Магистър по бизнес администрация: мениджмънт консултиране

Общ преглед

Описание на програмата

Искате да разберете дали кариера като консултант е за вас? В магистърската програма за управление на консултации ще прилагате различни различни дисциплини в среда, базирана на проекти, за да ви подготвите за следващата стъпка в кариерата ви като консултант. Освен това ще се разберете с уменията за изследване, комуникация и представяне, които са ви необходими, за да станете ефективен консултант.

Пригответе се да работите здраво - точно както бихте направили в консултантска фирма. Защото ще разгледате всичко - от управлението на промените и разработването на бизнес модели до етиката на управленското консултиране и придобиването на клиенти. Вие ще комбинирате академично мислене (учене на теории и мислене критично) с консултации на практика (натрупване на опит в реалния живот с бизнес в областта). За да бъдете консултант по мениджмънт, трябва да правите много неща - и да ги правите добре. И тази програма е мястото за стартиране.

Това ще правите
Магистърските програми по мениджмънт консултиране ще ви научат на теориите за управленско консултиране и организационни промени, но също така ще усъвършенствате вашите умения в общуването на вашите препоръки, разработването на бизнес модели и осъществяването на консултантски проекти. В допълнение към курсовете за мениджмънт консултиране, вие ще можете да вземете избираеми от други програми за специализация по бизнес администрация.

За да го премахнете:

 • Ще вземете два задължителни курса:
  • Управление и практика на консултиране - Разкрийте ролята си на консултант и проучете съвременните предизвикателства на взаимоотношенията клиент-консултант.
  • Оценка на стратегията и съвети - Научете различните критерии за оценка на стратегии и как да ги прилагате към вашите собствени съвети и второ мнение.
 • Ще вземете три избираеми курса в период 2 и 3; те трябва да включват най-малко два от следните три курса:
 • Иновация в бизнес модела - Проучете съществуващ бизнес модел на консултантска дейност и потърсете начини за подобряването му.
 • Развитие на организацията и промяна - Научете различни гледни точки за промяната и развийте своето критично мислене относно поведението на промените.
 • Проект за консултации - Четириседмичен групов консултантски проект на клиент от реалния живот, като например банка или консултантска фирма.
 • Ще вземете курс по бизнес етика по мениджмънт консултиране - ще интервюирате консултант за техните етични дилеми и ще обсъдите тези проблеми с вашите връстници.
 • Във втория си семестър ще научите академични изследователски умения и ще ги приложите направо на практика, като напишете магистърската си теза.
 • Каквито и да са личните ви кариерни амбиции, можете да персонализирате своя Учител, за да гарантира успеха. Изберете от много потенциални факултативи и три различни типа стажове, за да персонализирате магистърските си. Изберете да се специализирате изключително в управленско консултиране или да обобщите степента си с други бакалавърски курсове от Управление на човешките ресурси, Международен мениджмънт, Лидерство
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Научете повече

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Свиване