Прочетете официалното описание

Пътят към иновативното лидерство

Африканската икономическа школа е със седалище в Абомей-Калави (Котону, Бенин). Понастоящем предлагаме четири магистърски програми: Магистър по математика, икономика и статистика (MMES), магистър по бизнес администрация (MBA), магистър по развитие (MDS) и магистър по публична администрация (MPA). Имаме и изпълнителна образователна програма и докторска степен. програма по икономика. Проверете нашия уебсайт, за да научите повече за настоящите и бъдещите ни програми. АСЕ е разширяването на Института за емпирични изследвания в политическата икономика (IERPE), създаден през 2004 г., в пълноправен панафрийски университет. Общо 95 студенти са записани в ASE (71 MMES програма, 24 MBA) за академичната 2015-2016 година, идват от 15 различни страни. Членовете на факултета (19) идват от висши университети от САЩ, Канада и Европа.

Цели

Африканската икономическа школа съчетава африканските корени с глобална перспектива и ние се стремим да изпълним нашите ангажименти, като преследваме отлични постижения в следните аспекти:

  • Да предоставят на нашите студенти превъзходно обучение в избраните от тях специалности; Добре закръглено образование, което подхранва тяхната креативност, критично мислене, глобална перспектива и културно съзнание; И живот в кампуса, който ги подготвя да бъдат лидери на общността и обучаеми през целия живот.
  • Да бъде водеща институция за научноизследователско и следдипломно проучване, да преследва знания както в основни и приложни области, така и да сътрудничи тясно с държавните агенции, бизнеса и индустрията за насърчаване на технологичните иновации и икономическото развитие.
  • Осигуряване на отворено пространство, благоприятно за обмен на знания, възгледи и иновативни идеи сред студенти, преподаватели, служители и гостуващи учени от цял ​​свят, с разнообразен опит и изключителни постижения в областта на преподаването и научните изследвания.
Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

MBA

African School of Economics

Програмата на MBA на ASE е моделирана по американска програма за MBA, адаптирана за африканския контекст. Целта ни е да привлечем студенти от различни среди, които се инт ... [+]

Магистър по бизнес администрация (MBA)

Програмата на MBA на ASE е моделирана по американска програма за MBA, адаптирана за африканския контекст. Целта ни е да привлечем студенти от различни среди, които се интересуват от това да станат лидери утре в африканския бизнес. Студентите получават същото основно обучение по икономика и статистика като студентите в другите програми на ASE, допълнени с курсова работа по счетоводство, одит, бизнес право, предприемачество и мениджмънт. Ние се стремим да подготвим студентите да преследват кариера в областта на счетоводството, банковото дело, консултациите, финансите, маркетинга и управлението в частния сектор, както и в сектора на нестопанските организации. Ключово предимство на програмата на MBA на ASE се крие в нейното наблягане върху количествените и аналитичните методи и широката гама от партньорства с университети и корпорации по целия свят. Тези партньорства ще осигурят на студентите от програмата уникално изложение на международната бизнес среда и възможност да си взаимодействат с някои от основните си играчи. Студентите имат възможност да организират и да участват в семинарите по финанси и мениджмънт на ASE и могат да се възползват от международната мрежа, за да продължат възможностите си за стаж, докато учат в ASE. Програмата предлага две под-области: Финанси и маркетинг и мениджмънт.... [-]

Бенин Котону
Февруари 2020
Английски
Редовно обучение
Кампус
Научете повече на английски