Нанянг стипендианти MBA

Общ преглед

2 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

FMBA Nanyang Technological University

Nanyang Fellows MBA е изключителна програма на пълен работен ден за висши ръководители от публичния сектор, които искат да получат дълбоки глобални бизнес знания и азиатски познания.

Програмата стартира през 1998 г. от д-р Тони Тан, тогава вицепремиер на Сингапур. Всяка година малка и подбрана група от около 25 участници от публичния сектор на континентите се присъединява към програмата за пътешествие на задълбочено и интензивно обучение.

Общ преглед на програмата

Едногодишна програма на пълен работен ден за висши ръководители от публичния и частния сектор, MBA Nanyang Fellows предлага академично строг учебен план, който се занимава с най-подходящите глобални икономически и управленски тенденции и ръководните предписания, които обхващат най-доброто от Изтока и Запада ,

Програмата съчетава разнообразни академични методи, за да осигури интерактивно и задълбочено обучение. Стипендианти на Нанянг учат чрез динамични лекции, основни сесии с ръководители на индустрията и правителството, индивидуални и екипни проекти, партньорско обучение, обучения в чужбина и метод на казус.

Разработена от Harvard Business School, методологията на казуса е широко използвана в образованието на изпълнителите. Използвайки тази методология, Nanyang Fellows изострят своите умения за вземане на решения и аналитични анализи, като изследват автентични бизнес сценарии и защитават своите препоръки пред групата.

Международен формат

Годината на пътуването на лидерите ще бъде допълнително подобрена от международния сегмент на програмата. Задълбоченото обучение в две световно известни институции в САЩ - Калифорнийския университет, Бъркли и Уортън училището на Университета в Пенсилвания дава възможност на стипендиантите от Нанянг да обединят най-доброто от Изтока и Запада. Те разделят стипендиантите на Nanyang и им дават конкурентно предимство за изостряне на техните стратегически управленски и лидерски перспективи, уверено ги придвижвайки нагоре по кариерната стълбица.

Защо Nanyang стипендианти MBA

Жилищна програма в САЩ

Обучението започва в Сингапур, в Nanyang Technological University, и продължава по-късно в два университета в Съединените щати: UC Berkeley и The Wharton School от University of Pennsylvania.

Мисия за чужбина на бизнес проучване

Ключова част от обучението се провежда в чужда държава за задграничната мисия за бизнес проучване (BSM). BSM предоставя на стипендиантите от Nanyang възможност да преодолеят теорията с практиката чрез изучаване на конкретна тема или проблем и провеждане на казус в избраната страна.

Семинари за бизнес лидерство

Програмата MBA на Nanyang Fellows включва поредица от семинари за бизнес лидерство, където участниците получават привилегирована информация от опита на топ азиатски и международни изпълнителни директори и бизнес и правителствени лидери чрез диалози за затворени врати.

Проект за консултации на живо (LINC)

Като основен камък на MBA на Nanyang Fellows, участниците се впускат в LiNC; консултантски проект за прилагане на наученото по бизнес проблем в реалния свят. С насоки от опитни преподаватели и прилагайки всичко, което са научили по време на програмата, участниците ще действат като консултанти или експерти в областта на домейна за справяне с проблемите, идентифицирани в индустриалния проект, натрупвайки се в предоставянето на окончателен доклад и презентация на компанията-спонсор. Чрез такава възможност за учене в опит участниците ще могат да затвърдят своето обучение чрез практически практически възможности.

Облигации през целия живот

В края на предизвикателното пътуване, Nanyang Fellow е възнаграден с твърда концептуална основа и практически познания за бизнес модели, които обхващат най-доброто от бизнес и източните и западните бизнес практики, чувствителни към културното многообразие на бизнес отношенията в глобална среда. Освен това ще установите трайни приятелства с други ярки и динамични лидери, както от развитите, така и от развиващите се икономики.

Прием

Програмата MBA на Nanyang Fellows привлича само най-добрите таланти. Като такива, ние сме силно избирателни в привличането на хора да бъдем част от тази програма. Въпреки че търсим лидерски потенциал, силна академична способност и добри лични качества (етика, почтеност и социална отговорност), ние също се опитваме да осигурим добро разнообразие от фонове, които да добавят към богатството на тази програма.

Изисквания за прием

  • Добра бакалавърска степен
  • Най-малко 8 години управление или старши професионален опит
  • Демонстрирано владеене на английски език и добър резултат в TOEFL или IELTS (за международни кандидати, чиято среда на обучение не е на английски език на третично ниво)
  • Препоръка от изпълнителния директор на вашата организация или еквивалент, когато е приложимо

Интервюта

Кандидатите, включени в кратък списък, ще бъдат поканени на интервю за прием. Интервюто може да се проведе онлайн или в университета. Това интервю ще ни помогне да разберем по-добре вашата кандидатура и да преценим дали сте подходящи за програмата.

Потенциал за лидерство

Програмата MBA на Nanyang Fellows е за бъдещи лидери и искаме да гарантираме, че всички участници имат доказан лидерски потенциал. Ние внимателно ще оценим вашия лидерски потенциал чрез есета за кандидатстване, отзиви на реферите и резултатите от интервюто.

Силна академична способност

Търсим кандидати, които имат силно доказано академично представяне, тъй като интелектуалните изисквания на тази програма са строги и изискват отлични аналитични способности и добри комуникационни умения. Освен доброто академично представяне, ще разгледаме и вашите резултати от GMAT (ако има такива) и TOEFL, за да оцените вашите академични способности.

Характер и лични качества

Като бъдещ лидер очакваме от вас най-високите нива на лична цялост и характер. Тъй като вие ще се обучавате и работите в тясно сътрудничество с други стипендианти, ние очакваме качества на взаимно уважение и гражданско благоволение, както и истинското желание да споделяме и да допринасяме за обществото и сътрудничеството в общността, насърчавайки другарството и насърчавайки приятелството и добронамереността сред всички.

Опит на участниците

Програмата за MBA на Nanyang Fellows на пълен работен ден служи като добре дошла събота за заети ръководители, които отнемат една година от работа, за да размишлят, подмладят и се впуснат в интензивно, но обогатяващо учебно пътуване.

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Научете повече

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Свиване