай университет на финансите и икономиката ще бъде забележителна сила, за да се допринесе за растеж и интеграция на Китай в световната икономика.

Vision на Колегията на бизнес

Като един от най-модерните институции за бизнес проучвания в Китай и уникално разположен в Шанхай, център на търговията и транспортирането на нацията, както и финансов център на Източна Азия, Колежа по бизнес, Шанхай университет на финансите и икономиката се стреми да напълно да се възползва от най-високо си място, за да служи като бизнес лаборатория и да допринесе за обществото със своите изследователски и образователни постижения чрез формиране на тясно партньорство с обществото и взаимно се допълват.

Мисия на Колегията на бизнес

Колежът по бизнес, Шанхай университет по финанси и икономика, се ангажира, с глобална визия, за да развива бизнес талант, предприемане на иновативен бизнес изследвания, водещ бизнес лидери, както и насърчаване на бизнес цивилизация.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Задочни и вечерни MBA

Shanghai University of Finance & Economics - College of Business

International MBA програма от Шанхай университет по финанси и икономика (SUFE) и Webster University (Webster) е призната от Министерството на китайския на образованието ( ... [+]

International MBA програма от Шанхай университет по финанси и икономика (SUFE) и Webster University (Webster) е призната от Министерството на китайския на образованието (MOE) през 1996 г., което я прави една от първите програми IMBA признати от Министерството на икономиката прави. Програмата има за цел да култивира бизнес лидерите с глобална перспектива и междукултурното управление на таланта.

Методите на учебния план и учебните отговарят на международните стандарти. The coursed и лекции са професионални и авангардни, базирани на водещи програми на САЩ MBA. Това е всичко-английски програма. Курсовете са задълбочени, даден в 9-седмично семестъра. Целта е дълбоко учебни и студентски умения. Студентите имат достатъчно време, за да се натрупват знания на базата на всеки седмици.... [-]

Китай Шанхай
Септември 2020
Английски
Задочно обучение
2 - 4 години
Кампус
Научете повече на английски