HEC Paris in Qatar

Представление

Прочетете официалното описание

Катар: Управление на бъдещето

Катар е една от най-бързо развиващите се икономики в света и по този начин е много атрактивна дестинация за бизнес.

Икономическият растеж на Катар се основава основно на неговата нефтена и природен газ. Според Катарската национална визия за 2030 г. обаче икономическата политика се фокусира върху развитието на неенергийните сектори. Целта е да се превърне настоящата икономика, основана на въглеродния диоксид, в модерна, конкурентоспособна и основана на знанието икономика.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris се присъедини към фондация Катар през юни 2010 г., като донесе програми и научноизследователска дейност от световна класа в Доха и региона. Той е първият европейски партньор в образователния град.

В този контекст HEC Paris предлага цялостно портфолио от програми за управление, включително първата международна MBA на Катар (класирана №1 в световен мащаб от Financial Times през 2019 г.), специализирана магистърска степен по стратегическо управление на бизнес звена , както и безстепенно управление програми за ръководители, под формата на Изпълнителни кратки програми. Един от най-добрите световни доставчици на програми за образование за последните 8 години, HEC Paris предлага и програми по индивидуален дизайн за отделни компании.

Програмите и изследователските дейности на HEC Paris in Qatar изграждат корпоративна конкурентоспособност в глобалната икономика и са напълно съгласувани с Катарската национална визия за 2030 г., за да подкрепят превръщането на Катар в модерна, конкурентоспособна и основана на знанието икономика.

Споделяне на нашите академични знания

HEC Paris управлява изследователски офис в Катар от няколко години. Той допринася за приноса на HEC Paris за икономиката, базирана на знанието в Катар, и обогатява нашите програми за развитие на лидерството. Изследователският офис създава най-съвременни прозрения и решения в областта на лидерството, управлението и обучението за възрастни. Ние организираме мисловни лидерски събития и публикуваме книги, статии, местни казуси и друго мултимедийно съдържание, за да помогнем на участниците в курса в техните учебни пътувания. Ние извършваме строги, както и приложни изследвания в Катар с нашите местни експерти и организации. Ние поддържаме еднаква връзка с нашите преподаватели и изследователски партньори от цял свят, за да създаваме отговори на днешните и утрешните предизвикателства. По този начин ние гарантираме, че нашите изследвания по всяко време са съобразени с нуждите и изискванията на Катарската национална визия, принципите на ООН за глобално споразумение за отговорно управление на управление (PRME) и целите за устойчиво развитие (ЦУР). За допълнителна информация, моля, свържете се с проф. Волфганг Аман на amann@hec.fr.

съоръжения

Най-съвременните помещения в наградената 52-та историческа кула "Торнадо", разположена в Западен Бей - бизнес сърцето на Доха.

Удобствата предоставят удобно и лесно достъпно място за програми HEC Paris, като същевременно предлагат невероятен изглед към града.

съдружие

Основана през 1995 г. с постановление на Негово Височество Шейх Хамад Бин Халифа Ал Тани, Отец Емир, Фондация Катар е частна организация с нестопанска цел.

Мисията на Катарската фондация е да подхранва бъдещите лидери на Катар. Като пример и като споделя своя опит, Фондацията също така допринася за човешкото развитие на национално, регионално и международно равнище. Във всички свои дейности Фондацията насърчава култура на високи постижения в Катар и подкрепя нейната роля в подкрепа на иновативно и отворено общество, което се стреми да развие устойчив човешки капацитет, социален и икономически просперитет за икономика, основана на знанието.

Места

Доха

HEC Paris in Qatar

Address
Tornado Tower, 16th Floor
P.O Box 5825

Доха, Доха, Катар
Телефон
+974 4454 0161

Акредитации