Международен MBA

Общ преглед

Описание на програмата

Business

Защо The Lisbon MBA International?

The Lisbon MBA International е 1-годишна интензивна програма, изградена, за да ви даде управленските компетенции, необходими за днешния глобален бизнес свят.

Нищо не се променя по-бързо от самата промяна. Това означава, че мениджърите трябва да бъдат подготвени да реагират на различни промени, протичащи на различни етапи.

Днешните проблеми са различни от тези, които сте били помолени да решите вчера, както и решенията! Ще трябва да владеете и комбинирате различни умения, да бъдете креативни и приспособими. Накратко, ще се нуждаете от цялостно бизнес обучение, където ще можете да развиете своите познавателни, изпълнителни и емоционални умения.

Има няколко причини, поради които трябва да разгледате The Lisbon MBA :

СЪВМЕСТНА СТЕПЕН КАТОЛИКА

The Lisbon MBA е съвместно предприятие между двете най-добри бизнес училища в Португалия - Каталица-Лисабон и Нова SBE. И двете училища бяха разгледани под 30-тото най-добро европейско бизнес училище от класацията на Financial Times 2018. След дипломирането си, нашите студенти получават диплома за MBA от двете училища и имат възможност да получат магистърска степен по "бизнес администрация". ,

ПАРТНЬОРСТВО С MIT SLOAN:

Вземете уроци и развийте нови мрежи в MIT Sloan School of Management по време на едномесечно потапяне в Бостън. Вие ще имате достъп до професорите на MIT, плодотворните библиотеки и учебните центрове, докато провеждате курсове, специално фокусирани върху глобалните проблеми в управлението. Освен това членовете на факултета MIT посещават нашия кампус, за да преподават специални курсове и семинари. След дипломирането си, студентите имат достъп до MIT Affiliate Status.

УЧЕНЕ НА ДЕЙСТВИЕ:

След курсовете за магистърска степен по бизнес администрация, завършете двумесечен период на обучение, отговарящ на вашите кариерни стремежи в Португалия или в чужбина. Можете да кандидатствате за проект за лято в компания, да бъдете част от консултантска група в международна лаборатория или да започнете предприемаческото си начинание чрез Startup Lisboa.

СОФТИВНИ УМЕНИЯ

Целта на петъчния форум е да ви даде възможност да използвате потенциала си и уменията си да живеете бъдещите си ръководни роли по гъвкав и приспособим начин. Работните срещи в петък форум ще ви позволят да осъзнаете своята идентичност, убеждения и навици, да осъзнаете начина, по който ви подхождат, когато трябва да се справите с предизвикателни контексти и ситуации, и да ви предостави инструменти, концепции или просто „извън преживявания, които ще хранят собствения ви избор по отношение на това кой сте и кой искате да стане лидер. Сега и в бъдеще вие ще бъдете собственик на собствения си живот и процеси на промяна.

ГЛОБАЛНИ РАБОТНИ МЕСТА 2017 ФИНАНСОВИ ВРЕМЕ:

The Lisbon MBA международен международен университетски университет се счита за 21-ия най-добър в Европа, 80-о място в света и 1-ви в световен мащаб в категорията „Международен опит в курса”, според класацията 2018 Financial Times Global MBA.

ВРЪЗКА С КОРПОРАТИВНИЯ СВЯТ:

Една от основните цели на нашия Център за управление на кариерата е да разшири обхвата на възможностите за кариера, които са ви отворени. За да постигнем това, непрекъснато развиваме контакти с корпоративния свят. Корпоративни сесии за съвети, Закуски с изпълнителни директори, Mock интервюта, alt = "Конкурс за бизнес казуси, консултантски проекти и стажове са някои от инициативите, които можете да изпробвате като студент. В края на магистърската програма ще имате изградена мрежа от контактите, които ще бъдат ключови за управлението на кариерата през целия живот.

ИЗУЧАВАНЕ

Романтичната и оживена португалска столица ще бъде вашата база в продължение на няколко месеца от програмата ... С вкусна храна, фантастично време и приветливи хора, отпускането на почивка от работата в клас ще бъде лесен. Добре дошли в Лисабон!

BOUTIQUE MBA CONCEPT:

The Lisbon MBA курсове са малки, за да се максимизира ученето и да се създаде много интимна класна стая, където студентите да си взаимодействат и да се учат от най-добрите преподаватели, но също така изграждат по-силни връзки и мрежи между колегите си, персонала на MBA и корпоративните гости, поканени на класове и събития. Бъдете част от тази уникална концепция. Местата са ограничени, затова започнете да кандидатствате още днес!

Business

Програма МВА

1-ви и 2-ри УСЛОВИЯ: ОСНОВНИ КУРСОВЕ (JAN TO MAY)

От януари до май ще се съсредоточите върху основните умения и познания в международната бизнес администрация чрез курсова работа по маркетинг, организации, икономика, стратегия, счетоводство и финанси.

