Vishwakarma Institute of Management

Представление

Прочетете официалното описание

VIM с един поглед

Vishwakarma институт по мениджмънт (VIM) е флагманът B School на Bansilal Ramnath Agarwal Charitable Trust (прицветието). VIM е създадена през 2001 година и е направил бърз напредък през последното десетилетие.

VIM е одобрен от AICTE New Delhi, призната от правителството на Махаращра и постоянни филиали на Университета в Пуна. Той предлага на две - години програмата MBA на пълен работен ден в принадлежност към Университета в Пуна. Тя също така предлага програмата PhD. Това е ISO 9001 - 2008 Certified и програмата MBA е класиран като "MH-A" от CRISIL тъй АЙ 2011 година.

VISION:

За да се развие VIM като премиер институция на образованието управление чрез създаване на човешки капитал чрез отлични, гъвкав, обогатяващо, пожизнени учене.

МИСИЯ:

За да се развие социално съзнание, отговорни, предприемчиви, лидер-мениджъри за глобализирано общество. За да се насърчи завършващите готови да поемат ролите, отговорностите и предизвикателствата на разположение в бизнеса, индустрията, правителствата, обществени услуги и обществото. За да предложи програми, които отразяват текущото и нововъзникващите знания и практики, свързани с обучаемия и за региона. За да се институционализира една екосистема за високи постижения в областта на образованието за управление, обучение и научни изследвания и непрекъснато разширяване на границите на познанието в областта на управлението. За да бъде съсредоточено върху хората, ориентирано към резултатите, устойчиво, институция за висше образование, която да насърчава и защитава достойнство, равенство, социална справедливост и човешки права за всички.

Стойности:

Ние се стремим да развива и поддържа следните стойности, за да се осигури връзка за всички програми и дейности Педагогика който е участието и преживяване, насърчаване на диалога, взаимното обучение и критичен анализ Благоприятна среда, която да насърчава работата в екип, сътрудничество и взаимна подкрепа. Rigour, творчество и иновации Насърчаване на признателност и уважение на свободата на изразяване и културни, идеологически и интелектуална разнообразие Превъзходство Cross-функционални и мултидисциплинарни перспективи, водещи до взаимовръзки в цяла обучение, обреди, изследвания и разширение Прозрачност и отчетност

Иновативни и следващите практики @ VIM

Комплексните предизвикателства на обществото и бизнеса могат да бъдат решени само чрез иновативни мисловни процеси и от решенията на кутията. В VIM, ние се грижим иновациите във всички аспекти на нашия функциониране. Прилагане на най-добрите и следващите практики е култура за нас.

Лидерство и управление Curriculum Обогатяване Преподаването на учебния процес Академик оценка Награди & Признаването Етика и ценности Услуга за Общността Обучение и разположения кариерно консултиране Industry Connect Research & FDP Консултантски услуги Фокус на заинтересованите страни Отношенията на студентите

Места

Pune

Address
S.No. 3/4, Laxmi Nagar, Kondhwa Budruk,
Pune - 411 048.

Pune, Махаращра, Индия

Програми

Това училище също предлага: