Училище за управление на ЕМВА Антверпен

Общ преглед

Описание на програмата

emba

ПРИЛАГАТЕ ОНЛАЙН ТУК

За програмата

antwerp

 • Програмата Executive MBA на Antwerp Management School е предназначена за топ мениджъри на дъщерни дружества и клонове на чуждестранни компании, които работят в Русия, както и за топ мениджъри на руски компании, опериращи на европейския пазар.
 • Ние предлагаме на тези бизнесмени уникална възможност да придобият съвременни знания и практически умения в основните функционални области на управление и престижната, оригинална диплома на Антверпенската управленска школа, която е акредитирана от Международната асоциация за напреднали университетски училища ( AACSB International) и от белгийското правителство и напълно признати в страните от ЕС, без да напускат бизнеса си в Москва.
 • Програмата Executive MBA, провеждана от Училището по управление на Антверпен (AMS) в сътрудничество с Института за бизнес изследвания (IBS-Moscow), беше първата Executive MBA програма за европейска степен и диплома в Москва, а сега тя е единствената програма предлагани от западните бизнес училища в Москва, която е включена в класацията на Financial Times на топ-100 най-добри изпълнителни MBA програми в света.
 • EMBA в Москва споделя философия, цели и основни принципи на магистърската програма по мениджмънт в Антверпен в Антверпен, която остава номер едно в Белгия през последните 50 години.
 • Ние работим на руския пазар от 20 години и имаме повече от 700 възпитаници в нашата база данни.
 • Европейски стандарти за бизнес образование: нашата програма се преподава от изпълнителните професори на Antwerp Management School, най-добрите руски професори, топ мениджъри на големи руски и чуждестранни компании, които работят в Русия, изпълнителни професори на MIT (Масачузетски технологичен институт, Бостън, САЩ) Европейски и руски консултанти.
 • Съдържанието на курсовете се обновява постоянно: нови казуси, бизнес игри, бизнес симулации, интерактивни проучвания.

Уникалната част на нашата Executive MBA програма - ще бъдат съвместни модули с белгийските ръководители - три съвместни модула с участници в Антверпен Executive MBA:

 • Първи съвместен модул - Гуанджоу, Китай - "Бизнес в Китай: управленска култура, бизнес практика, международни преговори" - Университетски колеж "Линган" в университета "Сън-Ят-сен".
 • Втори съвместен модул - Бостън, САЩ, Масачузетски технологичен институт. Модулът е посветен на проблемите на управлението на операциите и логистиката
 • Трети съвместен модул - Антверпен, Белгия - Училище по управление на Антверпен "Международни бизнес стратегии",

което го прави единственият Global Executive MBA в Русия.

Мисия

Мисията на Executive MBA програмата се състои в разработването на отворени професионални топ мениджъри, които са способни:

 • Да се синтезират често противоположните мнения на мениджърите от различни функционални отдели на компанията за вземане на важно стратегическо решение за компанията;
 • Да се създаде екип за реализация на решение;
 • Да оглави екипа, да ръководи процеса на промяна и да осъществи стратегическото решение.

За постигането на тази цел считаме за необходимо:

 • да структурира практическия опит на участниците и да повиши знанията им по всички свързани с управлението въпроси;
 • да подобрят уменията си да използват тези знания в практически ситуации;
 • да се развие професионално отношение, необходимо за успешен бизнес лидер;
 • да им се противопоставят с личните им компетенции, ограничения и личност и да стимулират тяхното лично развитие, за да преодолеят свързаните с това бариери.

Executive MBA програма е насочена към де-специализация на мениджърите . Няма значение каква е бизнес специализацията на участника в нашата програма. Той може да бъде финансист, маркетолог, началник на отдел „Продажби“ или IT-специалист, оперативен мениджър или ръководител на отдел „Човешки ресурси“. След завършването на програмата, той трябва да е готов да заеме първо място в компанията и да бъде отговор на управлението на цялата компания.

emba

Какво е различно

 • Нашата Executive MBA програма е предназначена за мениджъри, които имат богат практически опит в бизнеса и имат за цел кариерно развитие на изпълнителната власт. Основната му цел е да помогне на участниците да структурират своя опит. Ето защо нашата програма - Executive MBA - е по-кратка от стандартна MBA и продължава 21 месеца.
 • Ние се стремим към "де-специализация" и подготовка на "генералисти" . Без значение от коя функционална област на управление на компанията е дошъл участникът: маркетинг, финанси, HR или логистика. След завършване на програмата той / тя трябва да е готов да стане ръководител на компанията, да разбере функционалните ръководители и да синтезира техните мнения (които често се различават) за вземане на стратегически решения. Това води до по-интегриран подход към бизнес образованието.