Също така ще използвате този период, за да започнете пътуването си на самооткриване и развитие по време на форумите в петък.

За да изградите основата за постигане на вашите цели в кариерата, ще присъствате на няколко семинара и ще работите с нашия Център за управление на кариерата.

Ние също така вярваме, че за да станем истински световен лидер и да се състезаваме на международно ниво, освен че владеем английски, е много важно да имаме компетенции на други езици и поради тази причина изискваме до края на програмата нашите студенти имат поне основни практически познания по втори език, различен от английския. За чуждестранни студенти, ние предлагаме уроци по португалски, които са фантастичен начин да научите този език, който е първият най-широко разпространен език в южното полукълбо и един от най-говоримите езици в света.

Португалски класове

Наред с вашите основни курсове, по време на 1-ви мандат ще имате възможност наистина да се потопите в португалската култура и да посещавате уроци по португалски език (средно или начално ниво), като част от таксите за обучение. Тези часове се провеждат следобед три пъти седмично и не са задължителни.

Индукционна седмица

През първата седмица ще има задължителни дейности като част от програмата за управление на кариерата, която ще се проведе в следобедните часове.

3-ти СРОК: MIT IMMERSION (ЮНИ)

В продължение на четири седмици през месец юни ще се занимавате с глобални проблеми в управлението и технологичните иновации в Училището по управление на Слоун. Докато сте в кампуса на MIT, ще имате възможност да опознаете градовете Кеймбридж и Бостън и да опитате живота в MIT. Вие също ще имате възможност да взаимодействате с напълно различни методи на преподаване, както и да се срещнете с иновативни компании в района.

УЧЕНЕ НА ДЕЙСТВИЕ: ЛЕТЕН ИНТЕРНЕШЪН, МЕЖДУНАРОДНИ ЛАБОРИ ИЛИ ЦЕНТЪР ЗА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО (ЮЛИ ДО АВГУСТ)

През юли и август ще интегрирате това, което ние наричаме път за учене на действие: ще се свържете и практикувате това, което сте научили с реални проекти и компании, за да обслужвате най-добре вашите професионални амбиции.

Летен стаж:

Да придобиете опит от реалния свят и допълнителни мрежови възможности в една компания или организация във вашата област на интереси. Нашият Център за управление на кариерата ще работи с вас индивидуално, за да определи правилния стаж за вас и да изпълни вашите цели в кариерата.

Международна лаборатория:

Ако вместо това търсите международна интеграция на бразилски, китайски или мексикански пазари, тогава ще бъдете интегрирани в лабораторията Португалия-Бразилия, Португалия-Китай или Португалия-Мексико. Този двумесечен опит обединява студенти от The Lisbon MBA , Университета в Фудан в Шанхай, Insper в Сао Пауло или EGADE в Мексико, които ще работят по проект за истинска компания.

Център за предприемачество:

Ако имате амбиции на предприемача и искате да започнете собствена компания, предприемачеството ще ви предложи възможност да изследвате предприемачески идеи и да развивате практически предприемачески умения, като се възползвате от многобройните възможности за обучение, събития в мрежа от компании от областта и специализирани треньори с колеги. предприемачи.

4-ти и 5-ти УСЛОВИЯ: УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗНАНИЕТО И ФОКУСА ВЪВ ВАШИТЕ ЦЕЛИ (SEP TO DEC)

Връщайки се в Лисабон в края на август, ще имате възможност да се съсредоточите върху конкретна област на управление или да разнообразите уменията си, като изберете курсове по избор. Освен това ще имате интегриран курс, който ще ви позволи да избирате между работа по проект за консултации на живо или разработване на собствен бизнес план. Тези избори ще ви доближат по-близо до целите на кариерата си, ще работят и подобряват много специфични умения и таланти. Центърът за управление на кариерата ще работи с вас за разработване на перфектна стратегия и ще ви даде последното обучение, за да постигнете кариерните си планове.

Вашето лидерство и личностно развитие ще продължат през серията от форума в петък.

Петият термин ви носи и алтернативния конкурс за бизнес казуси, където ще работите в екип за решаване на проблем в реалния живот на организация с шанс за специални награди. Предишни бизнес казуси дойдоха от EFACEC, Grupo Pestana, UNICRE, Saphety , EDP, PT, Novabase, ES Контакт, Sportzone.

