OTOXO Productions

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

OTOXO Productions е наградена с награди документална компания, основана през 2008 г. и базирана в Барселона. Ние правим филми за човешките лица и нечути гласове зад големи социални въпроси, както и за новаторските и новаторски хора, които оформят социалната промяна. Чрез нашата работа искаме да оспорим социалната несправедливост и да подкрепим хората и групите, които се борят за по-приобщаващ, прогресивен и надежден свят.

Документалните филми на OTOXO са представени редовно по телевизията и медиите, както в Испания, така и в международен план, по канали и платформи като The Guardian, GuideDoc, TV3 и BTV и BCN Mes. Филмите също са наградени на фестивали по целия свят, от Бейрут до Торонто, Сараево до Мумбай, Лос Анджелис до Лох Нес.

OTOXO Productions стартира и „The Into Industry Program“, която дава възможност на избраните участници да направят първите си професионални стъпки в аудиовизуалната индустрия чрез съвместно ръководене на документални и документални късометражни филми за телевизия и онлайн медии в сътрудничество с BTV и BCN Mes.

111513_pexels-photo-320617.jpegДжон

директор

Джон прави документални филми от 2006 г. насам, а докато OTOXO винаги е бил неговият основен фокус, той си сътрудничи с такива като REC Audiovisuals, Noon Films и Andrés Bartos Amory. Неговата творба е призната на филмови фестивали в цял свят, включително Международния фестивал на Сараево, KASHISH Mumbai International Film Festival, Фестивал на жените в Невада, Филмовия фестивал в Портобело, филмовия фестивал Loch Ness и Фестивала на GREC в Барселона.

В допълнение към успеха си като режисьор и сценарист, той е и лектор по темата за документалното изработване, особено в работата си с нововъзникващите режисьори. Освен, че е директор на програмата INto INdustry, той е работил с King's College London и Sheffield Doc / Fest. Той също така е редовен участник в предаването „Новини и актуални събития“ „Нашият най-добър час“ на телевизия El Punt Avui.

Джон е родом от Шотландия, но от 2007 г. живее в Барселона. Има следдипломна квалификация по социални изследвания от Университета в Абърдийн и участва в документални филми чрез професионална подготовка по журналистика, социални изследвания и работа в шотландската комисия за расови изследвания. половете.

111512_pexels-photo-1870438.jpegмъжко животно

директор

Том работи в документален филм от 2007 г. насам. В допълнение към работата си с OTOXO, той е заснел и за National Geographic, Padi Productions и TV3. Неговите филми са прожектирани по целия свят на фестивали като Международния фестивал за късометражни филми Ottowa, Международния филмов фестивал в Оуренсе, филмовия фестивал Wiper New York, Международния фестивал на туризма в Рига, Рига, Международен фестивал за екологичен филм в Барселона и Ozark Filmfest.

Освен признанието, което е получил за неговата режисура и работа с камерата, той е и лектор по двете теми, основно с акцент върху кинематографичната естетика в социалния документален филм и развитието на отношенията между режисьора и характера. Той е директор и съосновател на INto INdustry Programme и също така представи в Шефилд Doc / Fest и Aarhaus University в Дания.

Том е първоначално от Англия, но е бил тук в Каталуня от 2005 г. Учи в Университета в Нотингам и в Елизава, националния началник на еселата де Дисен, където специализира в художественото ръководство и движещото се изображение.

111268_pexels-photo-1438072.jpeg

Места

Барселона

Address
Otoxo Productions
Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Carrer del Comerç, 36

08003 Барселона, Каталония, Испания

Програми

Това училище също предлага: