Магистър по бизнес администрация: Финансов мениджмънт

Общ преглед

Описание на програмата

Днешната бизнес среда изисква ясен финансов поглед и сигурно вземане на решения. Ефективните капиталови инвестиции и финансиране са основата на живота на всяка организация. Магистърската степен по финансов мениджмънт във VU Amsterdam ви предоставя цялостните знания и задълбочено разбиране, от които се нуждаете за управление на потока от средства, от набиране и инвестиране на капитал до точна и ефективна финансова отчетност.

Водещи учени и висши експерти от отрасъла ще гарантират, че ще се запознаете с трите ключови области на финансовия мениджмънт - корпоративни финанси, финансов сектор и счетоводство - от гледна точка както на нефинансовите предприятия, така и на финансовите институции. Ако имате стремежа и амбицията да станете финансов директор от ново поколение, магистърската степен по финансов мениджмънт е идеално място за начало.

Това ще правите
Финансовият мениджмънт е специализация на магистърската програма по бизнес администрация във VU Amsterdam . Всичко е в свързването на бизнес операциите на една фирма с финансовите пазари и техните институции.

Независимо дали кариерата ви ви отвежда към нефинансовия или финансовия сектор, като професионалист по финансов мениджмънт се нуждаете от задълбочено разбиране за това как да вземате правилни инвестиционни решения, как да финансирате бизнес операции и как да управлявате и отчитате вътрешните финансови потоци.

Програмата за финансов мениджмънт е структурирана с тези три ключови елемента. Трите централни направления - „Корпоративни финанси“, „Финансов сектор“ и „Счетоводство“ - се изпълняват в основата на програмата и в очарователния й набор от факултативи.

Основни курсове: солидна основа
В допълнение към компоненти, предназначени да развият вашите професионални знания и академични умения, сърцето на програмата се състои от пет основни курса, които ви дават най-добрата възможна основа в областта на финансовия мениджмънт:

  • Разширеното корпоративно финансово управление се занимава с основните функции на финансовото управление
  • Разширените финанси, банки и застраховки анализират външната финансова среда
  • Анализът на решенията за финансови данни ви предоставя основни техники за анализ на сложни проблеми с финансовото управление
  • Изследователският семинар ви дава безценна възможност да приложите теория и техники за практически проблеми и емпирични въпроси на академичните изследвания
  • Разширеното финансово счетоводство ви дава ясно разбиране на финансовото отчитане, както се практикува от големите днес многонационални компании.

Избираеми: стая за изследване и гмуркане по-дълбоко
Гъвкавият и широкообхватен характер на програмата ви дава свободата да изследвате всички аспекти на финансовото управление или да преследвате вашите интереси и амбиции в определена област.

Потопете се по-задълбочено в корпоративните финанси, като вземете избраници в корпоративната оценка, поведенческите финанси и икономиката на платежните системи.
Свържете се с финансовия сектор, като се съсредоточите върху институционалните инвестиции, управлението на банките и управлението на недвижими имоти.
Овладейте тънкостите на счетоводството с избраници в разширеното управленско счетоводство, управленски контрол и управление на информационен риск.
Или проучете аспектите и на трите области със собствена лична комбинация от факултативи.

Без значение какъв избор ще направите, знанията ви ще нарастват с подскоци, докато усъвършенствате академичните си умения и професионален поглед и ще намерите свой собствен път в света на финансовото управление.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Научете повече

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Свиване