 • АКАДЕМИЧНА УЧЕБНА ПРОГРАМА. Програмата представя иновативна учебна програма, стимулираща строг анализ, използване на умения за емоционална интелигентност, социално отговорно поведение и практическо обучение. Учебен план, който е мост между академичните среди и корпоративния свят, между теорията и практиката.
 • Петъчен форум. Ние вярваме, че вашият опит с МВА трябва да бъде пътуване на самооткриване, както вътре, така и извън класната стая. Нашият форум за петък ще ви позволи да изследвате своите таланти и умения по най-креативни и нестандартни начини.
 • MIT ИМЕРСИЯ. Чрез нашето партньорство с MIT Sloan, The Lisbon MBA International ви дава възможност да откриете културата и бизнес практиките на бързо развиващия се североизток от САЩ.
 • Управление на кариерата. Основната цел на Центъра за управление на кариерата е да помогне на учениците да разберат, идентифицират и постигнат целите си в кариерата. Ние работим заедно, за да разширим обхвата на възможностите за кариера, които са отворени за студентите, и разработваме работни срещи и дейности, които имат за цел да дадат на студентите всички необходими инструменти за управление на кариерата през целия живот.

MBA

The alt = "ПРОЦЕС НА ПРИЕМАНЕ НА МВА

В практиката това означава, че кандидатурите се получават през цялата година, а екипът ни за прием пристъпва внимателно на всяко заявление.

Процесът на приемане включва следните стъпки:

 1. Подаване на формуляр за кандидатстване
 2. Анализ на приложенията
 3. Лично интервю
 4. Допускане

Кандидатите с висок потенциал се канят за интервюта около 2 седмици след подаването на заявленията си.

Лисабонските алтернативни решения се изпращат в рамките на 1 седмица след личното интервю.

ТАКСИ ЗА ОБУЧЕНИЕ

The alt = "MBA като инвестиция

Изборът за участие в качествена алтернативна "MBA програма изисква значителна инвестиция на време и пари. Обучението по мениджмънт, развитието на лидерството, работата в мрежа и международните възможности, предлагани от Лисабонската алтернативна програма" Full-time MBA "ще се окаже безценно предимство както напредвате в кариерата си.

Таксите за обучение по Лисабонската алтернативна програма "MBA International Full Time 2020" възлизат на 38 000 евро. Тази инвестиция включва курсове, задължителни случаи и други образователни материали, както и полети и общи помещения в MIT, Бостън. учебници, разходи за живот и визи.

След завършване на магистърска степен по бизнес администрация, нашите студенти могат да придобият магистърска съвместна степен чрез разработване и защита на проектна работа под ръководството на един професор.

Prodigy Finance е алтернатива за финансиране на програмата. Неговият иновативен модел предлага заеми, финансирани от възпитаници с конкурентни цени за над 150 националности на студенти.

СТИПЕНДИИ

Съществуват и редица стипендии, които да ви помогнат да финансирате Лисабонската алтернативна програма.

Освен специфичните изисквания на някои стипендии, ние ще вземем под внимание академичните и професионални качества на кандидатите, способността да допринасяме за програмата и, също така, осъществимостта на техните кариерни цели след alt = "MBA".

КЛЮЧОВИ ФАКТИ

ПРОГРАМА: Лисабонският алтернативен пълен работен ден 2020

Подходящ за: Професионалисти, които желаят да спрат 1 година и да се посветят изключително на alt = "MBA програмата.

Изисквания:

 • Минимум 3 години професионален опит (на пълен работен ден)
 • Бакалавърска степен във всяка област
 • GMAT или GRE
 • Доказателство за владеене на английски език

Продължителност: 12 месеца

местоположение:

 • Кампус Católica-Lisbon и Campus Nova SBE в района на Лисабон, Португалия
 • MIT Sloan School of Management в Бостън, САЩ

Такса за обучение: 38 000 евро

Срокове за кандидатстване

 • 30 септември 2019 г. (1-ви кръг)
 • 8 ноември, 2019 г. (2-ри кръг)

разписание

 • От понеделник до четвъртък от 9:30 до 12:45 часа. Понякога учениците също имат часове в следобедните часове.
 • По петък през целия ден.

условия

 • 1-ви мандат: януари-март
 • 2-ри март: април-май
 • 3-ти срок: юни
 • Действие: юли-август
 • Четвърти мандат: септември - октомври
 • Пети мандат: ноември-декември

Избираеми курсове: Четвърти и Пети Условия

Управление на кариерата: Подкрепата се предоставя през цялата година

Последна актуализация Ян. 2019

За учебното заведение

The Lisbon MBA is a joint-venture between Católica-Lisbon and Nova SBE – two leading business schools in Europe. This partnership includes a two-year Executive part-time MBA and an International full- ... Научете повече

The Lisbon MBA is a joint-venture between Católica-Lisbon and Nova SBE – two leading business schools in Europe. This partnership includes a two-year Executive part-time MBA and an International full-time MBA, in partnership with MIT’s prestigious Sloan School of Management. Свиване