Университети в

Подробна информация за различни учебни заведения

Щракнете един от линковете долу и прочете за образованието в едно от посочените места. На страницата може да научите обща информация за държавата и интересни факти, освен това ще ви разкажем за местната система на образование, таксите за обучението, структурата на образователните програми, за образователните възможности за чуждестранни студенти и много друго. Също така на страниците ще намерите полезни съвети и практическа информация за здравно осигуряване, студентски визи и разноски за живеене.

Образование в сферата на бизнес по света

Какво всъщност са програми за бизнес?
Изследвания с сфера на бизнес е академична дисциплина, която осигурява цялостен подход към въпросите на счетоводството, маркетинг, финансите, структурата на организацията и администрацията. Степента "магистър по бизнес администрация" или MBA, е ключова за изучаване на бизнеса. В рамките на бизнес изследванията има по-специализирани програми, които се фокусират върху някоя една квалификация, като: трудови отношения, маркетинг, предприемачество, бизнес информатика, международна търговия, стратегически риск мениджмънт, финанси и др. Образователни програми в сфера на бизнес се предлагат в университети и бизнес училища за чуждестранни студенти по цял свят.

Какви са предимствата на следване в бизнес програми в чужбина?
Следване в бизнес програми в чужбина може да имат ценен принос за междукултурни връзки и академичен опит. Всяка година много студенти избират да следват в бизнес училища в други страни и държави заради високия рейтинг на университетите там. Студентите, които искат да следват в чужбина, може да избират от най-прочутите бизнес училища по цял свят. Чуждестранните студенти, които следват в програми по бизнес, подобряват уменията за междукултурно общуване, което има голямо значение за успешна кариера в съвременния глобализиран свят. Освен това чуждестранните студенти имат възможност да придобият практически опит като работят в някоя бизнес организация в друга страна.

Каква е учебната програма в бизнес програмите за чуждестранни студенти?
Учебните програми по бизнес се различават по тематика и дисциплини, като понякога различията стигат до най-малките специализации. Много рядко ще може да намерите две програми, които напълно да съвпадат. Чуждестранните студенти, които следват в бизнес програми по света, често решават да се съсредоточат върху някоя една тема, например, продажби, икономика, логистика, здравен мениджмънт, предприемачество или банково дело. Структурата на учебния курса, заданията и плана за дисертацията също така зависят от избраната програма. Университетите по цял свят предлагат различни програми, включително: Бакалавърски програми, програми MBA (магистратури по бизнес администрация),програми за топ-мениджъри и ръководители (EMBA), докторантури по бизнес администрация (DBA),докторантури по бизнес и др.

Какви кариерни перспективи се отварят за завършилите бизнес програма като чуждестранен студент?
Завършилите една от учебните програми по бизнес почти винаги подобряват шансовете си да намерят по-интересна и по-добре платена работа в избраната професионална област. Освен придобитите знания по време на следването в някоя международна програма за бизнес, студентите печелят изключително предимство, тъй като образованието им бе в чужбина. Работодателите високо ценят завършилите международни бизнес програми в чужбина, тъй като те печелят уникален опит и знания за глобалния пазар и по-добре разбират тънкостите на международния бизнес.

Какви са таксите за обучението в програмите по бизнес изследвания за чуждестранни студенти?
Таксите за обучението в програми по бизнес в чужбина много се различават в различни страни и университети. Публични и частни организации и фондации предлагат на чуждестранните кандидат-студенти финансови помощни програми. Ако ви интересува някое конкретно бизнес училище, може да научите повече информация за финансовите програми и стипендии директно при представителите на училището.

Защо има смисъл да следвате в бизнес програма в чужбина?
Най-добрите бизнес училища не са съсредоточени на едно място в света. Студентите имат големи предимства, ако решат да вземат степен по бизнес в чужбина. Някои студенти обаче нямат възможност да напуснат родната си страна за времето на програмата заради работните и личните ангажименти. В този случай онлайн бизнес програмите са идеална възможност за такива кандидат-студенти да се запишат за програма в университет, който им е интересен, без да имат нужда да пътуват в чужбина. Онлайн образованието осигурява възможност за гъвкаво разписание, тъй като курсовете може да се взимат в удобно за вас време - през деня или през нощта. Освен това онлайн образованието осигурява допълнителни предимства на студентите, като подобрява и развива умения за писмено общуване и техническа подготовка.

Съвети за чуждестранни студенти
Повечето университети и бизнес училища имат кандидатстудентски организации, които изцяло се занимават с поддръжка на чуждестранни студенти. Те организират възможност за чуждестранните студенти да се срещат един с друг, осигуряват академична поддръжка, помагат с настаняването и разказват за културните особености на новата среда. Много е важно преди да заминете да се учите в друга държава да научите колкото се може повече за нея за да знаете максимално добре за възможните разлики в образованието и в живота. Най-важното е да сте отворени към нови изживявания и да се насладите изцяло от всяка минута на уникалното ви прекарването в чужбина като чуждестранен студент.

Научете повече Свиване