Магистър по бизнес администрация - Международна акредитирана програма MBA

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Просто казано, швейцарското образование носи стойност.

Акредитираната от нас и ЕС диплома за MBA ви дава повече от нова линия на вашето резюме. Той ви осигурява професионален шлюз към кариерата, която искате, навсякъде по света.

38864_swiss_school_of_management_992.jpg

Нашият опит в MBA ви отвежда във важни въпроси и ще ви накара да достигнете до себе си, за да развиете и подобрите силните си страни, умения и увереност. Във всеки случай, клас, събитие и дейност ще бъдете помолени не само да изучавате лидерство, но и да го демонстрирате.

Всеки ден в SSM започва с един въпрос: „Какво ще правите?“, Защото това е най-верният начин да ви подготвим за по-големия въпрос, който е най-важен, независимо дали е тук или в кариерата ви, извън нашия кампус: „Каква разлика ще имате направи на света ".

119472_46707195_2019413841488086_5226798993903714304_o.jpg

Учене на практика

Студентите трябва да знаят, има специални моменти, които привличат във фокуса всичко, което сме научили. Когато теорията, практиката, опитът и талантът попадат в една остра точка - решение, което оформя окончателен ход на действие. Въпросът тогава вече не е „какво може да се направи“, а „какво ще направя“.

Това е швейцарският начин на правене на бизнес. Репутацията на Швейцария за високи постижения се дължи на висококвалифицирана работна сила, която извършва висококвалифицирана работа. Източникът на тази репутация е това, с което Швейцария е известна - висококачествено образование в цяла Европа.

Класира се сред най-добрите програми за MBA в света

Магистърската степен на MBA на Swiss School of Management се присъжда в сътрудничество с INSEEC Business School, която е една от 20-те най-добри бизнес училища в Европа и чиято степен MBA е класирана сред най-добрите програми по света и акредитирана от Асоциацията на MBAs. Освен това, SSM MBA степен е напълно акредитирана от IACBE и CHEA-Съвета за висше образование в САЩ. Нашата степен MBA е акредитирана и от Министерството на ветераните. SSM е училище, сертифицирано по качество от EduQua, швейцарският етикет за сертифициране на качество (акредитиран от федералното правителство на Швейцария) за институции с висше и непрекъснато образование.

Видове MBA се предлагат

Швейцарското училище по мениджмънт предлага различни MBA програми:

 • Пълен работен ден MBA програма в Рим (1 година)
 • Изпълнителна програма MBA (EMBA) в Рим (1 година)
 • Двойна MBA програма в Рим и Париж / Лондон (1-2 години)
 • Capital MBA програма в Рим, Париж и Лондон (2-годишна)


Нашият подход се фокусира върху четири области

в световен мащаб

Възникнете пред предизвикателството да оперирате в глобален свят. Смесете се с международни кандидати и опитайте какво означава да работите рамо до рамо с хора от различни страни, култури и възгледи.

38863_swiss_school_of_management_993.jpgУчене на практика

Научете как да вземате решения при конфликтни данни, сложна политика и интензивен натиск.

предприемачество

Разгледайте потенциално ново начинание, свържете се с предприемачи и открийте нови възможности.

Връзки на възпитаници

Изградете връзки и разкрийте бизнес възможности. Като участник в MBA ще имате възможност да се присъедините към международни младежки конференции, организирани от академичните партньори на SSM в Европа. Ще имате възможност да преминете към нашата програма за двойни или капиталови MBA, като си осигурите платен стаж от шест месеца в Париж или Лондон. Ако искате да изкачите кариерата си на следващото ниво, стигнете до Рим. Разберете как швейцарското мислене ще задвижи кариерата ви по-далеч, отколкото някога сте си представяли.

38866_swiss_school_of_management_linkedin.jpg

учебна програма

Занятията са два пъти седмично: понеделник

курсове

 • Лидерство 360 градуса
 • Счетоводство
 • Маркетингова динамика
 • Организационно поведение
 • Глобална макроикономика и финанси
 • Международно право и етика
 • Глобализация
 • Кибер защита
 • инвестиция
 • Конкурентна стратегия
 • Преговори в световен мащаб
 • Интензивни курсове за специализация
 • Изследване на дипломна работа - самостоятелно изучаване

Специализации

Програмата за MBA на пълен работен ден може да бъде завършена в различни специалности / специализации.

 • Глобално управление и лидерство
 • Финанси
 • предприемачество
 • Човешки ресурси
 • Здраве, безопасност и околна среда (HSE)
 • Луксозно управление
 • маркетинг
 • Организации с нестопанска цел
 • Управление на проекти
 • Финансови технологии (Fintech)

119476_04.jpg

Наистина Dual MBA опит, направете се уникален!

