Магистър по бизнес администрация (MBA)

Общ преглед

Описание на програмата

Едногодишната MBA програма на INSEAD е свързана с академична строгост, невероятно разнообразие, отлични възможности за кариера и изключителна мрежа от възпитаници. Част от моята роля включва среща с нашите възпитаници от цял свят и единственото, което винаги казват за опита си в MBA е: „това беше най-добрата година от живота ни!“

С три напълно интегрирани кампуса в Европа, Азия и Близкия Изток и над 90 различни националности в класната стая, никоя друга бизнес школа не предлага подобен мултикултурен опит. Така че, ако търсите място, където няма господстваща култура, където можете да бъдете истинското си аз и където сте сред приятели: не потърсете повече, ние сме всички тези и още в INSEAD !

Ускорената учебна програма за MBA на пълен работен ден развива успешни, внимателни лидери и предприемачи, които създават стойност за своите организации и техните общности, а ние търсим интелигентни, добре закръглени кандидати, които вярват, че бизнесът може да бъде сила за добро.

Очаквам с нетърпение да получите вашата молба!

Мин Хуй Лай

Управляващ директор, MBA програма INSEAD

Ключови факти

  • 10 месеца - Продължителност на програмата
  • 29 - средна възраст
  • 6 години - среден трудов стаж
  • 680-750 - обхват на GMAT (среден 80%)
  • 90 - Националности
  • 352 - Жените съставят клас MBA INSEAD

Бъдете част от вълнуващо, динамично и разнообразно студентско тяло

Програмата MBA е вашата стъпка към постигащото бъдеще като лидер в конкурентен, глобален бизнес свят. Вярваме, че нашата мултикултурна среда, състояща се от студенти, представляващи над 90 националности и международен факултет от бизнес експерти от световна класа, е идеална за вашето професионално и личностно развитие.

Екипът на MBA Admissions търси хора с интелектуално любопитство, лични качества, които да допринесат за многото дейности на INSEAD и желание да се разгърнат в строга академична програма. Приветстваме приложения от цял ​​свят, независимо от раса, религия, пол, цвят или финансово състояние. Нашата цел е да изградим вълнуващо, динамично и разнообразно учебно тяло.128269_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Отклонение / Unsplash

Изисквания за кандидатстване

Предпоставките за допускане в програмата MBA INSEAD включват подаване на онлайн формуляр за кандидатстване и необходимата подкрепяща документация, изброени по-долу.

Онлайн приложение

Целият процес на кандидатстване се извършва чрез нашата система за онлайн кандидатстване. Можете да работите по различни раздели на приложението отделно. Моля, не забравяйте да запазите всичките си данни, преди да излезете, за да можете да се върнете на работа на тях на по-късен етап.

Поддържаща документация

Подкрепящите документи трябва да бъдат включени във вашата кандидатура и получени преди или в деня на крайния срок за кандидатстване. Вашата кандидатура няма да бъде оценена, докато всички елементи по-долу не бъдат получени в допълнение към елементите онлайн. Моля, прикачете своите подкрепящи документи чрез онлайн системата за кандидатстване.

Официален препис

Вашите преписи трябва да посочват както дипломите, така и оценките, постигнати от всеки колеж или университет, който сте посетили. Приемаме преписи на английски или френски език. Всички останали трябва да бъдат придружени от заверен английски превод. Всеки препис трябва да носи официалния печат и подпис на институцията.

Дати

Докато ние осъществяваме поетапен процес на приемане, с четири крайни срока за всеки два приема на година, в рамките на всеки кръг, кандидатурите ще бъдат преглеждани по време на непрекъснат процес на приемане. Това означава, че крайните срокове за интервю и окончателно решение, които виждате по-долу, са най-новите дати, до които бихте получили решението си, но може и по-рано. Бъдете уверени, че освобождаването на решения по-рано от публикуваните крайни срокове не влияе на нашата задълбочена оценка на заявлението. Моля, обърнете внимание, че макар конкуренцията за всеки от кръговете да е равна, колкото по-рано получавате участие, толкова повече време трябва да осигурите финансиране и да организирате логистика. Новият онлайн формуляр за кандидатстване се отваря приблизително два месеца преди всеки краен срок за кандидатстване.

Септември прием

Краен срок за пълно кандидатстване Известие за решение за интервю Известие за окончателно решение
Кръг 1 18 септември 2019 г. 18 октомври 2019 г. 22 ноември 2019 г.
Кръг 2 06 ноември 2019 г. 06 декември 2019 г. 24 януари 2020 г.
Кръг 3 15 януари 2020 г. 14 февруари 2020 г. 20 март 2020 г.
Кръг 4 26 февруари 2020 г. 27 март 2020 г. 30 април 2020 г.

Януари прием

Краен срок за пълно кандидатстване Известие за решение за интервю Известие за окончателно решение
Кръг 1 11 март 2020 г. 10 април 2020 г. 15 май 2020 г.
Кръг 2 06 май 2020 г. 05 юни 2020 г. 10 юли 2020 г.
Кръг 3 24 юни 2020 г. 24 юли 2020 г. 04 септември 2020 г.
Кръг 4 28 юли 2020г 28 август 2020 г. 25 септември 2020 г.

Инвестирайте във вашето бъдеще

INSEAD MBA носи дивиденти за целия живот, както в професионален, така и в личен план. Следването на MBA обаче е сериозен ангажимент на време и пари - инвестиция, която трябва да бъде внимателно обмислена и планирана от кандидатите.

За да разберете финансовите задължения, които са необходими, за да присъствате на програмата MBA INSEAD , проверете нашите MBA разходи

Въпреки че отговорността за финансирането на вашата година в INSEAD крайна сметка е на вас, Службата за финансова помощ на MBA може да ви помогне да планирате финансирането си за програмата INSEAD MBA.

цена

Таксите за обучение за юли клас се определят през декември всяка година. Таксите за декемврийския клас се обявяват през юни.

Таксите за обучение за прием през януари и септември 2020 г. са 87 000 евро, а приемът за януари 2021 г. е 89 000 евро. Таксите се плащат на вноски.

Таксите за обучение обхващат всички печатни учебни материали, достъп до библиотеката INSEAD , достъп до услугите на информационните технологии в университета, езиково обучение и тестване *, такси за студентски съвет, достъп до фитнес, визитки, печат и здравна застраховка.

* Приложимо само за определени езици

Кариерни възможности

Нашият глобален екип в Центъра за кариерно развитие е посветен да ви подкрепя в кариерното ви пътуване от преди да сте стъпили в кампуса до след като завършите програмата MBA.

  • 91% заети след 3 месеца
  • 78% променени кариери (сектор, страна на работа или работа)
  • 109 800 $ средна заплата (щатски долари)
  • 300 фирми, наети висшисти INSEAD
Последна актуализация Дек. 2019

За учебното заведение

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society.

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society. Свиване
Фонтенбло , Сингапур , Абу Даби , Сан Франциско + 3 Още По-малко