Магистър по бизнес администрация (MBA)

Общ преглед

Описание на програмата

Нашата програма

Ако целта ви е да преместите кариерата си и личното си развитие на нови висоти, нашата магистърска програма е за вас. Adventist University of Africa предлага програма за МВА за работещи специалисти и редовни студенти. Нашата MBA програма е за свежо мислене, иновативно лидерство, стопанисване, положително въздействие, социална отговорност, духовни и етични ценности за балансиране на професионалната компетентност. По този начин програмата МВА подчертава три от най-фундаменталните аспекти на управлението: стратегическо мислене, функционална ефективност и ефективно вземане на решения на базата на количествени и качествени данни. Всеки курс в програмата предлага възможности за развиване на умения за вземане на решения в практически ситуации.

Нашата учебна програма

Последователността на учебната програма е внимателно изработена, за да създаде класове, обосновани в традиционната теория на управлението и свързани с проблемите и тенденциите, пред които е изправено организационното ръководство днес. Той предлага интегрирана последователност от курсове, която насърчава разбирането на цялата организация, а не традиционния, специфичен за дисциплината метод. Още повече, нашите курсове предлагат гъвкавост, удобство и лесен достъп, които дават възможност на учениците да посещават курсове, където и да са. Информационните технологии са неразделна част от предоставянето на всеки курс, включително предоставянето на съдържателни материали, студентски задачи и комуникация със студентите.

Специализации по MBA

Програмата за обучение може да бъде избрана в следните области:

 • Счетоводство
 • управление
 • Информационни системи
 • Финанси
 • Управление на здравеопазването

Защо да се присъедините към програмата на МВА на АУА?

 • AUA е Chartered University;
 • Нашата онлайн програма предлага гъвкавост, удобство и лесен достъп, които ви позволяват да провеждате курсове, където и да сте;
 • АУА е модерен университет, укрепен от многообразието и ангажиран с качеството и върховите постижения;
 • АУА има добре квалифициран и специален международен факултет с богат опит в бизнеса и научните изследвания;
 • АУА предлага образователно-ориентирано образование, което подготвя завършилите да бъдат социално отговорни и етично изправени;
 • Нашите интерактивни уроци помагат на учениците да се учат от кариерата и професионалния опит на другите;
 • Нашата програма предлага семинари за професионално усъвършенстване и екскурзии, за да подобрите лидерските и управленски умения.

Обикновена магистърска програма

Ако кариерата ви не се движи достатъчно бързо или ви води в правилната посока, е време да започнете да създавате свои собствени възможности. Обикновената MBA е предназначена за хора, които искат динамична среда на магистърска степен по бизнес администрация и гъвкавост за продължаване на текущата им кариера. Учениците обикновено посещават клас от 5:30 до 20:30 часа понеделник до четвъртък с няколко неделни сесии. Програмата може да бъде завършена в рамките на 18 - 24 месеца.

Кохорта

Този уникален кохортен формат е предназначен за физически лица от корпоративния, публичния и нестопанския сектор, чиито натоварени графици не могат да им позволят да вземат вечерни или уикендни часове. Обикновено курсовете се провеждат в рамките на 11 седмици от интензивни занятия в продължение на две години. Програмата обединява забележителен кръст от професионалисти от най-високо ниво от различни части на Африка, което прави кохортата на MBA много по-богата и изгражда връзки през целия живот. Това е по-подходящо за работниците, които са спонсорирани и подкрепяни от техните организации поради фактора време. За да се приспособи към разнообразните графици за разнообразно студентско тяло, АУА предлага три годишни графици за кохортно обучение в нашия главен университет (Кения) и кампуси за разширение в Гана (Университет на долината на долината) и Южна Африка (Helderberg College).

Изисквания за прием

 • Кандидатите трябва да притежават първа степен от признат университет с минимална средна оценка от 3,0 точки (по 4,0 скала) или еквивалент. Кандидатите, чиито GPA попадат под 3.0, се оценяват и предлагат временно допускане и се наблюдават, за да се гарантира, че те поддържат минимален успех от 3,00 за първите два семестъра.
 • Освен това кандидатите трябва да имат най-малко две години професионален стаж.
 • Също така, от кандидатите се очаква да поискат от своите бивши университети и / или работодателска организация да представят две писма с препоръки (правоспособност и характер) директно на приемната служба на АУА.

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от нашия уебсайт (www.aua.ac.ke), попълнени и изпратени до Службата на секретаря, Adventist University of Africa , частна чанта 00503 Mbagathi, Найроби - Кения.

Достъпът до програмата MBA е изцяло заслуга. Целта на критериите за приемане е да се изберат лица, които са демонстрирали своята ангажираност към личен и професионален растеж.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Adventist University of Africa (AUA) is dedicated to its mission of developing and shaping leaders for Africa and beyond. Responsible and ethical leadership is one of the most critical factors for the ... Научете повече

Adventist University of Africa (AUA) is dedicated to its mission of developing and shaping leaders for Africa and beyond. Responsible and ethical leadership is one of the most critical factors for the transformation of Africa. Свиване