Международен магистър по бизнес администрация

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

ZIBS е глобално и иновационно ориентирано бизнес училище, което се възползва от и подкрепя разширяващата се роля на Китай в новата световна икономика. ZIBS развива висши мениджъри и бъдещи бизнес лидери с интердисциплинарна перспектива, изграждайки междукултурни бизнес умения, за да процъфтява в постоянно променящата се глобална икономика.

Нашата международна програма MBA е посветена на напредничави лидери, които могат да предвиждат и прилагат оригинални бизнес концепции. Учени и студенти с различен произход се възползват от средата за съвместно обучение, научните изследвания от световна класа и академичната теория, която е интегрирана с бизнес практиката.

Корпоративна поддръжка

Zhejiang University International Business School има удоволствието да си партнира с Ant Financial, водеща световна технологична фирма със седалище в Ханчжоу, провинция Жеджианг.

Като стратегически поддръжник на програмата iMBA в ZIBS, Ant Financial предоставя достъп до експертни знания и корпоративни изпълнители, които помагат да се гарантира съответствието на програмата с нуждите на бизнес общността и уникални познания за развитието на технологиите, които трансформират начина, по който правим бизнес в световен мащаб. Чрез това партньорство студентите, записани във формат iMBA на пълен работен ден, също имат възможност да се включат в професионален проект като формална част от програмата, задълбочавайки своя професионален опит.

134961_pic5.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134961_pic5.jpg" />

Структура на програмата

В ZIBS ние култивираме висши мениджъри и бъдещи лидери с глобална визия, социална отговорност и иновативно предприемачество. Програмата гарантира, че студентите усвояват солидни основополагащи теории, ефективно лидерство, интердисциплинарна визия и междукултурни бизнес умения, които ги подготвят да се справят с предизвикателствата на все по-сложна бизнес среда.

Програмата iMBA се предлага в два различни формата:

формат език продължителност Опит в компанията местоположение път
Задочна форма (за китайски и чуждестранни студенти) Основно на английски език, допълнен от двуезична инструкция 2,5 години Индивидуални професионални проекти Международен кампус Haining с разширение до Шанхай и Хангжу Два пъти месечно през почивните дни (петък-неделя)
Пълен работен ден (само за международни студенти) Английски 2 години Изживяване във фирмата след приключване на програмата. Международен кампус Haining с разширение до Шанхай и Хангжу Интензивни модули всяка седмица

Завършилите програмата iMBA ще получат дипломата за магистър по бизнес администрация на университета в Жеджианг.

Програмна схема

Избрана серия от курсове, които са избрани и проверени от ZIBS, могат да се провеждат онлайн. Официалният учебен план се допълва от лекции за гости и уебинари, които дават допълнителна информация за актуалните бизнес тенденции и най-добрите практики. И за формите за непълно работно време и за пълно работно време учебната програма е съставена от три основни елемента на курса: необходима курсова работа, основни предмети и избираеми.

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134965_pic4.png" />

Акценти на програмата

Трансгранично образование

Сътрудничи с най-добрите университети извън Китай, програмата предлага възможности за глобални класни стаи и позволява на студентите да изнасят кратки курсове или лекции в чужбина, за да развият способността си да анализират бизнес въпроси и предизвикателства от международна гледна точка.

Международен факултет

Чрез сътрудничество с партньорски университети в световен мащаб, ZIBS привежда водещи световни професори, учени и експерти от индустрията в класната стая, за да създаде наистина международен факултет, който съчетава теорията и практиката.

Корпоративни връзки

За да се гарантира приложимостта на курсовата работа на iMBA за предизвикателствата, пред които е изправена съвременната все по-сложна бизнес среда, корпоративната подкрепа предоставя възможности за практически обмен с професионалисти и експерти в техните области. Партньорството с Ant Financial дава на ZIBS и неговите студенти дълбоко ниво на достъп до съвременните практики. Освен това гост-лектори от индустрията често са поканени в кампуса за дискусии и обмен.

Международна студентска среда

Програмата iMBA предоставя уникална среда за учениците да се учат един от друг. Чрез както в клас, така и след класове, студентите ще имат възможност да развият своите умения за междукултурна комуникация, да установят свои собствени международни контакти и да проучат потенциалните възможности за сътрудничество. International Campus предоставя идеална настройка за глобална връзка.

Опит в компанията

Програмата активно насърчава практическото сътрудничество с водещи местни и международни фирми. Тя насърчава студентите да разширят професионалните си възможности и да приложат своите MBA обучения в реални, практични ситуации.

