Прочетете официалното описание

Основан през 1451 г., Университетът в Глазгоу е четвъртият най-стар университет в англоезичния свят и е обявен за Шотландски университет на годината 2018 . Глазгоу е място, което вдъхновява амбициозни хора да успеят. Място, където питащите умове могат да развият своите идеи. Място, където хората правят открития, които променят света.

Университетът в Глазгоу включва сред своите възпитаници бащата на икономиката Адам Смит , а бизнес училището „Адам Смит“ е кръстено в негова чест. Ние се стремим да следваме неговото наследство и да създадем променящи се по света възпитаници, които да окажат положително въздействие върху културата и обществото.

Ние помагаме за трансформиране на организации и кариера. Нашият бизнес създава вдъхновяващи лидери, изследователи и професионалисти, чиито изследвания и връзки с индустрията оказват реално влияние, оказвайки влияние върху организациите, докато се развиват и развиват в световен мащаб.

Училището има тройната корона на акредитация и е акредитирано от Асоциацията за напредък на колегиалните училища на бизнеса (AACSB International), Европейската система за подобряване на качеството (EQUIS), а MBA в Глазгоу е акредитирана от Асоциацията на MBAs (AMBA).

Защо бизнес училището на Адам Смит?

Адам Смит е признат в световен мащаб като една от най-влиятелните фигури, произлизащи от шотландското просвещение и областта на икономиката. Именуването на бизнес училището в негова чест отбелязва тесните му връзки с университета и повишава международната репутация на университета.

Просветени, ангажирани и предприемчиви

Чрез участието си в мултидисциплинарно и изследователско обучение водим у студентите си апетит за критично проучване и учене. Ние също така насърчаваме, информирани от програмата за пригодност за заетост и ангажираност, развитието на атрибути и умения за възпитаници на 21 век. Международно признати изследвания, които информират академичните среди, политиката и практиката, ще направят бизнес училището на Адам Смит напред; разпространението му ще информира преподаването, ще оформи културата ни и ще даде въздействие, като същевременно ще насърчи традицията на шотландското просвещение и предприемачество.

Университетът в Глазгоу Бизнес училище се развива бързо в мисията си да бъде международно известен и високо ценен както за отлично преподаване, така и за висококачествени изследвания. Връзката ни с такъв изтъкнат учен различава университета и бизнес училището и демонстрира нашия интердисциплинарен подход към бизнес дисциплините.

Адам Смит и университета в Глазгоу

Смит описа времето си в Глазгоу като: „далеч най-полезният и следователно като най-щастливият и най-почтен период от живота ми“.

Адам Смит е роден през 1723 г. в Кърккалди. Той постъпва в университета в Глазгоу през 1737 г. в ранната - но за времето не необичайна - възраст на четиринадесет години. Върна се в университета, първо като професор по логика през 1751 г., а след това година по-късно като професор по морална философия, длъжност, която заемаше, докато не напусна академичния живот през 1764 г. за по-доходоносния пост на учител / другар на младия херцог Буклух ,

Това не беше последната му асоциация, тъй като през 1787 г. той беше избран за ректор на университета и в писмо с благодарност отбеляза, че помни своите професорски дни като „далеч най-полезните и следователно като най-щастливия и най-честния период от моя живот. " Освен курсовете по философия и юриспруденция, той също дискутира историята, литературата и езика и публикува есета за езика и историята на астрономията. Но най-забележителният друг продукт от неговите години в Глазгоу е втората му велика книга „Теория на моралните чувства“, която се появява през 1759 година.

Цялото творчество на Смит е дълбоко проникнато в моралната философия. Всъщност простият факт, че окончателното издание на „ Теория за моралните чувства“ , съдържащо обширни ревизии, се появява през 1790 г., годината на смъртта му, ни казва, че ангажиментът на Смит към моралната гледна точка е продължил заедно и след публикуването на „Богатството на народите“ ,

Наследството на Адам Смит

Смит е противник на опитите да се насочи „пазарът“, но това, което той наистина се противопоставя, е опитът да насочва дейността на индивида, тяхната „естествена свобода“ да преследва собствените си цели по свой начин. Това само по себе си е „морална“ позиция и Смит никога не изоставя тази перспектива. Оттук той отбелязва, че разделението на труда като злонамерено непредвидено последствие прави работника глупав и невеж. За да се поправи това, той се застъпва за публично субсидирана система на началното училище. По подобен начин правителството може да регулира институциите (включително банките) в обществен интерес.

Смитът с популярна репутация е „бащата на капитализма“ , привърженик на „пазарните сили“ и вярващ в нещо, наречено „невидима ръка“, за да доведе до оптимални икономически резултати. И все пак, ако всъщност четем Смит, тогава тези признаци могат да се разглеждат като груби опростявания. Ако беше попитан какво би направил Смит от „секюритизирани пакети за заем“ , „токсични дългове“ и други подобни, тогава неговият отговор със сигурност би бил, че тези практики противоречат на това, което той се опита да преподава. Неговата всеобхватна загриженост към моралната философия, която би го накарала да критикува начина, по който се управлява съвременната икономика. Ако беше „баща на капитализма“, той щеше да бъде разочарован родител.

Смит е холистичен мислител. Икономическият компонент на визията му е само един от многото и това е вплетено в общата тъкан на неговата мисъл. Смит беше не само първият икономист, той беше и фин и значителен философ, информиран и изискан историк, внимателен и проницателен социолог и проницателен анализатор на културата. Накратко, той предлага оглед на света и на човешкото поведение вътре в него, който е богат и сложен.

-Кристофер Дж. Бери, професор по политическа теория (Emeritus)

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

MBA

Adam Smith Business School, University of Glasgow

MBA в Глазгоу ще ви даде важни умения и знания и ще ви осигури възможностите за работа в мрежа, за да ускорите кариерата си, или като мениджър в частния, третия или публи ... [+]

MBA в Глазгоу ще ви даде важни умения и знания и ще ви осигури възможностите за работа в мрежа, за да ускорите кариерата си, или като мениджър в частния, третия или публичния сектор, или в развитието на вашата собствена предприемаческа амбиция. Ние ви предоставяме поддръжка едно към едно, за да ви помогнем да се развиете в успешен лидер.

Защо тази програма?Ние преподаваме MBA от 1976 г. Нашата програма е акредитирана от AMBA, което означава, че нашата MBA е международно призната до най-високия стандарт.Целенасочено набираме малка, но разнообразна група от студенти. В резултат на това ще получите посветена 1-2-1 преподаване и подкрепа, като същевременно ще можете да отделите време за учене от опита и уменията на вашите състуденти.Lasses Класовете са интерактивни, постигайки правилния баланс между обучението и дискусията.През цялата година ние сме домакин на поредица от социални, мрежови и гост-ораторски събития, за да подобрим вашия учебен опит и да ви помогнем да извлечете максимума от MBA.Ние предлагаме награда за професионално развитие и работоспособност на MBA. Това е уникална инициатива, която включва възможност да бъдете наставлявани от един от нашите възпитаници на MBA.... [-]
Великобритания Глазгоу
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
12 месеца
Кампус
Научете повече на английски

Adam Smith Business School - Overview