Изпълнителен MBA

Общ преглед

Описание на програмата

Въведение

Executive MBA на Nyenrode е двугодишна програма. Като мениджър, лидер или предприемач избирате да участвате, защото искате да се развиете до най-добрия лидер, който можете да бъдете. Нашата програма Executive MBA ви помага да подобрите влиянието на лидерството си през цялото време на личното Ви развитие на лидерството, основната тема на програмата.

Програмата се състои от интензивни едноседмични модули, от които седем се провеждат в кампуса на Нюнроде и три в чужбина. Вие изучавате и работите с група съмишленици, за да разширите своите възгледи за бизнеса, управлението и лидерството и ще откриете нови неща за себе си; за вашите качества, страсти, стил и личност.

Какво ще получите от това?

 • Заглавие: MBA
 • Ясна визия за бъдещето на бизнеса и вашата роля в него
 • Нови и подобрени лични лидерски умения
 • Международен поглед върху бизнеса и управлението
 • Диплома за AMBA и EQUIS
 • Силна връзка с вашите колеги и амбициозна мрежа

Лична информационна сесия

Насладете се на това, което изучавате Executive MBA в Nyenrode е като и се информира добре. Напишете лична информационна сесия в Ниенроде. Моля, свържете се с Lyske, нашият програмен съветник, тя ще насрочи подходяща дата с вас.

 • Фокусирайте се върху лидерството за бъдещето
 • Насладете се на бизнес на четири континента
 • Структура на Bootcamp с едноседмични модули на всеки два месеца

Приемане и кандидатстване

Ако искате да кандидатствате за нашата Executive MBA, трябва да отговаряте на следните изисквания:

 1. Бакалавърска или магистърска степен (всеки предмет).
 2. Минимум пет години редовен трудов стаж на пълно работно време.

Ако искате да научите повече за тези изисквания, преди да кандидатствате, съветваме ви да изтеглите брошурата Executive MBA или да поискате лична информационна сесия.

Краен срок за кандидатстване

Ако искате да кандидатствате за нашата Executive MBA, ние трябва да получим Вашето заявление преди 1 април 2019 година.

Амбиция и лидерство

Очакваме от вас амбицията да направите следващата голяма стъпка в кариерата си. Това означава също, че сегашната ви организация Ви счита за голям потенциал. Вие сте човек, който в момента има водеща роля или ще го направи в близко бъдеще. Вие сте отворени и любопитни и искате да откриете повече за себе си и да се поучите от другите.

Процедура за приемане

Процедурата по приемане се провежда в три стъпки; След като сме получили и одобрили документацията ви и сте провели интервю, ние решаваме дали отговаряте на условията. Трите стъпки са описани по-долу:

Стъпка 1: Документи

За да започнем обработката на молбата ви, са ни необходими следните документи:

 • Формуляр за кандидатстване, включително мотивационно писмо.
 • Две препратки (моля използвайте шаблона, приложен към формуляра за кандидатстване).
 • Протокол за изпитване на GMAT, GRE или Nyenrode LTP тест за допускане (LTP може да бъде завършен в Nyenrode или от чужбина).
 • TOEFL или IELTS сертификат или еквивалент, ако е необходимо.
 • Копия от съответните дипломи / преписи.
 • Автобиография, съдържаща съответния професионален опит на пет години.


Стъпка 2: Оценка и интервю

Въз основа на вашите документи правим оценка на пригодността ви за програмата. Ако тази оценка има положителен резултат, ще бъдете поканени на интервю. Това може да се случи в Nyenrode или чрез Skype. По време на тази среща обсъждаме вашата мотивация и взаимни очаквания.

Стъпка 3: Окончателно решение

Оценката и интервюто се комбинират, за да се определи дали можете да започнете Executive MBA. Ако решението е положително, Ви каним да се регистрирате.

Ако сте поканени да се регистрирате, моля, изпратете ни подписана и попълнена регистрационна форма.

съдържание

Какво ще правиш?

На всеки два месеца имате седмица интензивни занятия с група от 35-40 участници. Седмицата на занятията продължава от неделя до събота в Ньенроде (седем пъти) и от понеделник до петък в чужбина (три пъти). Вие участвате в лекции и работите заедно в по-малки подгрупи. Вие имате активна роля в собственото си развитие и развитието на вашите колеги. Когато се върнете у дома след модул, който работите по задания, се присъединете към нашите уебинари и се подгответе за следващия модул.

Развиване на лидерски умения

Нашата Executive MBA програма е разработена, за да ви предизвикателство и да ви изведе от зоната на комфорт. Ние използваме академични концепции за лидерство и управление, като поддържаме личен подход. Вие ще разгледате вашите визии, вярвания и минали преживявания с нови очи и ще научите за силните си страни и предизвикателства по отношение на бъдещите си перспективи за кариера чрез дейности като Peer Group Coaching и Leadership Event Reviews, между другото.

Използвайки новото си знание

Ще можете да приложите това, което сте научили по време на обучението си в ежедневната практика на вашата организация. Нашата програма е проектирана така, че да можете да комбинирате амбициите си в MBA с работата и личния си живот и да останете част от общността на Nyenrode.