Езикови курсове (за чужди езици)

Форматът на iMBA на непълно работно време предоставя възможности за обучение на английски език, за да помогне на студентите да усвоят по-добре съдържанието на програмата, да изразят своите идеи и да обменят мнения на английски език и да се възползват изцяло от предимствата на международните двуезични курсове за преподаване. Форматът на iMBA на пълен работен ден предоставя възможности за обучение в Китай, за да помогне на студентите да се възползват изцяло от опита и възможностите си в Китай.

134962_pic1.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134962_pic1.jpg" />

Информация за прием: Чуждестранни кандидати

Квалификация на приложението

 • Притежавайте бакалавърска степен или еквивалент със съответен работен опит
 • Минимум 2 години трудов стаж
 • Няма изискване за китайски език

Процес на кандидатстване и необходими документи

 • Кандидатствай онлайн
 • Изпратете следните подкрепящи документи по пощата (* документите, изпратени за заявление за MBA, няма да бъдат върнати)
  • Подписан формуляр за кандидатстване със снимка (бял фон, размер 35 мм х 45 мм)
  • Копие на валиден паспорт (страница със снимки)
  • Оригинално или нотариално заверено копие от най-висока степен
  • Официални преписи за всяка притежавана степен
  • Официален доклад за TOEFL или IELTS (ако е приложим) (Код на отдела за GRE: 4741 / Код на отдела за TOEFL C603)
  • Доклад за оценка на GMAT (ако има такъв)
  • Работен опит и длъжностна характеристика
  • Лична декларация (минимум 1500 думи) на английски или китайски
  • Пълна автобиография и две референтни писма с подпис и информация за съдиите (един академичен и един професионалист)
  • Получаване на превод на таксата за кандидатстване (800 RMB)
 • Интервюта: Приемната служба на ZIBS iMBA ще въведе кандидатите в кратък списък и ще определи кой ще бъде интервюиран. Интервютата ще се провеждат лице в лице или чрез видеоконференция.
 • Свържете се с членовете на ZIBS, преди да кандидатствате онлайн и ние ще ви помогнем при всяка нужда от помощ.
 • Меките копия за всички документи за кандидатстване трябва да се изпращат на zibs-imba@intl.zju.edu.cn
 • Печатът на хартиен носител трябва да бъде публикуван на следния адрес:
  • iMBA Program Team, Rm. 405, Изграждане на изкуство и наука, Zhejiang University International Business School .
  • 718 Road Haizhou Road, Хайнинг, провинция Жеджианг, Китай 314400,
  • +86 571 87572607/2601/2711

ZIBS стипендия за първа година (20000-40000 RMB)

Стипендията за първи курс на ZIBS е създадена, за да възнаграждава хората с изключителен глобален лидерски потенциал. Той е отворен за всички студенти от първи курс на международни курсове.

Стипендията ще се изплаща на студентите ежемесечно като надбавка за пребиваване, започваща един месец след периода на регистрация на студентите. Стипендията ще се изплаща през периода на една учебна година (10 месеца). Студентите обаче са длъжни да платят изцяло обучението при регистрация.

Указания за прилагане

 1. Попълнете формуляра за кандидатстване за стипендия за първата година на ZIBS.
 2. Изпратете меко копие на пакета си за кандидатстване, включително документи за кандидатстване и формуляр за кандидатстване за първата година за стипендия на ZIBS на адрес zibs-imba@intl.zju.edu.cn.
 3. Изпратете на хартиен носител на вашия пакет за приложения както по-горе на адрес по-долу: iMBA Program Team, Rm. 405, Изграждане на изкуствата и науката, Zhejiang University International Business School , 718 East Haizhou Road, Хайнинг, провинция Жеджианг, Китай 314400 +86 571 87572607/2601/2711

Критерии за оценяване

Офертата за стипендия ще бъде определена въз основа на кандидата: Академичен опит (70%) + Интервю изпълнение (30%)

Резултатът ще бъде обявен до края на юни, както и предвидено в писмото за прием.

134960_pic6.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134960_pic6.jpg" />

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the ... Научете повече

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the East. With a legacy of academic excellence, innovation, and entrepreneurship from China, ZIBS embraces and embodies the future. The business school prepares responsible and aspiring leaders, and the ecosystem it serves, to face the challenges of an increasingly complex global business environment. By connecting people and ideas, ZIBS shapes the future of business in the new global economic era. Свиване