Пълен MBA

Общ преглед

3 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Нашата магистърска програма на пълен работен ден ви предлага образование, което е както академично, така и фокусирано върху човека, развивайки вашия управленски потенциал и насърчавайки професионалния растеж.

В рамките на 22 месеца ще преживеете трансформация, основана на фазите на обучение. Програмата започва с период на интелектуален растеж, през който ще развиете умения и знания за техниките и изкуството на управлението на компания. В следващата фаза ще приложите тези знания на практика. И накрая, ще ви бъде предоставена възможността да участвате в международен учебен опит.

В IPADE ще бъдете част от глобална общност за обучение, съставена от високо талантливи млади специалисти, които ще ви предизвикат да мислите извън вашите граници. Тази общност ще ви подготви за сложните отговорности, които идват с лидерството в света на бизнеса.

Надяваме се да Ви приветстваме с нашата програма за MBA на пълен работен ден.
Ернесто Болио Барахас
Пълен MBA корпоративен директор

Защо IPADE?

Програмата MBA за пълно работно време е разработена, за да развие уменията, необходими за посрещане на отговорностите на висшия мениджмънт. Участниците ще претърпят дълбока трансформация и това обучение изисква двугодишен ангажимент за професионално и личностно израстване.

Участниците в програмата получават професионален тласък, който води до по-голяма производителност и повишаване на лидерски умения. Завършилите ИПАДЕ се отличават сред своите връстници поради силно развитата глобална бизнес визия и дълбокото си чувство за социална цел, която винаги трябва да съпътства управлението на бизнеса.

Програмата MEDE на IPADE използва Case Method и допълнителни учебни инструменти, за да осигури интензивно творческо изживяване, насочено към изграждане на умения и трансформиране на лидери.

Академична структура

Първа година

Първата година на програмата е ориентирана предимно към задълбочено проучване на различни области на управление. През този период участниците придобиват технически инструменти, необходими за отлично управление. Заедно с тези твърди умения, участниците ще научат за лидерството и работата в екип.

Летен стаж

Между първата и втората година участниците в MBA на пълен работен ден трябва да изпълнят летен стажантски проект с компания. Проектът е замислен като практически процес на обучение, в който студентите имат възможност да прилагат голяма част от наученото през първата година от програмата в реални бизнес ситуации.

Втора година

Втората година акцентира върху развитието на глобална визия, процесите на вземане на стратегически решения и други така наречени меки умения. През четвъртия триместър учениците избират измежду 40 международни бизнес училища за своя опит в международния обмен. През шестия триместър студентите могат да изберат четири избираеми курса, фокусирани върху най-новите световни бизнес тенденции.

методология

Използвайки метода на случая, участниците усъвършенстват своите управленски умения, като упражняват откриването, анализа и диагностиката на реални бизнес проблеми.

Програмата за MBA на пълен работен ден помага на участниците да развият способностите си за вземане на точни решения, упражняване на гъвкавост и разкрепостеност и изграждане на силата на характера, необходима за всяко управленско действие.

Методът Case използва академични материали (бизнес казуси), базирани на реални организационни предизвикателства, които се анализират от различни гледни точки. Този процес е разделен на три етапа: лично проучване, работа в екип и пленарна сесия, водена от експерт-професор.

Позовавайки се на случаите и придружаващите ги технически бележки, участниците придобиват необходимите знания за основите на управлението на бизнеса. Гост-лектори и гостуващи преподаватели предоставят допълнителни практически данни, опит и житейски опит.

1. Лично изследване

Участниците използват своя личен опит със ситуацията, описана за оценка на проблемите и изготвяне на план за действие.

2. Работа в екип

Екипът от участници комбинира своя личен и пленарен анализ, за да вземе решения, сякаш са съвет на директорите на компанията.

3. Пленарна сесия

Казусът се анализира с помощта на входа от целия клас под ръководството на експертен професор.

Изисквания за вход

 • Бакалавърска степен.
 • 3 години трудов стаж.
 • Умения на английски език:
  • TOEIC (най-малко 850 точки);
  • TOEFL IBT (поне 100 точки);
  • TOEFL PBT (поне 600 точки);
  • IELTS (най-малко 6,5 точки);
 • Тест за управленски умения на IPADE, GMAT (най-малко 600 точки) или GRE (най-малко 150 точки на раздел).

Процес на приемане

 1. Среща: Вашият първи контакт с IPADE: събитие, среща, закуска или обаждане по Skype (за чуждестранни кандидати).
 2. Изпит: За изпита можете да се подготвите с нашия онлайн курс. Попитайте екипа за прием за подробности (не забравяйте да попълните „Електронно заявление“).
 3. Интервюта: Интервюта с директори на програмата (не забравяйте да носите вашата документация).
 4. Комитет: Приемната комисия ще реши дали сте приета или не и ще получите писмо, за да ви уведоми резултатите.
 5. Записване: След като бъдете приети, трябва да платите таксата за записване, за да си осигурите мястото и да кандидатствате за стипендии и финансова помощ.
 6. Стипендия и финансиране: Можете да започнете да кандидатствате за стипендии и финансиране. Поискайте информация от екипа за прием.
Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integri ... Научете повече

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integrity, social responsibility and global vision. Свиване
Мексико сити , Монтерей , Гуадалахара + 2 Още По-малко

Акредитации