IESIDE Business Institute

Представление

Прочетете официалното описание

Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) е международен университетски център, създаден през 1987 г., чиято мисия е да предлага качествено висше образование, основано на върхови постижения, иновации и нови учебни технологии, които обучават студенти. учениците като лидери на бъдещето.

представяне

Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) е международен университетски център, създаден през 1987 г., чиято мисия е да предложи качествено висше образование, основано на високи постижения и да допринесе за подобряване на конкурентоспособността на националните и международни компании. международни пазари, със специален акцент върху Галисия, северозападната част на полуострова и Атлантическата ос.

IESIDE има три кампуса, разположени в Ла Коруня, Понтеведра и Виго, студентска резиденция и четири сателитни звена във Ферол, Луго, Сантяго и Оренсе.

Чрез обучение, приложни изследвания и услуги, основани на знания, той осигурява добавена стойност за студентите, като ги обучава като висококвалифицирани специалисти да ръководят организациите, в които са част.

141098_iconos_datos_en_horizontal_ok.jpg

Мисия и визия

Мисията на IESIDE е да извършва изпреварваща и иновативна образователна работа, с акцент върху висшето образование.

IESIDE е ориентирана към компанията и интернационализация, базирана на най-строгите стандарти за качество.

Целта е да се допринесе за формирането на човешки капитал, корпоративната социална отговорност, бизнес иновациите и насърчаването на подобряването на конкурентоспособността на националните и международни компании, със специален интерес в северозападната част на полуострова и Атлантическата ос.

Диференциалните характеристики са:

 • Бизнес ориентация: Ефективно и отговорно управление на бизнеса, предприемачество, иновации, нови технологии и нововъзникващи сектори.
 • Съвършенство и в генерирането на знания.
 • Интернационализация във всички измерения: Съдържание, студенти и стратегически съюзи с институции от различни области.
 • Връзки и сътрудничество с компании:
  • Включване в образователния процес (професионални практики, обмен и др.).
  • Иновация за развитие на управленски консултантски услуги за компании.
  • Включване на обучители, активно свързани с компанията.
 • Свързване на дейности за развитие на производствения сектор (Центрове за изследвания, технологии и иновации на ABANCA).
 • Вътрешни корпоративни дейности за обучение на ABANCA.
 • Изпълнение на извънкласни програми, насочени към заетост, социална ангажираност и национални и международни междууниверситетски действия.

Rio Tambre, Ponte Maceira en A Coruña

Кампус и места

С площ от над 16 500 м2, IESIDE разполага с първокласни съоръжения с децентрализирано присъствие в цяла Галисия. Три места в Ла Коруня, Понтеведра и Виго, студентска резиденция в Понтеведра и четири сателитни звена в Сантяго, Ферол, Луго и Оренсе съставят пространствата, в които се провежда обучение лице в лице. Той също така разполага с Виртуален кампус за онлайн обучение, което позволява комбинирано обучение. Библиотеките с няколко кампуса се намират на трите места и имат цифров достъп.

Ангажимент за качество

В резултат на присъединяването към Университета във Виго, IESIDE е единственият център за обучение на компании в Галисия, който предлага официална степен по бизнес администрация и MBA. Именно сътрудничеството с университета и галисийската компания дава възможност да се завърши настоящата университетска оферта, като се фокусира върху специализацията в следдипломно обучение, приложено към компанията. Модел на академични постижения, който включва интернационализацията като друг основен стълб чрез подписването на споразумения с чуждестранни институции.

Ангажиментът за качество се превръща в признаване на институции като ANECA (Национална асоциация за оценка и акредитация на качеството), която потвърждава официалността на степени по бизнес администрация и управление и магистър по бизнес управление и администрация - MBA и членство в органи, които определят стандарти за качество при обучението на мениджъри и висше образование, като AEEN (Испанска асоциация на бизнес училищата), EFMD (Европейска фондация за развитие на мениджмънта) и CLADEA (Латиноамерикански съвет на училищата по мениджмънт) . През 2019 г. IESIDE се присъедини към HACU (Испанска асоциация на колежи и университети).

Отражението на този ангажимент към качеството се превръща в прилагането и използването на цялостната система за качество, която е представена по-долу и която управлява дейността на IESIDE.

признания

IESIDE е признат от инициативите на ООН за своя ангажимент за включване на корпоративна социална отговорност, видим в нашите планове за проучване. Тези инициативи са:

 • Принципи за образование за отговорно управление (PRME)
 • Мрежа за решения за устойчиво развитие (SDSN)

IESIDE е признат за един от 25-те най-добри учебни центъра в Испания и сред 1000-те най-добри в света и с най-голямо международно влияние.

За осма поредна година Институтът за образование Superior Intercontinental de la Empresa (известен преди като Afundación Business School) беше избран сред 1000-те най-добри бизнес училища в света с най-голямо международно влияние. Само 21 институции у нас са включени в тази световна класация.
(Eduniversal, класиране на 1000 най-добри бизнес училища в света, от 2008 г.)

Магистърът по международен бизнес, MIB, сред петте най-добри двуезични програми за управление на международен бизнес в Испания.
(Diario El Mundo, класиране на 250 майстори, 2008, 2009, 2010 и 2011)

Магистърът по управление на бизнеса с недвижими имоти сред петте най-добри в Испания в своята категория
(Diario, El Mundo, класиране 250, май 2008 г.)

Едно от 20-те най-добри бизнес училища в Испания сред над 125 бизнес училища. Единственият галисийски.
(Diario, El Mundo, MBA класация и бизнес училища, 2006)

В десетката на MBA в Испания
(Actualidad Económica, май 2004 г.)

Ясният ангажимент за качество на обучението наскоро бе присъден от Xunta de Galicia с наградата „Лидери в качеството 2013“.

интернационализация

Интернационализацията е една от стратегическите цели, създадени за създаване на икономическа, социална и културна стойност, осъществяване на програми за сътрудничество и обмен с университети, както национални, така и международни.

През тези години се приближихме до интернационализацията, преследвайки двойна цел: да предложим на студентите възможността да завършат обучението си в други страни и да привлечем чуждестранни студенти. За да постигнем тази цел, ние насочихме усилията си както в разработването на програми за обучение, така и в подписването на съюзи с международни университети в Европа, Америка и Азия.

Места

А Коруня

Address
Ronda de Nelle, 31
15007 А Коруня, Галисия, Испания

Pontevedra

Address
Augusto Glez Besada 2-4
36003 Pontevedra, Галисия, Испания

Виго

Address
Madrid Avenue, 60
36204 Виго, Галисия, Испания

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия