Магистър по бизнес администрация

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Обмисляли ли сте да работите в бизнес, управлявате или развивате бизнес? Ако е така, тази уникална MBA ще осигури висококачествено обучение и образование, от което се нуждаете. Ще развиете професионалните умения, необходими за развитие и управление на бизнес през 21 век. Проучванията ви ще изградят фундамент от познания за съвременните професионални принципи и практика, върху които да се основавате на кариерата си.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , Румъния, ви дава уникалната възможност да развиете своя опит в областта на бизнеса, управлението и администрацията в съответствие с настоящите и бъдещите тенденции в областта на икономиката, теорията и практиката на учебните програми, информация технология и комуникация, проектиране и оценяване, осигуряващи качествени и ефективни условия за образование.

Какво ще уча

MBA предоставя възможност за избор между професионално обучение за бъдеща кариера в бизнес администрацията и по-специализиран изследователски път за тези със силен интерес към бизнес изследвания, които желаят да предприемат изследвания или да работят в сектора на бизнес администрацията.

Продължителност на обучението: 2 години, редовно обучение, 120 ECTS

Учебният план включва курсове, които предлагат обучение по теория и практика на бизнес администрацията, например: Бизнес стратегии и модели, бизнес комуникация и преговори, счетоводство и бизнес консултации, анализ на финансовите резултати, електронния бизнес, бизнес етиката и корпоративната социална отговорност, данъчното облагане, инвестиции и придобивания. , Управление на цикъл на проекти, Съвременни проблеми в областта на бизнес мениджмънта, Търговско право и посредничество, Онлайн маркетингови изследвания, Международни въпроси и глобализация, Практика в бизнес консултиране, Предприемаческа култура и бизнес развитие, Организационни промени и управление на иновациите, Управление на глобалните въпроси, Икономически научни Изследване, управление на конфликти, изследвания за окончателна теза

Кариерни перспективи

Бизнес животът е една от движещите сили в съвременното общество. Това е и най-важният работодател на пазара на труда. За щастие, вашата магистърска степен по бизнес администрация ви дава отлични възможности за успешна бизнес кариера.

След като успешно завършите магистратурата по бизнес администрация, ще имате възможност да напреднете в кариерата си в управленски професии от средно до висше ниво в организации от всякакви размери и видове както в частния, така и в публичния сектор, като например:

 • мултинационални компании, банки, пенсионни фондове и застрахователни компании (напр. като финансов анализатор)
 • компании от всички размери във всички отрасли (например като мениджър)
 • министерства (например като съветник)
 • академични институции (например като преподавател)
 • консултантски компании (например като мениджмънт или бизнес консултант)
 • стартиращи компании (например като предприемач: стартиране на собствен бизнес)

Защо да учим в Алба Юлия?

Магистърът по бизнес администрация предлага уникална възможност да завърши следдипломна степен в жизнена среда, ръководена от изследователска дейност, която се гордее със своя национален и международен статус. Възможността за опит и практическо обучение чрез стажове и практически курсове, съчетани с несравнимата възможност за работа с изключителни и всеотдайни преподаватели, предлагат на студентите да се дипломират, след като придобият уникален набор от умения и знания.

Магистърът по бизнес администрация е разработен от членовете на катедрата по икономика и бизнес администрация. Катедрата е високо оценена в Румъния с активни изследователски групи по бизнес администрация.

Красивият и исторически град Алба Юлия осигурява стимулиращ и живописен фон за вашето майсторско изживяване.

Как да кандидатствам?

Академични изисквания:

Кандидатите трябва да представят учебни документи, издадени от акредитирани / признати образователни институции, да имат добри резултати в образованието, съответно средно за учебните години най-малко 7 (седем), съответстващи на системата за оценяване в Румъния или оценката „Добър“, като случай.

Изисквания по английски език:

За признатите учебни програми, които се изпълняват на чужди езици, приемащата гимназия ще организира тест по чужд език. Лицата, които идват от страни, където официалният език е езикът, на който се провеждат курсовете, и лицата, които имат международно признат езиков сертификат, ще бъдат освободени от този тест.

Изисквания за регистрация

Международни студенти извън ЕС, които желаят да учат в специалност, трябва да спазват националното законодателство и Хартата “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Процедура за кандидатстване:

Стъпка 1 Бъдещите студенти ще изпращат редовно файловете с кандидатурите директно в “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Стъпка 2 Университетът ще направи оценка на досиетата и ще изпрати в Министерството на народното образование - Генерален отдел за международни отношения, списък с лицата, които са номинирани да получат писмото за приемане на обучение. Заедно със списъка, Университетът трябва да изпрати копие от файловете на приложенията

Стъпка 3 Генералният отдел за международни отношения ще издаде писмото за приемане на изследвания и ще го изпрати до Университета в Алба Юлия 1 декември.

Стъпка 4 Кандидатите се получават непрекъснато, като се започне от началото на юни до края на август за допускане до обучение през следващата учебна година. Писмото за приемане ще бъде издадено от Министерството на образованието до началото на всяка учебна година, т.е. на 1 октомври.

Документи, необходими за файла на заявлението:

 1. Формуляр за кандидатстване (в два екземпляра);
 2. Заверено копие от дипломата за завършване на гимназия или еквивалент - за бакалавърско обучение, надлежно подпечатано от румънското посолство;
 3. Заверено копие на бакалавърска степен или еквивалент - за кандидат-студенти или докторанти. - надлежно подпечатано от румънското посолство;
 4. Препис на записи, преведени на румънски, английски, френски или немски език;
 5. Езиков сертификат (по желание);
 6. Заверено копие от акта за раждане;
 7. Копие на паспорта, валидно най-малко 6 месеца след датата на издаване на писмото за приемане на обучение;
 8. Медицинско свидетелство (на широко разпространен международен език), което доказва, че лицето, което трябва да бъде регистрирано за изследвания, не страда от инфекциозни заболявания или други заболявания, които са несъвместими с бъдещата професия;
 9. Две снимки от тип паспорт.

обучение

Обучение за чуждестранни граждани от държави, които не са членки на ЕС, платими предварително за една учебна година:

Магистър по бизнес администрация

 • 2700 деевро на година за непредвидени студенти
 • 3 000 леи / годишно за бъдещи студенти в УЕ

записване

При регистрация кандидатите ще представят оригиналните документи от досието за кандидатстване, заверени за удостоверяване от посолството на Румъния в страната-издател или заверени с Апостил от Хага, ако предишните проучвания не са били завършени в Румъния, в държава от Европейския съюз или в съответствие със споразуменията за правна помощ, подписани между Румъния и трети страни.

Последна актуализация Юли 2019

За учебното заведение

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Научете повече

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Свиване