Lingnan University College

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът "Сън Ятсен" е универсален университет, основан от д-р Сун Ят-сен през 1924 г. Университетът е един от най-големите университети в Китай, а в класацията за висше образование на Таймс 2011-2012 той е класиран номер 6 сред всички Китайски университети и номер 1 в Южен Китай.


Произведен от университета Лингън, известен частен университет в началото на 20-ти век, колежът Lingnan (университет) е възстановен през 1988 г. в Университета Сун Ятсен и сега е едно от водещите училища по икономика и управление в Китай. Под ръководството на мотото "Образование за служба" от университета в Линдън Колежът предлага висококачествено образование по икономика и управление, което черпи сили от либералните изкуства и неуморно се стреми към напредък в преподаването и изследването на знанията по икономика и управление.


Лингън има 3 академични отдела по икономика, финанси и мениджмънт. Колежът предлага разнообразни програми по икономика и мениджмънт за бакалавър, магистърски и докторски степени. Също така предлага професионални програми като MBA, Executive MBA и специализирана магистърска програма по финанси. Всички тези програми са сред най-конкурентните програми в Китай и се смятат за най-добрите в Южен Китай. През 2014 г. програмата MBA бе класирана No.10 от Forbes China като най-ценната програма за пълен работен ден на MBA и № 11 като най-ценната частна MBA програма в Китай.


Понастоящем колежът има 92 членове на преподаватели на пълно работно време и непрекъснато се стреми към академични постижения. Членовете на преподавателите провеждат строги и оригинални изследвания, като се съсредоточават върху развитието на икономиката и управлението на Китай, като се публикуват на първостепенни международни и национални научни списания.


Глобализацията е запазена марка на Lingnan и е пионер в глобалното развитие. През 1998 г. Lingnan създаде съвместна международна програма за MBA с Училище по мениджмънт на MIT Sloan, China Executive MBA с Карлсон Училище за управление на Университета в Минесота през 1999 г. Китай-Франция, съвместно с Университета на Жан-Мюлин Лион3 и ЕМ Лион през 1998 г. Лингън създаде широка мрежа от партньорства с над 40 водещи университета по целия свят. Международното сътрудничество е насочено към обмен на студенти, обмен на преподаватели, програми с двойна степен, съвместни изследвания и др. Тази мрежа за глобално партньорство предоставя на студенти и преподаватели платформа за международен обмен, която подобрява сътрудничеството в областта на преподаването, научаването и научните изследвания.


В момента Lingnan е акредитиран от AACSB, EQUIS и AMBA Accreditations, които потвърждават, че Lingnan е една от малкото китайски училища, които могат да претендират за международна репутация и постоянство. Гледайки в бъдещето, колежът "Линган" (Университет) ще насърчава непрекъснатото усъвършенстване и превъзходство на преподаването и научните изследвания, за да изпълни постоянната си цел да бъде едно от водещите школи по икономика и управление в Китай и по света.


зрение

Ние се стремим да бъдем признати в световен мащаб като водещо бизнес училище от Китай.


Мисия

Обучаваме лидери и усъвършенстваме знанията, за да служим на бъдещето на Китай и глобалното общество.


Основни ценности

Отличителни постижения, глобални, почтеност и обслужване.

Места

Гуанджоу

Address
No.135, Xingang Xi Road
510275 Гуанджоу, Guangdong, Китай

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Акредитации