Магистър по бизнес администрация (MBA)

Общ преглед

Описание на програмата

MBA в Глазгоу ще ви даде важни умения и знания и ще ви осигури възможностите за работа в мрежа, за да ускорите кариерата си, или като мениджър в частния, третия или публичния сектор, или в развитието на вашата собствена предприемаческа амбиция. Ние ви предоставяме поддръжка едно към едно, за да ви помогнем да се развиете в успешен лидер.

Защо тази програма?

 • Ние преподаваме MBA от 1976 г. Нашата програма е акредитирана от AMBA, което означава, че нашата MBA е международно призната до най-високия стандарт.
 • Целенасочено набираме малка, но разнообразна група от студенти. В резултат на това ще получите посветена 1-2-1 преподаване и подкрепа, като същевременно ще можете да отделите време за учене от опита и уменията на вашите състуденти.
 • Lasses Класовете са интерактивни, постигайки правилния баланс между обучението и дискусията.
 • През цялата година ние сме домакин на поредица от социални, мрежови и гост-ораторски събития, за да подобрим вашия учебен опит и да ви помогнем да извлечете максимума от MBA.
 • Ние предлагаме награда за професионално развитие и работоспособност на MBA. Това е уникална инициатива, която включва възможност да бъдете наставлявани от един от нашите възпитаници на MBA.

Структура на програмата

MBA в Глазгоу започва с полагане на основите на лидерството чрез три основни обучения. След това ви се предоставя възможност да се специализирате в областта на финансите, маркетинга или стратегията. Можете също така да изследвате допълнителни бизнес субекти, като предприемачество, международен бизнес или управление на веригата за доставки и устойчивост на бизнеса.

Важна част от нашата MBA е проектът за консултантски екип, който се случва към края на годината и е възможност за вас да приложите теорията на практика и да се справите с предизвикателствата в реалния живот. Последният етап на вашата MBA е завършването на вашия дипломна работа (дисертация). Ще работите върху това от юни до август по тема, договорена между вас и вашия ръководител.

Основен опит в обучението

1. Вземане на решения при несигурност

Ще научите за интелектуалните перспективи и методи, които са в основата на практиката за вземане на решения от съществено значение за управлението на бизнеса. В този курс ще проучите много различни дисциплинарни и методологически традиции, които трябва да информират ефективни анализи на света на бизнеса. Ще научите също как информираното мислене и анализ ще ви помогнат при вземането на решения и постигането на по-добри бизнес резултати.

2. Стратегическо управление на бизнеса

Този раздел от програмата обхваща пет основни бизнес дисциплини от стратегическа гледна точка, които са обхванати в пет индивидуални курса. Това са стратегия (стратегическо управление), HR и операции (управление на ресурси), маркетинг (маркетинг управление), финанси (финансова информация и анализ) и бизнес среда (глобална икономика). Ще развиете уменията, които се очакват от висшите мениджъри и ще бъдете способни да развиете кариера във всяка водеща организация. Този учебен опит завършва с едноседмичен интензивен проект за консултантски екип, при който ще бъдете предизвикани да обхванете и интегрирате изучаваните области / предмети както в основните курсове, така и в избираемите.

3. Стратегическа прогноза

Този курс е предназначен да разшири вашата перспектива, като ви насърчава да слушате и да мислите за осезаеми стратегически предизвикателства, както в местен, така и в международен контекст, които ви се представят от опитни бизнес лидери, предприемачи, консултанти и / или държавни служители. Гост-лектори обхващат въпроси като:

 • Как се развиват организациите за технология и иновации? Разрушително ли е?
 • Глобализацията все още ли е жива през двадесет и първи век?
 • Как милениалите се променят или влияят на организационните култури?
 • До каква степен местните (национални) процедури и разпоредби подкрепят или възпрепятстват програмата за интернационализация на бизнеса?
 • Как управлението на риска и реакциите на несигурността се представят в ежедневното стратегическо изпълнение?
 • Как се приемат и въвеждат по време на стратегическите дискусии корпоративната социална отговорност (КСО), опазването на околната среда и / или етичното поведение?

Чрез ръководени дискусии след всяко представяне и дискусии по случая, допълващи тези теми, ще се научите да развивате умения за формулиране на предишни и потенциални бъдещи отговори на стратегически предизвикателства и вероятната ефективност на тези отговори.

След основните курсове ще изберете пет незадължителни курса , които ще ви позволят да се специализирате в областта на финансите, стратегията или маркетинга. Предлаганите курсове варират всяка година и се преподават от редица водещи учени и практици въз основа на техните изследвания или личен опит от корпоративния свят.

