Изпълнителен MBA

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Овластяване на вашата кариера

ESCP Executive MBA (EMBA) задочна програма №4 в световен мащаб в кариерния прогрес от Financial Times. 6 международни песни и 50 избрани.

Тази програма за трансформация в реално време е стъпковият камък, от който се нуждаете, за да преодолеете пропастта между вашия неизползван потенциал и лидера от световна класа във вас.

** Деветте основни курса на Executive MBA могат също да бъдат завършени като самостоятелен сертификат, известен като General Management Program (GMP).

9 основни курса 10 избираеми
Изградете цялостна основа в управленските концепции Оформете EMBA с вашия избор на специализации
5 международни семинара 1 Международен консултантски проект
Задълбочете прозренията си и обединете знанията с връстниците си Решаване на бизнес случай в реалния свят в рамките на мултикултурен екип


Рейтинг на Financial Times (2019)

# 3 за постигнати цели по целия свят

# 4 за прогресия в кариерата в световен мащаб *

# 14 класира програмата EMBA като цяло

* При средно 78% увеличение на заплатата

Цели на програмата

 1. Подобрете лидерските си умения
 2. Овладейте най-новите управленски практики
 3. Създайте и внедрете стратегия в мултикултурен контекст
 4. Стимулирайте и развивайте ефективността на вашето предприятие
 5. Прилагане на иновативен бизнес модел
 6. Ръководете бизнеса си и водете екипа си към трансформация

Ползи

 1. Разработете лична философия за лидерство, която отразява по-големи знания, възможности и прозрение в междукултурна среда.
 2. Овластяване на лидера от най-високо ниво във вас и разширяване на вашата перспектива за живота.
 3. Споделете своя опит с изключително разнообразна група - безценен актив в днешната глобална бизнес среда.
 4. Използвайте кариерата си (със средно 78% увеличение на заплатата).
 5. Присъединете се към влиятелна глобална мрежа като част от 60-хилядната общност на ESCP Alumni, присъстваща в над 150 държави.

business idea, planning, business plan

учебна програма

Вие сте решени да вземете бъдещето си в свои ръце с нашия MBA. Но ще трябва да намерите време за учене в натоварената си работна седмица. Ето защо ние внимателно проектирахме тази програма за MBA на непълно работно време да бъде много адаптивна: вие избирате къде и колко време искате да учите, и курирате съдържанието. ESCP Executive MBA ви помага да балансирате обучението си с работата и личния си живот.

Без значение кой учебен път сте избрали измежду нашите 6 песни, той е един и същ учебен план във всички наши кампуси в Европа и Близкия изток. Следвате същия ESCP Executive MBA.

Основни курсове

Основните курсове ви осигуряват всички многофункционални знания и управленски умения, от които бизнес лидер като вас ще се нуждае. Ще завършите 180 часа, преподавани през цялата година в делнични или уикендни сесии, в зависимост от учебния път.

 • Корпоративна стратегия
 • Финансово счетоводство
 • маркетинг
 • Корпоративни финанси
 • Управленска икономика
 • Управление на хора и организации
 • Управление на веригата за доставки
 • Счетоводство на разходите и контрол на управлението
 • Предприемачество и предприемачество

Деветте основни курса на Executive MBA могат също да бъдат завършени като самостоятелен сертификат, известен като General Management Program (GMP). Завършилите GMP могат да продължат да продължават до пълната степен на EMBA.

50 избираеми

С EMBA в ESCP приспособявате своите умения, зададени на вашите амбиции.

Ще изберете 10 до 12 факултатива от набор от 50 избираеми варианта, достъпни в 5 кампуса на ESCP и чрез дистанционно обучение. Като възпитаници на Executive MBA, ще имате възможността да попълвате до два допълнителни факультатива всяка година.

Международни семинари

Научете как да правите бизнес и да добиете представа за развиващите се пазари в САЩ, Бразилия, Китай, Сингапур или Индия.