Програмата Dual MBA може да бъде завършена в рамките на 18 или 24 месеца. Програмата започва през септември или през януари, в Рим, в Швейцарското училище по мениджмънт, където ще преминете през всички основни курсове и ще специализирате в глобален мениджмънт и лидерство. След една година в SSM в Рим, ще се преместите в INSEEC Париж или Лондон за още шест месеца училище. След като приключите с академичната си подготовка, INSEEC ще организира интервюта за вас, за да отидете на платен стаж в Париж или Лондон.

В края на пътуването си ще завършите с международна акредитирана двойна MBA степен и шест месеца трудов стаж. Стажът не е задължителен за получаване на Dual MBA diploma.ome е повече от завладяваща европейска столица; това е зрелищна енциклопедия на живата история.

Програмата Dual MBA ви позволява да специализирате в две различни области, като печелите повече от 60 ECTS. Докато сте в Рим, ще специализирате в глобалния мениджмънт

Capital MBA, открояващ се сред тълпата!

Три-градният опит на Capital MBA, предоставен от INSEEC и Швейцарското училище по мениджмънт в Рим, ви отвежда на глобално пътешествие за 18 месеца между столиците Рим, Париж и Лондон. Последният компонент е задължителен шестмесечен стаж. Студентите ще получат възможност за интервю за платен (да, платен) стаж, предлаган от един от нашите 10 000 партньори по целия свят.

Вашето двугодишно пътешествие от Capital MBA започва през септември или февруари или в Рим, или в Париж. На всеки шест месеца ще се премествате в друг град. При поискване можете да започнете между официалните приеми.

Открийте разликата в SSM

По време на програмата MBA студентите ще изучават философии за лидерство, бизнес, предприемачество и управление, които могат да бъдат приложени към всяка управленска роля в различни индустрии. Нашето бизнес училище също предоставя на учениците практически, приложими опит водещи групи и дискусии в клас.

Международната ни акредитирана MBA включва лекции , корпоративни посещения , гост-лектори , упражнения за самооценка и възобновяване / стажантско консултиране. Нашата цел е да започнем да разрастваме мрежите на студентите от момента на пристигането им.

Студентите ще открият също, че нашето местоположение в центъра на града им позволява да се възползват от всичко, което Рим може да предложи. Класовете са на пешеходно разстояние от всичко, включително Пиаца Навона, Пантеона, Испанските стъпала и Ватикана.

Едно страхотно бизнес училище трябва да работи усилено, за да подобри перспективите ви за кариера. В SSM точно това правим за всеки наш ученик.

Предимството на Рим

Рим е повече от завладяваща европейска столица; това е зрелищна енциклопедия на живата история. Казано е, че всички пътища водят към Рим, а в Рим всеки път води към вечността. Животът и ученето в Рим предоставя рядка възможност да се изживее култура, която спомогна за формирането на съвременния свят. Ела да учиш в Швейцарското училище по мениджмънт и да ходиш по същите стари калдъръмени камъни, където някога Юлий Цезар и Константин Велики.

Предимството в Париж

В Париж въздухът е гъст с възможност. Студентите, които живеят и учат в Париж, се възползват от неговите възможности чрез обучение в качествени образователни институции и живот в някой от прохладните и модерни квартали на Париж. Студентите, които учат в чужбина в Париж, също се възползват от изобилието на Париж от културни горещи точки, икони и събития. Много студенти дори се ангажират с усъвършенствани езикови програми и качествен стаж в някои от многото мощни индустрии на Париж. В крайна сметка програмите за обучение в Париж в чужбина предоставят на студентите чудесна възможност академично, лично и професионално.

Предимството в Лондон

Лондон е без съмнение един от най-динамичните градове в света. Студентите, които живеят и учат в Лондон, са изложени на международна среда и това им позволява да се отворят към разнообразието, което този свят може да предложи, докато живеят в красив град, базиран на много топ мултинационални компании. Лондон също се гордее с културното си наследство, известен е с различни важни забележителности, а също така е дом на кралското семейство. Много студенти дори се ангажират с усъвършенствани езикови програми и качествен стаж в някои от многото мощни индустрии на Лондон. В крайна сметка програмите за обучение в Лондон в чужбина предоставят на студентите чудесна възможност академично, лично и професионално.

119470_50082505_2086427414786728_3933537560294326272_o.jpg

атестат

Име: Ема Смит

Специализация (и): Глобален мениджмънт

Място на работа: American Overseas School of Rome

Година на завършване: 2018

Текуща работа: асистент по комуникации и развитие и нов учител

Любима цитата: „Не се страхувайте да ходите сами. Не се страхувайте да ви харесат. "

38865_swiss_school_of_management_colosseum.jpg


Моля, изпратете своето заявление или всякакви въпроси на следния имейл адрес: info@ssm.swiss

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse stud ... Научете повече

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse student body coming from all over the world, studying our accredited Bachelors, Masters and Doctor of Business Administration Degree Programs. Свиване