Международна MBA (Пълно работно време)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Нашите MBA са официално признати сред най-добрите на глобално ниво от Eduniversal

Топ 100 - Глобална класация

Untitled-design-e1568644888192.png

Деловият свят и много динамичната и силно конкурентна текуща ситуация на икономическа несигурност изискват квалифицирани специалисти със солидни познания в различни области на управление и освен това с лични и професионални умения, като универсалност, адаптивност, размисъл, решителност и креативност. Международна MBA е мениджърската програма за обучение по мениджмънт par excellence, която обучава своите участници да достигнат отговорни длъжности в компанията чрез придобиване на управленски умения, необходими за управлението на компании и институции. Като такова, освен обучение по мениджмънт, MBA гарантира признаване от цялата бизнес общност.

Международната MBA е разработена така, че участниците да могат да подобрят и увеличат знанията си в областта на бизнес управлението и администрацията, да работят с основните инструменти за управление и да засилят своите управленски умения и компетенции. Всичко това е обогатено от възможностите за работа в мрежа с другите участващи професионалисти, нашия преподавателски състав и професионалистите, поканени на нашите конференции, дискусии и дейности, които са от решаващо значение за засилване на професионалното позициониране.

58949_MBA.jpg

Защо да учим в Рим

 • Най-добрият опит в образованието във вечния град

Люлката на цивилизацията и родината на безценно културно и художествено наследство, Рим е най-доброто място за живеене с преживяване с висше образование; възползвайте се от многото красиви места и обогатяващи инициативи, предлагани от римския пейзаж, и се научете в един от най-плодотворните центрове на производството в Италия.

 • Винаги нарастваща бизнес екосистема

С повече от 650 000 компании, регистрирани в региона и повече от 1 000 нови стартиращи фирми на територията на града, нарастващ процент на предприятията от 1,81% само през миналата година, италианската столица е вторият град по брой на нов бизнес на национално ниво ниво.

 • Няма бизнес, който да не можеш да намериш

От мода до храна и напитки, от изкуства до туризъм, Рим е родното място на множество известни предприятия и дейности на произведени в Италия продукти и услуги, всички от които оперират в бизнес секторите, разгледани в училищните програми: аспект, който позволява на учениците да изпитат от първа ръка реалността, до която целят да имат достъп.

 • Учете в Рим, опитайте навсякъде

Чрез фирмените посещения и учебни турове, организирани от Rome Business School , ще имате възможността да се свържете с известни в цял свят институции и известни компании, да се запознаете с различни професионални среди и да разширите мрежата си. Нашето училище също предлага възможност за участие в стажове в Италия и чужбина, в престижни и успешни компании.

структура

 • 6 месеца интензивен курс
 • 6 месеца, посветени на бизнес плана
 • Фирмени посещения и гост лектори
 • Семинари и събития
 • Възможности за работа в мрежа и кариерни услуги
 • Програма за меки умения
 • Обучение на открито

Съдържание на Международната MBA

Международен и търговски мениджмънт

 • Бизнес, правителство и международна икономика
 • Управление на маркетинга
 • Управление продажби

Управление на хора и проекти

 • Интелектуален капитал и управление на таланти
 • Управление на проекти

Стратегически ресурси

 • Финанси за вземане на решения
 • Управление на веригата за доставки
 • Контрол на управлението
 • Технология и управление на операциите

Бизнес лидерство в глобалната ера

 • Стратегическо управление
 • предприемачество
 • Международен бизнес

Бизнес план

Тезата за MBA е централното ядро на програмата и притежава статуса на курс по себе си. На този курс групата проектира и разгръща бизнес план въз основа на една от двете възможности: теоретичен изследователски проект, свързан с всеки аспект на бизнес организацията; или функционален оперативен план, базиран на реална компания и ситуация. По време на целия курс, като вземете предвид глобалната сцена и пазарната ситуация, трябва да вземете предвид влиянието на всяка функционална област върху жизнеспособността на компанията, да проектирате бъдещата бизнес стратегия и да приложите подходящи политики във всеки отдел, за да постигнете целите си както в краткосрочен план и дългосрочен план.

По време на курса са представени насоките за разработване на този план и формиране на работни групи. Освен това ще имате достъп до личен учител и виртуална класна стая в онлайн кампуса.

Цели

 1. Развитие на уменията и техниките, необходими за провеждане на изследователски проект.
 2. Увеличаване на капацитета за решаване на проблеми в непозната среда в контексти, свързани с предприемачеството и бизнеса.
 3. Интегриране на знанията, които сте придобили от Учителя.
 4. Съвместна дейност. Разбиране на динамиката на ролите и производителността във връзка с изследванията.

Обучение на открито

Изключително обучение, разработено чрез практически и динамични дейности, които създават синергии и сплотеност между участниците.

Кариерни услуги

Rome Business School подкрепя своите студенти дори извън академичната среда, като им предоставя насоки и помощ при разработването на силен професионален профил, който отразява най-търсените компетенции на настоящия пазар на труда. По-специално училището предлага следните услуги на записаните ученици:

 • Подкрепа в управлението на интервюта за работа
 • Безплатен преглед и включване на автобиографията на ученика в базата данни на Rome Business School и неговото разпространение до фирми, организации и ловци на глави, принадлежащи към международната мрежа на училището;
 • Мрежови срещи с международни мениджъри, професионалисти и собственици на бизнес
 • Персонализирана услуга за търсене и маркиране на най-добрите възможности за работа в Италия и чужбина

Единствен вид изживяване: Bootcamp по целия свят

Меценирайте вашите предприемачески умения и ги изпробвайте с крайното предизвикателство: Ексклюзивният Bootcamp в Rome Business School в Барселона, организиран в партньорство с EAE Business School, и в Ню Йорк, в партньорство с университета Пейс, два красиви града начело на иновациите и сред най-продуктивните стартиращи екосистеми.

Усъвършенствана програма, създадена да ви изправи лице в лице с реалистични бизнес сценарии за решаване и да ви осигури практически начин на обучение и развитие на умения. Всичко с професионалната подкрепа на преподавател от най-добрите работещи компании!

Степен на разположение

В края на магистратурата 96% от студентите получиха стаж в международно известни компании като:

121983_ScreenShot2019-09-30at12.59.53PM.png

Процес на прием и завършване

Процесът на приемане има за цел да провери дали кандидатът може да присъства на капитана. Академичната история на кандидата, предишният опит в темите, обхванати от Учителя и мотивацията, ще бъдат въпроси на оценяването.

След като бъде изпратено, заявлението ще бъде оценено от академичния комитет на Rome Business School . За да се гарантира годността на приложението, е важно да се достави цялата необходима документация.

Стипендии

Според индивидуалния профил, опит и доказана мотивация, кандидатът може да получи стипендия, покриваща част от общата такса за обучение (до 20%). Допустимостта до евентуална стипендия ще бъде определена от академичния комитет на Rome Business School по време на оценяването на кандидатурата.

Предлагат се стипендии за всички дидактически формули.

Такса за обучение

Таксата за обучение за този магистър е: 16.000 евро

Може да се плати:

 • на вноски
 • в едно решение (тази опция предоставя на студента 10% отстъпка от общата сума на таксата за обучение)
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Научете повече

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Свиване