В хода на Executive MBA 5 семинара, специфични за местоположението, изследват горещите проблеми в глобалния бизнес. Петте различни седмични семинара са възможност да обедините собствените си знания и опит с тези на вашите връстници.

Международен консултантски проект (ICP)

Приложете вашето обучение от EMBA на практика, като вземете дело в реални условия с Международния консултантски проект (ICP).

Ще работите по този съвместен мултидисциплинарен проект като част от междукултурен екип над 12 до 14 месеца. Вие и вашият екип ще извършите задълбочен анализ на ситуация или проблем, пред който е изправена компания и ще отправите препоръки за действия, които реалистично могат да бъдат изпълнени от фирмата.

Резултатът от вашия ICP е серия от препоръки, които компанията може да приложи, за да отговори на стратегическото предизвикателство.

Индивидуален коучинг

Във всеки кампус ще получавате персонализирани и ориентирани към целта кариерни насоки по време на Executive MBA, както и 4 часа поверителни тренировъчни сесии, които се организират едно към едно.

Можете да използвате това време за проучване на теми, които са от значение за кариерното ви развитие. Като алтернатива можете да изберете да се съсредоточите върху личното вземане на решения и да идентифицирате действията, които ще ви насочат към вашата цел.

128633_pexels-photo-618613.jpeg

Snapwire / Pexels

Изисквания за прием

 • Предишна университетска степен: бакалавър, магистърска степен или еквивалент във всяка дисциплина
 • Минимум пет години мениджърски опит, основан на демонстрация на управленски умения и потенциал за успех във вашата компания (препоръчителни писма)
 • Владеене на английски език: курсовете се преподават на английски език и всички курсови работи трябва да се подават на английски език.
 • За чуждестранните английски говорители ни изискват следните минимални резултати от тестовете (TOEFL 100 / IELTS Band 7 / Вътрешен тест по английски език (безплатно), предоставен от Британски съвет: CEFR c1 *)

* CEFR означава Обща европейска референтна рамка за езици

Стипендии

В ESCP ние ценим многообразието и искаме да насърчим реалния обмен от хора от много различни среди. За да улесним това, предлагаме следните схеми за стипендии на приетите кандидати:

 • Жени в лидерство
 • Предприемачите
 • Лица, базирани на нововъзникващи пазари
 • Тези, които работят за НПО / с нестопанска цел
 • Работещите в малки или средни предприятия (МСП: по-малко от 250 служители)

Тези стипендии намаляват таксите за обучение с между 5 и 20% (максимум) и се отпускат на кандидати, които могат да докажат, че ще дадат изключителен принос за програмата и за техните организации или общност.

Ако се интересувате от възможността да бъдете избрани за стипендия, моля, свържете се с нас за повече информация.

Финанси

70% от нашите MBA участници получават известна финансова подкрепа от работодателя си. Финансирането може да се предлага и под формата на стипендии или държавни заеми във вашата страна. Нашият Администратор ще се радва да Ви посъветва относно възможностите за финансиране.

Финансовите институции могат да ви предоставят студентски заем. Нашите екипи в кампуса също са на разположение, за да улеснят процеса с целеви кредитни улеснения като кредити с ниска лихва, съобразени схеми на вноски и гъвкави плащания.

Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

As a state-recognised university, ESCP counts among the most prestigious and leading business schools in Germany. ESCP regularly occupy top spots in both national and international rankings (#1 Europe ... Научете повече

As a state-recognised university, ESCP counts among the most prestigious and leading business schools in Germany. ESCP regularly occupy top spots in both national and international rankings (#1 European business school in Germany, #1 Master in Management, #1 Executive MBA and #1 in Custom Executive Education in Germany). In Berlin, ESCP has particular expertise in 3 academic Key areas, namely sustainability, entrepreneurship and digitalization with a foundation of international management. Companies such as Accenture, Bain, Bayer, Coca-Cola, and P&G closely collaborate with us and stay in continuous contact due to the quality of our faculty, their research as well as the top quality of our students and alumni. Свиване
Берлин , Шанхай , Лондон , Париж , Сан Франциско + 4 Още По-малко