развитие MBA бизнес (на пълен работен ден до 15 месеца)

Общ преглед

Описание на програмата

 • Код по UCAS: N1T617
 • Продължителност на курса: 15 месеца
 • Начин на обучение: Пълно работно време
 • Начална дата: 24/09/2018

The Durham MBA е предназначена да ви помогне да се превърне в бизнес лидер от световна класа. С избора да учи магистратура в Дърам ще имате възможност да развиват своя стратегически, аналитично и критично мислене чрез прилагане на теоретичните концепции за глобални бизнес ситуации, както и да повиши способностите си за ръководене и управление на хора.

Персонализирайте път си

Нашата MBA програма включва комбинация от основни модули и специализирани пътеки, като ви дава възможност да развиете вашите знания, умения и способности и да се специализирате в специфични области, които са най-подходящи за вашите професионални нужди.

Път на предприемачеството
Пътеката за предприемачество има за цел да ви предостави знанията, уменията и способностите на ръководството и корпоративното предприемачество, включително възможността да създадете свой собствен бизнес. Вие също така ще имате възможност да участвате в майсторски класове, ръководени от експерти от индустрията, както и да получават 12:59 наставничество от експерти в бранша.

Консултантска пътека
Този път ще ви даде възможност да изградите вашите консултантски възможности, като разгледате критично сложността на управлението на проекти в бизнес контекст, включително планиране, мониторинг, контрол на качеството и затваряне. Вие ще проучи тънкостите на лидерство, културата, климата и мотивиране на проектни екипи. Вие също така ще имат възможност да работят в рамките на компанията, където можете да поставите вашите знания и теорията в практиката.

Технологичен път
Тъй като ролята на технологията продължава да нараства по отношение на бизнеса, този път ще подобри вашето задълбочено познаване на техниките за бизнес анализи и ще ви даде критичен поглед върху технологичните иновации. По този начин ще увеличите обхвата си от умения, за да интерпретирате резултатите и уместността им за вашата компания. Също така ще развиете способността да избирате подходящи техники, за да приложите към предизвикателствата и да разберете напълно ролята на технологията като игрален чейнджър по отношение на създаването на нови продукти или пазари.

Структура на програмата

Вие ще проучи следните основни модули

 • Счетоводство и финанси
 • Economics за Global Business
 • Водещи и управлението на хора
 • Маркетинг
 • Операции и Технологии
 • Стратегически мениджмънт
 • Упражнението в заседателната зала
 • Устойчивост, етика и климата
 • Стратегическо бизнес проект
 • International Business в контекст.

Пътека специфични модули:

 • Консултиране и мениджмънт
 • Управление на проекти

ИЛИ

 • Управление на предприемачеството и корпоративно предприемачество
 • New Venture Creation

ИЛИ

 • Технология Innovaton
 • Бизнес анализ.

International Business в Context

Като част от програмата си MBA ще посети международен бизнес в чужбина. В допълнение към лекуващия езикови курсове през цялата година, ще посетят водещи международни компании, където ще се тестват и проверяват академични бизнес подходи в глобалните компании и се научават да оценяват на комплексния характер на различните измерения на бизнеса. Това ще ви помогне да оцените предизвикателствата на глобалния бизнес, а също и да ви даде възможност да прилагат нови езиковите си умения в практиката.

Стратегическо бизнес проект

През целия си кабинет, ще си набави, изследвания и след това се получи подробен доклад за бизнес проект сте се заели с организация по ваш избор. Това консултантска дейност ще ви даде възможност да се анализира и оцени реални бизнес проблеми и прилагат знанията си, придобити в класната стая.

Заседателна зала Experience

Всеки път също има полза от дейността на Заседателна зала, която е една от най-трудните, но възнаграждаване аспекти на нашия MBA. Модулът е в реалния живот симулация на заседателната зала и ще ви даде възможност да прилагат концепциите и теориите научили по време на основните модули на реална борда на ниво мениджърски екип в международна организация. Това ще ви позволи да подобрите своите аналитични, критично мислене и стратегически управленски умения и също така ще ви даде възможност да работят в мрежа с няколко различни бизнес професионалисти да развият ключови бизнес отношения.

Бизнес развитие или Internship

Когато изучаваме през 15-месечния маршрута, вие имате избор или да проучи една нова индустрия / роля, или за ускоряване на кариерата си чрез стаж или се концентрират върху развитието на бизнеса за създаване на собствен бизнес.

Относно изискванията, ниво и степен

Моля, обърнете внимание: Процесът на кандидатстване се отваря на 1 октомври за вписване през следващата учебна година.

Какво трябва да се прилага?

 • Най-малко три години непрекъснато следдипломна работа опит в позиции демонстрира висока степен на отговорност.
 • Upper Втори клас бакалавърска степен, или международен еквивалент
 • Липса на професионални квалификации, не е непременно пречка за допускане; управленски опит също е ключово съображение за влизане нашата програма Краен MBA. В такива случаи, ние може да ви помоля да представят портфолио от доказателства, демонстриращи възможности в области като вашия опит в управлението, включително умения за критично мислене и комуникационни умения. Алтернативно може да се наложи да се осигури GMAT резултат от минимум 600 (Durham GMAT код: BBB-W0-80) добре балансирана.
 • IELTS на 7.0 или по-горе в IELTS с никакъв елемент под 6.0, или 102, или по-горе в TOEFL IBT с никакъв елемент под 23.

Такси и финансиране

 • £ 28,000.00 на година

Забележка: Таксите подлежат на преглед и се променят в съответствие с инфлацията.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Prepare yourself to compete in an increasingly international job market. Study a globally-recognised postgraduate programme at Durham University Business School

Prepare yourself to compete in an increasingly international job market. Study a globally-recognised postgraduate programme at Durham University Business School Свиване
Дърам , Oestrich-Винкел , Великобритания онлайн + 2 Още По-малко

Акредитации