Прочетете официалното описание

Катар: Управление на бъдещето

Катар е една от най-бързо развиващите се икономики в света и по този начин е много атрактивна дестинация за бизнес.

Икономическият растеж на Катар се основава основно на неговата нефтена и природен газ. Според Катарската национална визия за 2030 г. обаче икономическата политика се фокусира върху развитието на неенергийните сектори. Целта е да се превърне настоящата икономика, основана на въглеродния диоксид, в модерна, конкурентоспособна и основана на знанието икономика.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris се присъедини към фондация Катар през юни 2010 г., като донесе програми и научноизследователска дейност от световна класа в Доха и региона. Той е първият европейски партньор в образователния град.

В този контекст HEC Paris предлага цялостно портфолио от програми за управление, включително първия международен Изпълнителен MBA в Катар, специализирано магистърска степен по управление на стратегически бизнес звена , както и програми за управление на магистърски програми за ръководни кадри под формата на изпълнителни кратки програми. Един от водещите световни доставчици на програми за изпълнително образование през последните 8 години, HEC Paris също предлага програми по поръчка за отделните компании.

Програмите и изследователските дейности на HEC Paris in Qatar изграждат корпоративна конкурентоспособност в глобалната икономика и са напълно съгласувани с Катарската национална визия за 2030 г., за да подкрепят превръщането на Катар в модерна, конкурентоспособна и основана на знанието икономика.

Споделяне на нашите академични знания

HEC Paris стартира изследователска кантора в Катар, за да допринесе за приноса си към реализирането на икономика, основана на знанието в Катар, която надхвърля предоставянето на най-добрите световни образователни програми в региона чрез стартиране. Изследователската служба, създадена с подкрепата на Фондацията на Катар, осигурява финансиране от Катарския национален фонд за научни изследвания (QNRF), фондация "Катар"

Научноизследователската служба ще се фокусира върху разработването на педагогическо съдържание като писане на бизнес проучвания за местните фирми, иновативни академични изследвания, които ще бъдат публикувани в престижни списания, улесняване на стипендии и стипендии за докторанти и докторанти, сътрудничество с академични и бизнес общности в Катар и организирането на събития, семинари и конференции "Фокус върху научните изследвания".

съоръжения

Най-съвременните помещения в наградената 52-та историческа кула "Торнадо", разположена в Западен Бей - бизнес сърцето на Доха.

Удобствата предоставят удобно и лесно достъпно място за програми HEC Paris, като същевременно предлагат невероятен изглед към града.

съдружие

Основана през 1995 г. с постановление на Негово Височество Шейх Хамад Бин Халифа Ал Тани, Отец Емир, Фондация Катар е частна организация с нестопанска цел.

Мисията на Катарската фондация е да подхранва бъдещите лидери на Катар. Като пример и като споделя своя опит, Фондацията също така допринася за човешкото развитие на национално, регионално и международно равнище. Във всички свои дейности Фондацията насърчава култура на високи постижения в Катар и подкрепя нейната роля в подкрепа на иновативно и отворено общество, което се стреми да развие устойчив човешки капацитет, социален и икономически просперитет за икономика, основана на знанието.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

EMBA

HEC Paris in Qatar

International Executive MBA е практична и интензивна програма, разработена, за да ви даде разбиране на социалните, икономическите и екологичните аспекти на международния ... [+]

1 степен, 9 специалности, 15 места

International Executive MBA е практична и интензивна програма, разработена, за да ви даде разбиране на социалните, икономическите и екологичните аспекти на международния бизнес, както и уменията за прилагане на вашата визия.

Нашият специален фокус върху стратегията, лидерството и глобалната бизнес среда гарантира, че придобивате всеобхватни, иновативни и приложими знания и умения.... [-]

Катар Доха
Февруари 2020
Английски
Задочно обучение
16 месеца
Кампус
Научете повече на английски