Ghana Technology University College

Представление

Прочетете официалното описание

история

Колежът има своите корени в водещия център за обучение на Гана Телеком , който е единствен по рода си в Западна Африка. Първоначално тя се използва като учебно училище на Кралските военновъздушни сили (RAF) по време на Втората световна война и впоследствие се връчва на Cable and Wireless да обучава телекомуникационни техници за британските западноафрикански държави (т.е. Гана, Нигерия, Сиера Леоне и Гамбия).

Центърът за обучение се развива бързо чрез дерегулация и приватизация, за да се превърне в основен източник на преподаване и сертификация в телекомуникационното инженерство за служители на Гана Телеком, както и други институции в Гана и Западна Африка.

През 2005 г. ръководството на Гана Телеком усъвършенства инфраструктурата и оборудването до съвременни стандарти в подготовка за преобразуване на центъра за обучение в университет за телекомуникационна и мултимедийна техника

Мисия

GTUC е център за академични постижения, осигуряващи благоприятна среда за качествено преподаване и учене, научни изследвания, интелектуално творчество, иновации и обслужване на общността. Университетът ще популяризира съответните авангардни технологии, развитие на лидерство и корпоративна култура, за да предостави стойност на Гана и на света.

изследване

В ролята си на изследователски университет, GTUC насърчава откриването и изучаването на критични въпроси в области на академично и професионално обучение. Строгите оценки и прегледи са от основно значение за развитието на научните програми и творческите дейности, както и участието и лидерството в националните и международните академични дисциплини.

Публична ангажираност

В ролята си на участник в обществения живот GTUC насърчава разсъжденията върху ценностите и целите на обществото. Университетът увеличава собствените си програми и обогатява по-голямата общност с библиотеките, опита, съоръженията и други дейности.

Факултетът, персоналът и студентите от университета се насърчават да допринасят с времето и опита си за общността и професионалното обслужване.

зрение

GTUC се стреми да бъде университет от световна класа, насърчавайки стипендиите за иновативни изследвания, най-съвременни технологии, предприемачество и разработване на изключителни студенти и персонал за национално и глобално развитие.

Основни ценности

GTUC е изграден върху основен ангажимент към учениците, учене, обслужване и уважение към всички видове хора. Гордеем се с нашите ценности и дългосрочен ангажимент за:

  • превъзходство
  • С център студента
  • Академична свобода
  • Иновация
  • Интегритет

Места

Акра

Address
PMB 100, Accra-North
Акра, Голям регион Акра, Гана