Участниците

Вашите колеги работят в много организации и сектори, вариращи от индустриални, търговски, професионални услуги и правителство до ИКТ и консултантски услуги. Те могат да бъдат старши специалист или част от управленски екип. Въпреки това, те имат едно общо нещо: желанието им да станат лидери на бъдещето.

Съдържание на учебната дисциплина

Нашата Executive MBA програма съдържа тези десет модула:

 • Представяне на бъдещата организация
 • Подготовка на Организацията за предвиденото бъдеще
 • Global Sourcing в Китай
 • Финансиране на организацията I
 • Финансиране на организацията II
 • Мултикултурализъм и предприемачество в Южна Африка
 • Управление на организацията I
 • Иновации и дигитализация в САЩ
 • Управляваща организация II
 • Водене на устойчиво бъдеще

Проект за дипломиране

След последния модул завършвате Executive MBA с финален проект, който показва прилагането на вашите нови знания и умения във вашата работа. Вашият краен проект може да бъде консултантски проект, академичен изследователски проект или предприемачески проект.

Какви са разходите?

Цената на Executive MBA е € 47,000. Това включва Вашата такса за обучение, книги, настаняване и храна в Nyenrode. Не са включени самолетни билети, разходи за визи и някои ястия в чужбина.

Плащането на вноски не е задължително в определени ситуации.

Стипендия Orange Tulip

Има възможност за студенти от Китай, Южна Корея, Мексико и Русия да кандидатстват за стипендия Orange Tulip на стойност 15 000 евро. Стипендията на Orange Tulip се организира от Nuffic Neso и се дава от Nyenrode. Крайният срок за кандидатстване е 1 април 2019 г.

Данъчно предимство

Холандските данъкоплатци могат да приспаднат до максимум 15 000 евро от своите данъци върху дохода. Точната сума зависи от вашата лична и финансова ситуация. За повече информация се обърнете към вашия данъчен консултант или към местната данъчна служба.

Какво ще получите от това?

Укрепете лидерските си способности чрез нашата Executive MBA. След завършване на нашата програма вие сте подготвени за следващата голяма стъпка във вашата кариера. Вие ще бъдете един от хората, които успешно водят организации в постоянно променящо се бъдеще. Имате смелостта и проницателността да служите на компании, организации и общество с визията, която сте разработили като лидер.

Вашата кариера в числа

Приходите на участниците нарастват средно с 20% от началото на програмата до една година след това. Около 40% от студентите сменят работата си или работодателите, а 7% откриват собствена компания, насърчавана от новите възможности, които им се отварят.

Международни модули

Нашата Executive MBA ви предлага уникална гледна точка за вникване в международния бизнес. Модулите „Doing Business Globally“ ви запознават с различни култури в глобалния бизнес свят. Ще посетите университетите-партньори на Nyenrode в Китай, Южна Африка и САЩ. Всяко посещение ще се фокусира върху различен аспект на международния бизнес и управление.

Китай

Китайски университет "Ренмин"

Един от най-добрите училища в света за бизнес и икономика и част от 10-те най-големи университета в Китай.

 • Класация на Университета в Китай: # 6
 • Класация на QS Asia University: # 73

По време на посещението ви в Китай ще изучавате глобалните източници, иновациите и устойчивостта, както и стратегиите, които западните компании използват в тази страна. Ще научите и за електронната търговия, цифровото предприемачество и иновациите в Китай.

Южна Африка

Бизнес училище в Университета в Стеленбош (USB)

Най-доброто бизнес училище в Африка и класирано като един от най-добрите световни университети. USB е и първият африкански университет с тройна корона, тъй като са получени всичките три международни акредитации .

 • QS Топ университети в Африка Класиране: # 2
 • Най-добрите университети в Африка Класиране: # 3
 • Световна класация на QS: # 351

Вашето посещение в Южна Африка обръща внимание на международните икономически въпроси. Други теми включват мултикултурни организации, стратегия и икономически растеж в Африка.

Съединени щати

Калифорнийският университет в Бъркли (UCB)

Бъркли е един от десетте изследователски университета и е класиран като един от най-престижните университети в света и най-големия държавен университет в САЩ.

 • QS Най-добри бизнес училища в САЩ Класация: # 5
 • Световна класация на QS: # 27
 • Световна класация на CWUR: # 7
 • Класация на Световния университет: # 18

В този модул ще се запознаете с философията зад дизайнерското мислене. Други основни теми са корпоративното навлизане и разширяването на глобалния бизнес, както и цифровото преобразуване и разрушаването на стартирането.

Последна актуализация Апр. 2019

За учебното заведение

Nyenrode Business Universiteit works on a sustainable future by stimulating our students and participants to grow into responsible leaders. We do so by offering them a combination of academic theory, ... Научете повече

Nyenrode Business Universiteit works on a sustainable future by stimulating our students and participants to grow into responsible leaders. We do so by offering them a combination of academic theory, practical relevance, and personal development. At Nyenrode, you learn to debate, convince and translate theory into practice. Nyenrode is the only private university in the Netherlands, founded in 1946 by business and for business. We have always been internationally oriented. Nyenrode is located in two iconic locations: Amsterdam and Breukelen. Свиване