Нашата програма:

 • се състои не от 40 малки отделни курса, а от 11 интегрирани модула, всеки от които съответства на една от основните функционални области на управление на компанията;
 • завършва не с магистърска теза, а с екипната работа на 3-4 участници в магистърския проект - бизнес план на реален проект или предприятие, оценен от жури от професори, играещ ролята на инвеститори, които трябва да бъдат убедени да вложат парите си в проекта;
 • съдържа по-интегрирани и по-малко формализирани примери и казуси; да ги анализира изисква непрекъснато обжалване на практическия опит на участниците.
 • МВА като цяло и Executive MBA специално е западно изобретение. Западният доставчик на MBA програма служи като качествен гарант за бизнес образование. Това означава най-новите постижения в науката за мениджмънта и най-добрите съвременни практики за управление, висококачествени учебници, нови казуси и методи на преподаване, опитни професори и консултанти. И накрая, това означава престижна европейска степен и диплома. Но за разлика от програмите на МВА на други западни бизнес училища, които работят на руския пазар, където руският партньор огласява само организационните функции, в нашата програма руският компонент носи самостоятелна добавена стойност. Руските професори, консултанти и експерти, ангажирани с нашата програма, са сертифицирани от Антверпенската школа по управление, следват учебната програма на АМС и използват книги, препоръчани от белгийските ръководители. Независимо от това, в тесен и неформален контакт с професорите на AMS, руските преподаватели могат да влияят както върху съдържанието на програмата, така и върху методите на преподаване, като вземат предвид икономическите, бизнес и културните особености на Русия и по този начин правят образованието по-ефективно за руски мениджъри. Програмата съществува на руския пазар повече от 20 години и през този период създадохме уникален международен екип от професори.
 • Ученето е двупосочен процес. Невъзможно е да се постигне високо качество на бизнес обучението без активно сътрудничество с участниците. Нашите участници са хора, които търсят знания и искат да структурират и обобщят своя практически опит и са готови да работят усилено за това. Ние сме за формиране на малки хомогенни групи (не повече от 20-25 души), като внимателно подбираме кандидатите с голям практически опит в бизнеса, сериозна мотивация, високо интелектуално и образователно ниво. Нашите участници са готови да споделят своя опит и да се учат един от друг, като по този начин въплъщават основния принцип на западното бизнес образование: "Обогатяване чрез споделяне". Където е възможно (дори на сцената на окончателния магистърски проект), ние практикуваме работа в екип. Един от въпросите, които искаме да зададем по време на интервюто, е "Какво бихте донесли на екип? Каква част от вашия практически и професионален опит може да бъде интересен за другите участници?" Работата в екип помага на участниците да установят силни и продуктивни връзки, които (както казват самите участници) им помагат не само на етапа на обучение в програмата, но и в техния бизнес и всекидневния живот след дипломирането.

съдържание

structure

формат

WEEKEND форматът премахва нуждата 2-3 пъти седмично отпуск от работа за 1-2 часа по-рано, за да се улови клас и да ви предпази от постоянен стрес, свързан с изправяне в ужасяващи задръствания в Москва или пътуване в претъпкано метро (което, за съжаление, е типично за вечерен формат).

WEEKEND форматът включва часовете веднъж месечно от четвъртък до неделя.

Форматът WEEKEND изисква от Вас периодични многодневни отсъствия в офиса, което е типично за модулен формат и, за съжаление, не винаги може да бъде одобрено от Вашия работодател.

Форматът WEEKEND осигурява почти същата редовност на сесиите във вечерния формат, заедно с дълбоко потапяне в изучавания материал и общение с характерните за групата характеристики на модулен формат.

Формат WEEKEND - формат «COMBI», който съчетава предимствата на вечерния и модулен формат и свежда до минимум техните недостатъци.

emba

Изисквания за прием

 • Висше образование.
 • Най-малко 7 години управленски опит (най-малко 28 години).
 • Владеещ английски - горно-средно ниво.
 • Добре руски.

Приложение:

 • Попълнете писмено изявление
 • За да преминат тест по английски език
 • Попълнете Формуляра за кандидатстване: Заявление за участие във фирмата «уикенд», лична заявка «уикенд»,
 • Да проведе интервю с директорите на програмите

Необходими документи:

 • Писменото изявление
 • Формуляр за кандидатстване
 • Лична молба
 • Университетска диплома (копие)
 • Паспорт (копие)

Кандидатствай онлайн:

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Since its inception Institute of Business Studies (IBS-Moscow) within RANEPA has been a leader in the Russian business education market. IBS-Moscow is a collegiate business school operating an RANEPA’ ... Научете повече

Since its inception Institute of Business Studies (IBS-Moscow) within RANEPA has been a leader in the Russian business education market. IBS-Moscow is a collegiate business school operating an RANEPA’s premises in Moscow. IBS-Moscow was founded in 1988 within the Moscow State University of International Relations nationally known for strong international expertise. In 1994, IBS-Moscow transferred to RANEPA and became its homogeneous structural unit. Свиване

Акредитации

AACSB Accredited