Изисквания за вход

 • 2.1 Степен на отличие или еквивалент извън Обединеното кралство по всеки предмет и минимум 3 години управленски трудов стаж.
 • Лично изявление и подробно CV, описващо вашия трудов опит с конкретен акцент върху управленските роли и отговорности. (Управленският опит в работата трябва да включва и подчертава отговорността за планиране на бизнес цели и цели и приоритизиране на работното натоварване за постигането им. Съобщаването им на екипа, който управлявате, и съответните колеги. Моля, обърнете внимание, че е изискване да имате поне екип от 3 отчети за ти).

Ако кандидатурата ви успешно премине през първия етап от процеса на приемане, ще бъдете поканени да участвате в интервю от Skype (ако сте в чужбина) или лице в лице (ако сте в Обединеното кралство).

Интервюто е сравнително неформално, трае между 30 и 45 минути и се стреми да оцени дали сте подходящи за MBA в Глазгоу, както и да обсъди приложението и очакванията ви. Интервюто ще даде възможност на екипа на MBA да ви опознае и да ви предостави възможност да разберете как работи MBA в Глазгоу. Интервюто може да включва взаимодействие с други кандидати и може да бъдете помолени да подготвите кратка презентация по определена тема.

Фокусът ще бъде върху следните компетенции: мотивация, търговска и бизнес информираност, работа в екип, управление на проекти, креативност, устойчивост и гъвкавост, бизнес етика и комуникация.

Въпреки че Тестът за прием на дипломиран мениджмънт (GMAT) не е стандартно изискване на нашия процес на прием, силните вербални разсъждения и числените способности са от решаващо значение за MBA и може да ви помолим да направите такъв тест.

Международните студенти с академична квалификация под необходимата трябва да се свържат с нашата партньорска институция, Международния колеж в Глазгоу, която предлага редица курсове за предварително обучение.

Изисквания на английски език

За кандидати, чийто първи език не е английски, университетът определя минимално ниво на владеене на английски език.Международна система за тестване на английски език (IELTS) Академичен модул (не Общо обучение):

 • общ резултат 6,5
 • два подтеста не по-малко от 6,5 , без подтест по-малко от 6,0
 • или еквивалентни резултати в друга призната квалификация:

Обща еквивалентна квалификация по английски език

Всички изброени тестове по английски език са приемливи за приемане както за начало / ЕС, така и за чуждестранни студенти за тази програма:

 • ibTOEFL: 90; без подтест по-малко от:
  • Четене: 20
  • Слушане: 19
  • Говорене: 19
  • Писане: 23
 • CAE (Cambridge Certificate of Advanced English): общо 176; няма подтест под 169
 • CPE (Cambridge Certificate of владеене на английски език): общо 176; няма подтест под 169
 • PTE Academic (Pearson Test of English, Academic test): 60; няма подтест под 59
 • Trinity College London Интегрирани умения на английски език: ISEII при отличие с различие във всички под-тестове

За международни студенти, вътрешният офис потвърди, че университетът може да избере да използва тези тестове, за да направи своя собствена оценка на способността на английски език за кандидатстване за визи за програми за ниво . Университетът може също така да приеме IELTS тест (академичен модул) от някой от 1000-те тестови центрове IELTS от цял свят и не ни е необходим специален UKVI IELTS тест за програми на ниво степен . Следователно все още приемаме някой от изброените английски тестове за допускане в тази програма.

Предсесионни курсове

Университетът в Глазгоу приема доказателства за необходимото ниво на езика от курсовете по английски език за предсесионни курсове на академичното звено. Разглеждаме и други предсесионни акредитирани BALEAP курсове.

Кариерни перспективи

Като завършил MBA в Глазгоу, вие се присъединявате към редиците на успешни и влиятелни професионалисти, които правят белег на организации по целия свят. Нашият специализиран мениджър на MBA Careers ви подкрепя през цялата година, като ви помага да планирате следващия етап от вашата кариера и ви оборудва с инструменти и стратегии за ефективна конкуренция в рамките на глобалния пазар на труда. Много от нашите възпитаници имат висши роли, специализирани в управлението, маркетинга и финансите във всички индустрии и сектори; а други са създали собствен бизнес. Неотдавнашни възпитаници продължиха работа с компании, включително, но не само:

 • ябълка
 • Амазонка
 • Ролс Ройс
 • IBM
 • Unilever
 • Clydesdale Bank
 • Ernst
 • Здраве на Halyard
 • Голдман Сакс
 • Шотландското правителство
Последна актуализация Авг. 2019

За учебното заведение

The University of Glasgow includes among its alumni the father of economics Adam Smith, and the Adam Smith Business School is named in his honour. We aim to follow his legacy and create world changing ... Научете повече

The University of Glasgow includes among its alumni the father of economics Adam Smith, and the Adam Smith Business School is named in his honour. We aim to follow his legacy and create world changing graduates who make a positive impact on culture and society. Свиване